maandag, maart 30, 2020

Lees de afscheidsbrief van Darko voor Zweden – het gezin Darko heeft genoeg van het multiculturalisme

Populair

BEWIJS: Coronavirus dat de wereld infecteert is een MILITAIR BIO-WAPEN ontwikkeld door het Chinese leger

Lees dit, want het kan je enige "levensverzekering" zijn als de uitbraak uitbreekt! Hier zijn enkele goede tips over...

NASA geeft toe dat de klimaatverandering natuurlijk is en veroorzaakt wordt door de zon

Al meer dan 60 jaar weet de National Aeronautics and Space Administration (NASA) dat veranderingen in de weersomstandigheden op...

Griekenland: Migranten gooien hun maaltijden weg omdat ze waarschijnlijk niet goed smaken

Als u denkt dat het volgende menu van een luxe resort hotel is, vergist u zich ernstig. Dit is...

Pest 1720, Cholera-uitbraak 1820, Spaanse griep 1920, Chinees Coronavirus 2020

Om de honderd jaar lijkt er een grote pandemie te ontstaan, de pest van 1720, de uitbraak van cholera...

Een in Duitsland werkende vrouwelijke arts waarschuwt de wereld

Gisteren hebben we in het ziekenhuis in Duitsland waar ik werk vergaderd over de vraag hoe de instroom van...

Poetin heeft de oplossing: sluit de grenzen en laat de mensen vluchten naar Saoedi-Arabië

De Russische president Vladimir Poetin zegt dat moslimvluchtelingen en -migranten naar Saoedi-Arabië of Iran moeten gaan "waar hun radicale...

Dit zijn de asielhufters die de 97-jarige Elsa beroofden en mishandelden

Zweden – Het brein van de bende, die vooral uit zogenaamde “straatkinderen” bestond met wortels in Noord-Afrika en zich had...

Voor jullie die me hebben gevolgd op Twitter. Jullie waren mijn mentale redding tijdens mijn laatste tijd in Zweden. Twitter werd mijn ventiel en was een bevestiging dat ik niet alleen sta in mijn zorg. Hier is mijn ”final rant”, mijn verklaring en afscheid van Zweden.

Auteur: Darko – Vertaling: Rommel

Heb echter geduld. Ik ben niet gewend aan schrijven.
Here we go.

Afgelopen maandag parkeerde we voor het eerst onze auto op de garage oprit van ons nieuwe huis. We kwamen binnen in een huis vol met verhuisdozen en meubels. We zijn begonnen met ons nieuwe huis in te richten, kennisgemaakt met de buren, het papierenwerk gedaan, enz. De gebruikelijke zaken die bij een grote verhuizing komen kijken.

Mijn familie kwam naar Zweden toen ik klein was. Ik kan me niet meer zoveel herinneren van de tijd toen we nog in Kroatië woonde. Mijn vroegste herinneringen zijn dat mijn ouders om de beurt ’s avonds naar school gingen om de Zweedse taal te leren, en mijn oudere broers en zussen die geen gelegenheid voorbij lieten gaan om met het leven zuur te maken. Maar wel op een manier dat ik me beschermd voelde.

Mijn vader reed taxi en mijn moeder was schoonmaakster. Ik kan me het appartement nog herinneren, de geur van nieuwe gerechten als mijn moeder met eten experimenteerde, het gelach van mijn ouders, en ik herinner mijn schooltijd. Mijn schoolvrienden. Sommigen waren aardig, en sommigen niet. Zoals het gebruikelijk is als een nieuwe leerling in de klas komt.

Ik herinner me nog hoe zenuwachtig ik was, ik herinner me mijn schoolvrienden, het verlangen om in te passen, en de lol die ik heb beleefd met mijn vrienden. Ik weet nog hoeveel moeite ik moest doen om Zweeds te leren. Ik was in het begin niet helemaal … uh … gemotiveerd.

Om een lang verhaal kort te maken. Het ging goed voor onze familie. Mijn vader vond uiteindelijk een baan die bij zijn oorspronkelijke beroepsopleiding aansloot, en mijn moeder ook. Ik en mijn broers en zussen gingen naar school en groeide op.

Achteraf was de Zweedse taal niet zo moeilijk om te leren. Herinneringen aan kamperen, toen mijn vader me geleerd heeft een slaapplaats in het woud te maken, bergen klimmen, alle excursies en liefde. We hadden niet veel, maar alles wat we nodig hadden.

Ik herinner me mijn eerste liefde. Een Zweeds meisje genaamd Maria, die rook naar viooltjes, en mijn moeder die de hele tijd haar probeerde met eten vol te proppen. Voor iemand als ik – op die leeftijd – een computernerd, was het überhaupt een wonder dat ik een mooi meisje als haar aan de haak had geslagen.

Ik herinner me de tijd met mijn vrienden in de zomer in de parken in Malmö. Het doorlopen van de lagere school en de middelbare school, met alle angst en bezorgdheid over de toekomst. Meer vriendinnen, minder geklungel, en meer inzicht in het spel tussen mannen en vrouwen.

Hoge school, examens, eigen bedrijf, faillissement, nieuw eigen bedrijf, verkocht, tweede liefde, gevolgd door scheiding, eerste appartement, eerste koophuis, en tot slot de GROTE liefde. De vrouw van mijn leven – ze is mooi en leuk – daagt me intellectueel uit. Ze brengt me terug op aarde als ik overmoedig word, en brengt me omhoog als ik zwak ben.

Kinderen. Familie. Geluk. Huis. Ik kan me herinneren hoe ik haar over de drempel van ons nieuwe huis droeg. Ik herinner me nog dat we in elke kamer van ons nieuwe huis de liefde bedreven voordat we een verhuisdoos uitpakte (eigenlijk was het een krot, maar het was wel van ons). We worstelde met de hypotheek, hadden onze downs en hier werd ons eerste kind geboren, die het leven opvrolijkte.

De jaren gingen voorbij. Mijn vrouw klom in haar carrière. Ik slaagde erin om mijn bedrijf te verkopen aan een aardig persoon die vervolgens mijn baas werd. En toen kwam mijn dochter op deze wereld. Een klein meisje met grote nieuwsgierige ogen. Gelukkig lijkt ze op haar moeder.

Ik kan nog wel een tijd doorgaan met dit verhaal.

Maar.

Plotseling begon er iets te veranderen in Zweden. En het was niet eenvoudig om erover te praten. De enigen waar ik hierover mee kan praten zijn de mensen die in dezelfde situatie als ik zitten. Alle buitenlandse vrienden waar ik mee naar school ging uiten zich allemaal op dezelfde manier nu ze volwassen zijn. Waarom doet de Zweedse overheid niets aan de massale immigratie? Zoiets als: “Verdomde zweden, waarom bijten ze niet van zich af?!”

Waarom stelt Zweden geen eisen aan degenen die hier komen? Waarom is een burgerschap niets meer waard? Wij hebben allemaal herinneringen aan onze ouders die hard moesten werken voor een minimuminkomen, worstelden met de Zweedse taal, motiveerden ons naar school te gaan, ga leren… Word iets. Mijn Zweedse vrienden zijn voorzichtiger om zich uit te drukken. Ik heb het makkelijker om Zweden te verdedigen dan mijn Zweedse vrienden.

Begrijpen jullie hoe ziek dit voor mij is? Mijn ouders zijn waanzinnig over wat er nu in Zweden gebeurt. Ze hebben als gekken gevochten om een deel van Zweden te zijn, en gelijktijdig – in huis – de tradities omhoog gehouden die ons geliefd zijn. Wij houden van Zweden. Zweden heeft het mogelijk gemaakt dat ik en mijn broers en zussen een goede opleiding hebben gekregen met aansluitend een goede baan en de mogelijkheid een toekomst op te bouwen, in deze wereld een zeldzame luxe.

Mijn werk heeft ertoe geleid dat ik me overal in Malmö moest begeven. Zowel in de rijke als de arme gebieden. En zachtjes aan begon ik me zorgen te maken over wat ik zag. Installeerde IT-systemen in delen van Malmö waar we de politie moesten bellen omdat onze bedrijfsauto zonder reden gesloopt werd, maar de misdaad kon niet bewezen worden ondanks getuigen. En denk je dat de politie kwam opdagen om ons te helpen? Ja, niet dus.

Ik ontmoette een oude schoolvriend, die het niet zo goed was gegaan… en was verbaasd dat zijn vrouw een hoofddoek droeg. “Het is makkelijker zo… je begrijpt het niet”, zei hij tegen mij met een zorgelijke blik in zijn ogen. Het gevolg van het onvermogen om naar een andere buurt te verhuizen. Toch begreep ik hem niet, ik heb teveel in mijn leven meegemaakt om te buigen voor een stel idioten met een baard.

Voortdurend al deze kleine tekenen dat er iets niet klopt.

Zweden schijnt vol te zijn met deze islamitische getto’s. Maar je leest er niet over omdat de mensen niet op de sites komen op het internet waar wij komen. Ze laten zich niet horen omdat ze de media niet lezen op een manier als jij en ik. Ze hebben het te druk met hun dagelijkse leven. En doen hun best van problemen weg te kijken en vooral te vermijden.

Ze hebben heel ander prioriteiten zoals jij en ik. En dat is niet verkeerd… het is gewoon hun manier van overleven. De overheid heeft schijt aan ze en ze zullen op langer termijn de gevolgen daarvan ondervinden.

En vergis je niet, het gaat nu in alle ernst alleen maar slechter worden.

In Malmö kwamen vervolgens EU-migranten, bedelzigeuners uit Roemenië, die illegaal land bezetten en zich als varkens gedragen. Ze zijn overal aan het bedelen… zorgvuldig met kleine ruimtes verdeeld in de openbare ruimte. Iedereen zag het gebeuren, iedereen wist wat er ging gebeuren, maar niemand reageerde. Langzaam maar zeker gaat het systeem in Malmö ten onder.

En linkse deugmensen eisen dat deze EU-migranten een eigen gebied moeten krijgen, met financiële verzorging van de Zweedse belastingbetaler. Omdat Zweden dat verschuldigd is. Degenen die werken, moeten betalen…  voor de burgers van andere landen? Fuck no. Linksen teisteren het land.

Ik zag een bedelaar bij het winkelcentrum die elke avond door een vetzak werd opgepikt. Voordat ze de auto in mocht ging hij eerst haar geld tellen. Het is zo duidelijk. En toch blijven die naïevelingen elke dag geld geven. En het is taboe om er iets over te zeggen.

Zweedse overheidsfunctionarissen adviseren om geen geld te geven. Als je wilt helpen moet je geld geven aan een van de hulporganisaties in Roemenië. Maar de linkse journalisten in de Zweedse media schreeuwen moord en brand. Stoppen met geld geven?! Nee, onmenselijk. Racistisch en waanzinnig. En tot vandaag de dag blijven de Zweden geld gooien in de bedelbekers van de Roma’s. WTF?

En toen kwam de migratie tsunami.
Ik ben in accommodaties geweest waar meerdere gevluchte gezinnen uit Syrië onder één dak woonde. Daar was geen ruzie of misdaad. Het zijn deze vluchtelingen waar de Zweedse bevolking in eerste instantie aan dacht waar het om ging.

Ik ben ook in contact met landgenoten die werken op asielaccommodaties voor alleenstaande minderjarige asielzoekers. Daar gaat het echt ziek aan toe – deze mannen weten precies hoe ze iedereen in de maling kunnen nemen – en niemand van het gemeentelijke bestuur heeft het door. Ze lachen ze uit. Ze willen geld en een eigen woning. Deze arabieren zullen nooit integreren.

Deze moslims zullen nooit van hun leven een nuttige bijdrage leveren aan de westerse samenleving. Heel Europa is verontwaardigd over deze economische migranten, de verkrachting geneigde civilisatie vernietigers. Schop ze het land uit. En meteen. Wil het land van herkomst ze niet terugnemen, bevries hun bijstand of zet ze op een boot richting thuisland. Kom in actie!

Persberichten vermelden dat de Zweedse overheid van plan is 80.000 van deze illegalen over de grens te zetten. Oh mijn god, wat een protesten kwamen er van de linkse deugkerk, terwijl de politie nauwelijks in staat is om verleden jaar 3000 van deze illegalen het land uit te zetten. En in 2016 kwam dan eindelijk de big-bang van islamitische immigranten.

En wat lees je in de Zweedse media? Tja, dat weten jullie net zo goed als ik. Idioot-verslaggevers  die kolommen vol schrijven met feministisch gezwam en genderperspectief (de idioten zouden beter hun pijlen kunnen richten op de islam waar een vrouw een wandelende vagina is, en niets meer dan een productmiddel om islamitische kindjes te baren). Veel geluk voor jullie verdomde idioten.

Jullie wereld zal binnenkort ineenstorten. Zweden zal in de toekomst gedwongen worden militairen in te zetten om de orde te handhaven. En de bevolking zal in totale shock verkeren. In verbazing hoe het mogelijk is geweest dat ze al die tijd door de Zweedse media misleid zijn.

Nog erger dan de Zweedse struisvogels die hun kop onder de grond steken en alles geloven wat de media hun voorkauwt, zijn de linkse piassen die in hun alternatieve kleding rondspringen en met een halo van deugmens boven hun hoofd krijsen dat er meer islam bij kan. Elke keer als ik zo’n linkse zie, met zijn zuurdesem stinkende baard en palestijnensjaaltje om zijn magere nek, krijg ik zin om op zijn verlopen harses te stampen. Ik kots op jullie.

Ik ken een hoop immigranten die hun werk verrichten rond Möllevångstorget in Malmö. Sommigen van hen zijn Arabieren die  verdomd hard werken. Ze haten de Zweedse islam-dwepers, die meedoen omdat het trendy is.

Een goeie vriend van mij (uit Irak) zei tegen mij dat hij doodziek wordt hoe hij constant door de deugmens over zijn bol geaaid wordt dat hij zo fantastisch is, omdat hij werkt en meedoet in de Zweedse maatschappij. Wie denken ze wel niet dat ze zijn?

Tijdens mijn werk zag ik veel goeds in Malmö… maar ook veel slecht. Geleidelijk aan hoorde ik steeds meer en meer geluiden van medewerkers in de gemeente. Van personeel bij de sociale diensten (waar wij ons computersystemen installeerde). Mensen huilde. We hoorden het allemaal aan terwijl we werkte. Ze hadden geen controle meer over de situatie. En durfde het niet naar boven te rapporteren, in angst dat ze als racist bestempeld zouden worden. Ze weten het. Iedereen weet het.

En allemaal zijn ze in de chickenrace om zich op zijn best als barmhartig mens te profileren. Je weet wel… “kijk mij is een en al goedgunstigheid zijn”, om weer een trapje bovenop de ladder van goedertierenheid te klimmen. Vooral dat kruipende deugmens geslijm van gemeentelijke aangestelden, die elke dag de bittere waarheid zien en verloochen het naar boven te rapporteren. In angst om als onbekwaam, racist, fascist,  of andere bullshit gestigmatiseerd worden.

Schoolresultaten in Malmö duiken naar beneden. De statistieken spreken voor zich. De effecten van de migratiegolf zal brutaal zijn. De staat heeft de verantwoordelijkheid van de immigratietsunami aan de gemeentes overgelaten. Nu moeten ook kleuterscholen plaats maken ‘vluchtelingen’.

Dagelijks geweld.  Ik kan voor mezelf zorgen. Dankzij mijn vader heb ik al vroeg geleerd om voor mezelf op te komen. Ik ben nu volwassen en heb geleerd mijn eigen weg te vechten. Al menigmaal heb ik ingegrepen. En soms met grof geweld.

Maar als ik thuiskom bij mijn kinderen… bij mijn vrouw… wil ik niet dat ze leren om voor zichzelf te vechten tijdens een conflict. Ik ben diegene die het geweld aangaat. Ik kan de gedachte niet uitstaan dat hun iets vreselijks gebeurt wat ik had kunnen voorkomen. Ik dood het zwijn wat mijn gezin iets aandoet, en neem de straf. En Gods genade die in mijn weg komt.

Mijn kinderen moeten genieten van het leven. Het ontdekken van het mysterie van het leven. Veilig en onschuldig op een donkere avond naar huis kunnen fietsen. Ik wil niet… en kan niet… overal zijn.

Dus op een dag zei ik tegen mijn vrouw dat het is tijd wordt om over mijn onrust te praten. Ze begreep me meteen. Het werd tijd om te verhuizen, Zweden te verlaten. Dus we doken in de atlas. Na enig beraad kozen we voor Gdansk in Polen. Sindsdien ging alles snel. Een verkenningsreisje, stukje grond vinden, papieren in orde brengen etc. En een huis laten bouwen. Dit alles binnen twee jaar.

Nu ben ik dus met mijn gezin verhuisd naar een ander land. Ik ben weer eens op de vlucht geslagen. Zoals mijn ouders voorheen deden. Wat een nieuw respect heeft gebracht voor mijn ouders – het is een moeilijk besluit om naar een wildvreemd land te vertrekken. We hebben het voor de welzijn van onze kinderen gedaan.

Dat ik – als ouder – rustig in bed kan slapen zonder me zorgen te maken of mijn kinderen heelhuids thuiskomen. Dat mijn vrouw in staat is een avondje uit te gaan zonder dat ik ongerust moet wachten  totdat de sleutel in het slot hoor gaan. Voordat ik gerust kan slapen.

Twee nachten hebben we nu doorgebracht in onze nieuwe huis. Mijn kinderen zijn gelukkig met hun nieuwe eigen kamer. Mijn dochtertje rent met haar teddybeer onder de arm rond en springt over verhuisdozen, de omgeving is schitterend, de buren zijn vriendelijk.

En ik? Ik ben relaxed. Blij dat we hier zijn. Het gevoel dat ik eindelijk kan ademhalen. Niet meer in de Zweedse hel. Ik behoor daar niet meer en betaal er ook niet meer aan mee. Geen gezeik meer dat iemand me voor racist, nazi, of iets anders uitscheldt. Mijn vrouw en ik hoeven zich geen zorgen te maken over onze werkgevers, die zijn net zo anti-islam en EU kritisch als wij.

Hier kan ik mijn vrijheid van mening geven zonder dat de Zweedse media of Zweedse overheid me iets kan doen. Het is hier veilig, en het voelt goed. We volgen Engels-Poolse taallessen. Vriendelijk mensen. Het voelt veilig en aangenaam. Maar toch ben ik nog steeds verdrietig. Ik hou van Zweden. Het Zweden waar ik ben opgegroeid… ik heb dat land lief.

Ik voel – en dit is geen understatement – een geweldige haat tegen de verantwoordelijken die het land weggeven. De welvaart en welzijn van het land opofferen aan ondankbare economische vluchtelingen. Het weggeven van de Zweedse verzorgingsstaat aan wat?  Aan criminelen en verkrachters. Mensen die zogenaamd aan een oorlog ‘ontsnapt’ zijn, en door menig veilig land gereisd zijn om in Zweden te belanden, om daar op het sociale stelsel te parasiteren. En hun bloeddorstige grotreligie uit te oefenen. Onze westerse waarden en normen in naam van de islam willen vernietigen.

Zich vooral als eerste storten op de zwakkere in onze samenleving, onze kinderen, ouwe mensen, en vrouwen. Terwijl echte vluchtelingen de dupe zijn van deze gevaarlijke parasieten. Steeds meer geld wordt ontrokken van de UNHCR en andere vluchtelingenhulp om deze valse uitvreters te financieren.

Ik sta in schuld bij Zweden, voor een groot deel. Maar ik zie geen mogelijkheid Zweden terug te betalen. Niemand luistert naar ons. Geen zogenaamd respectabel medium wil aandacht aan onze bezorgdheid besteden. Met het gevaar de onaangename eigenschappen van de oppositie te delen.

Xenofoob, bruinhemd, tokkie, dom, racist, fascist, onontwikkeld, enzovoort. Wat blijft er voor me over? Ik heb maar 1 stem. En de volgende verkiezing is nog ver weg. Ik denk dat het al te laat is om de schade te repareren.

Ik kijk naar alle verhuisdozen hier. En ik, twee meter lang en zelfbenoemde taaie klootzak, zit met tranen in mijn ogen te denken aan mijn vrienden en hun kinderen in Zweden. De Zweedse oudjes, tienermeisjes… ja – aan iedereen die niet de mogelijkheid heeft gekregen wat wij konden doen. Ik heb het gevoel dat ik jullie in de steek heb gelaten. Tegelijkertijd ben ik opgelucht. Dat mijn gezin nu veilig is. Niet alleen fysiek, maar ook op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, pensioen, enz.

Vervloekt zijn degenen die verantwoordelijk zijn voor de emotie die ik nu voel.

Vervloekt is de journalistieke macht die nalaat de politieke orde te inspecteren. Die op de knie zitten van de politieke machthebbers. Nooit meer zal je het vertrouwen terugwinnen van het volk.

En vervloekt zijn alle politici die hun ideologie er door douwen zonder zich iets aan te trekken van de mening van het volk, en geen bekommernis hebben over het wel en wee van het klootjesvolk. Geen boom is te hoog om jullie op te hangen.

Vervloekt zijn al diegenen die het zien… die het weten… die het begrijpen… maar liever blijven zwijgen. Op jacht naar eigen gewin. De verraders. Ook jullie gaan voor de bijl.

Begrijp wat er momenteel aan de hand is. Slik de bittere waarheid en kom in verzet. Herrijs je. Vecht. Desnoods met ondemocratische middelen. Het eind komt nabij.

15 REACTIES

 1. Tsja, hier valt werkelijk waar niets aan toe te voegen… Denk dat steeds meer Europeanen zich zo voelen 🙁

 2. Word hier bang van. Dit is de toekomst van heel Europa, als er niet gauw iets veranderd.

 3. Alles is hierboven al gezegd. De vloek van de Islam gaat verder & verder…WE doen niks ..Brommen een beetje op Twitter…Dom volk zijn we…

 4. Ik adviseer iedereen, als het weer kan, om op vakantie naar Polen, Tsjechië en Slowakije te gaan.
  Je kan er alles kopen wat je nodigt hebt om je have en goed te verdedigen als de pleuris hier ook gaat uitbreken.
  De politie op straat is vaak nog van goede wil maar de top komt vaak uit linkse partijen en geloven heilig in de multiculturele hel, daar hebben we niets van te verwachten.
  We zullen het zelf moeten doen.

 5. Fantastisch artikel en vertaling, denk dat Nederlandse situatie niet veel verschilt van de Zweedse, al deze hierboven genoemde en ongewenste toestanden die komen ook ruimschoots voor in Nederland, ja en ik heb ook een tering hekel aan al die linkse betweters, feministen en policor politici, zij zijn degene die mijn Nederland langzaam maar zeker vergiftigen met de indringers, met de eisers uit het Midden-Oosten en Afrika.

  Zoals eerder opgemerkt op verschillende sites en zo’n 10 jaar geleden met veel hoon ontvangen reacties op mijn opmerkingen, ben ik nu geheel immuun tegen elke reactie van de zgn. zelfhatende linksmensch die zijn of haar ideeën van een grote collectieve heilstaat wil zien ontstaan, nou deze lieden hebben hun zin gekregen want ze wonen en leven reeds in hun fata morgana.

  Voorlopig staan alle overgebleven nationalisten en patriotten onder ons ongeorganiseerd alleen in hun idee dat het wel overgaat, en de politiek tot de conclusie komt dat zij 75 jaar lang aan een Nazi-project hebben meegewerkt, man man man, dacht men nu werkelijk dat er een politieke oplossing plaats gaat vinden, wat doet men met de ruim 53 miljoen moslims in Euroapa waarvan ruim 80% van hen de politieke ideeën van Erdogan propaganderen, denk alleen maar eens aan de logistieke problemen die dit gaat opleveren om deze muzelmannen en hun kroost naar de landen van herkomst te deporteren, oei dat was een fout woord.

 6. Dat zg nazi program slaat werkelijk nergens op! De nationaal socialisten, waren nationalisten en hieden van eugen volk, we zitten nu met linkse rode ratten, die NS juist bestreden en opsloten! Vergeet niet de strijd tegen het communisme, waar meer dan 50 landen aan meededen, bij de waffen SS! Bestudeer eerst maar eens de ware geschiedenis maar eens beter en geloof niet al die leugens die ons al 75 jaar verteld worden! Hadden we maar meer van dat soort mensen, dan hadden we nu niet in deze moslim multiculti ramp gezeten!

 7. Hier in Nederland zijn we heel hard op weg naar de zelfde toestanden……………………………en we doen ook niets en veruit de meeste politici verraden het volk !!
  Inmiddels is het één minuut voor twaalf en het einde van de westerse samenleving is nabij..
  Ook wij overwegen te vertrekken !

 8. @koddebeier,

  Wacht niet te lang met je besluit, want er komt een dag dat je niet meer weg mág!

 9. Hallo Bert,
  Ik heb langzamerhand hetzelfde idee om eens een vakantiereis naar bijv.Praag met een bus te maken.
  Kan je mij misschien wat meer informatie geven, via mijn: fhfokkema@hotmail.com
  Ik zet weleens meer berichten op fenixx commentaren neer
  Bij voorbaat dank en een fijn weekend.

 10. Ik kan aan deze brief niets toevoegen. Het weerspiegeld meer dan normaal mijn gevoelens. Mijn besluit staat ook vast. Tot nu toe ben in europa gebleven tegen mijn zin, voor mijn nageslacht. Het zint mij sinds een 10 tal jaren al niet meer. Ik heb Spanje, Frankrijk en nu Probeer ik Griekenland als leefland. Ik ken dit land nog van mijn studententijd als autostopper. De mensen zijn NU nog altijd zo vriendelujk. Maar zij zijn nu ook lid van het door mij nu meer en meer gehate europa. En volgens mij wordt het dezelfde storry. Maar mijn besluit staat nu vast. Ik vertrek ook. Als ik corona tenminste overleef want ik ben al ouder. Ik zou liefst naar een van deze oud oostbloklanden gaan zoals de briefschrijver. Maar tot nu toe behoren zij nog bij europa. Mischien in de toekomst niet meer en dan worden zij mijn optie. Ik lees nu veel over hun politiek en wat er gebeurd. Zodat mijn keus beter wordt. Midchien moet ik naar Australïe of een eiland in de oceaan.. Ik zet alles to koop al is het nu niet echt het moment. Een gedeelte stond al te koop voor corona. Maar alles ligt nu stil. Maar ik vertrek. Mijn kinderen en kleinkinderen ten spijt. Zij kunnen nakomen als zij willen of mij bezoeken. Maar ik zal zorgen dat geen euro nog naar deze verraders gaat. Zij hebben dit mooie europa zo verstikt en misvormd dat het een gedrocht is geworden. Door hardroepende minderheden gestuurt en verkracht. Mijn allerelaatste hoop zijn de volgende verkiezingen. Al is deze klein daar de main stream media iedereen manipuleerd en misinformeerd.

 11. In dit land bevinden zich de restanten van mijn voorouders, ik blijf, het gaat u allen goed

 12. Duidelijker dan dit hele epistel kan het niet. Het is zo zuur om te zien hoe alles naar de knoppen gaat. Persoonlijk vind ik wel dat het in Zweden wel heel erg is. Zij geven al die klaplopers meteen een verblijfsvergunning als ze binnen komen. Kan er met mijn verstand niet bij dat het toelaten van die lui steeds maar doorgaat en zoveel landen niets, maar dan ook niets doen om dit te stoppen. Volgens mij zal het toch een keer mega uit de hand lopen, want dan is het te ver heen. Hoeveel jaar zal het nog duren voor de bom barst?

 13. Ben er stil va, maar helaas heeft de man 100% gelijk. heel Europa gaat aan gort!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste

Vermindering van het aantal sterfgevallen in Italië

Het aantal sterfgevallen van Covid-19 in Italië is in de afgelopen 24 uur licht gedaald ten opzichte van de...

Les van COVID-19: Globalisme is een ziekte

De wereld bevindt zich in het midden van de eerste pandemie sinds 2008. Net als H1N1 is COVID-19 een luchtwegaandoening, maar deze keer is...

Orban tegen de EU: Bemoei u er niet mee als u niet kunt helpen

De Hongaarse regeringsleider, Viktor Orban, heeft opnieuw zijn geduld verloren door het constante gezeur van de EU - en nu ook van de Raad...
video

Trend in Italië: “We redden onszelf”

In Italië is er momenteel een sympathieke trend gaande: volgens het motto "We redden onszelf" wordt de EU-vlag verbrand bij het spelen van het...

China’s vleesmarkten gaan weer open – blijven vleermuizen verkopen

Nadat China verklaarde dat het Coronavirus in het land was verslagen, zijn de dierenmarkten van hetzelfde type als in Wuhan, waar de besmetting ontstond,...
video

Situatie escaleert: Afrikanen en Arabieren bevechten elkaar in vluchtelingenkampen op Kos

Niet alleen op het Griekse eiland Lesbos blijft de situatie in het vluchtelingenkamp Moria daar van dag tot dag escaleren - ook al heeft...

VN waarschuwt: voedseltekorten en stijgende prijzen dreigen

Dit was te verwachten - een VN-deskundige waarschuwt nu dat het voedsel binnenkort op zou kunnen raken. Maximo Torero, hoofdeconoom van de Voedsel- en...

“Kwetsbare gebieden” zijn uitgesloten van quarantaine

In Nederland heerst de stilte voor de storm. De komende maand zal uitwijzen hoe dodelijk de Nederlandse groepsimmuniteit-strategie zal zijn. Nederland introduceert dan -...

Turkije kreeg 3 miljard van de EU – ‘vluchtelingen’kampen langs de grens leeggehaald en neergebrand

Na een grote brand aan de Turkse kant van de Evros grens zijn alle migranten verdwenen. Weg zijn de duizenden migranten die bijna een...

Voedseltekorten in Italië leiden tot diefstal en plundering – de Corona-crisis

Van 463 doden drie weken geleden tot meer dan 10.000 doden vandaag in Italië. De beperkingen en de quarantaine hebben de bevolking hard getroffen....

Lees ook

Gerelateerd