dinsdag, maart 31, 2020

“Veel dank aan het Coronavirus” – Europa heeft het falen van zijn autoriteiten erkend en is nu al jaloers op Rusland

Populair

BEWIJS: Coronavirus dat de wereld infecteert is een MILITAIR BIO-WAPEN ontwikkeld door het Chinese leger

Lees dit, want het kan je enige "levensverzekering" zijn als de uitbraak uitbreekt! Hier zijn enkele goede tips over...

NASA geeft toe dat de klimaatverandering natuurlijk is en veroorzaakt wordt door de zon

Al meer dan 60 jaar weet de National Aeronautics and Space Administration (NASA) dat veranderingen in de weersomstandigheden op...

Griekenland: Migranten gooien hun maaltijden weg omdat ze waarschijnlijk niet goed smaken

Als u denkt dat het volgende menu van een luxe resort hotel is, vergist u zich ernstig. Dit is...

Pest 1720, Cholera-uitbraak 1820, Spaanse griep 1920, Chinees Coronavirus 2020

Om de honderd jaar lijkt er een grote pandemie te ontstaan, de pest van 1720, de uitbraak van cholera...

Een in Duitsland werkende vrouwelijke arts waarschuwt de wereld

Gisteren hebben we in het ziekenhuis in Duitsland waar ik werk vergaderd over de vraag hoe de instroom van...

Poetin heeft de oplossing: sluit de grenzen en laat de mensen vluchten naar Saoedi-Arabië

De Russische president Vladimir Poetin zegt dat moslimvluchtelingen en -migranten naar Saoedi-Arabië of Iran moeten gaan "waar hun radicale...

Dit zijn de asielhufters die de 97-jarige Elsa beroofden en mishandelden

Zweden – Het brein van de bende, die vooral uit zogenaamde “straatkinderen” bestond met wortels in Noord-Afrika en zich had...

Er zijn veel meer dictaturen in Europa dan het leek, maar in Rusland hebben ze kunnen bewijzen dat zelfs harde maatregelen ter bestrijding van de epidemie binnen het kader van democratische normen kunnen worden genomen.

Dit wordt gemeld door de Noorse journalist Kim Nur voor de publicatie ‘Resett’.

Foto: Scandinavisch zomerhuisje, stuga, de droom om als tweede huis een eigen stuga te hebben, zit bij de Scandinaviers diep geworteld © de:Benutzer:Stern / Wikimedia (GFDL)

Hij merkt op dat Rusland in staat was zich in korte tijd te beschermen tegen de verspreiding van het Coronavirus door de nodige maatregelen te nemen, terwijl “West-Europese functionarissen werden getroffen door een ideologische verlamming”. Reeds in januari begon de Russische leiding Chinese burgers de toegang tot het land te ontzeggen, de grens te sluiten en het trein- en vliegverkeer op te schorten.

De Noorse autoriteiten hebben pas anderhalve maand later beperkende maatregelen genomen. Maar zelfs toen er in Italië een epidemie woedde, kwamen er nog steeds Italiaanse chartervluchten aan op Noorse luchthavens.

“Mensen konden zonder hinder terugkeren uit het buitenland, een wandeling maken rond de luchthaven van Oslo en dan vertrekken naar elke uithoek van het land. Dit geldt ook voor degenen die uit risicogebieden zijn gevlogen”, zegt Nur.

Tegelijkertijd wijst hij erop dat de Noren die ervan verdacht worden het Coronavirus te hebben, “gedwongen worden wanhopig te zoeken naar onderzoeken, en dat de meeste van hen niet zijn gecontroleerd”.

Toen de Noorse autoriteiten nochtans wakker werden en maatregelen namen om de epidemie te bestrijden, was het eerste wat ze deden de grondwet schenden, zo gaat de journalist verder, schrijft News Front. Alle burgers die naar hun zomerhuisje (stuga) gingen, werden naar de steden gedreven, ondanks, zoals Nur benadrukt, “het niet acceptabel is om wetten met terugwerkende kracht toe te passen”.

“Terwijl de Noorse premier Erna Sulberg de grondwet verwaarloost in een vlaag van dictatorisme, houdt Rusland zich duidelijk aan de wet, zelfs als het gaat om de terugkeer naar een uit de hand gelopen quarantaine”, stelt de journalist vast. “Met zijn eigen voorbeeld laat Rusland zien dat democratie en preventieve infectiebestrijding naast elkaar kunnen bestaan”.

De Noorse autoriteiten hebben hun falen onder noodsituaties aangetoond. Zij gaven er de voorkeur aan te handelen volgens “ideologische dogma’s” en een “bewust doordachte scenario”, in plaats van een rationele inschatting te maken van wat er gebeurde en uit te gaan van de bestaande realiteit.

“Deze autoriteiten hebben aangetoond dat zij de staat niet kunnen beheren in het geval van een epidemie en massale migratie. Ik wil het Coronavirus heel erg bedanken voor het helpen identificeren van dit”, zegt de journalist.

Tot slot wijst hij erop dat Rusland zijn grens met Noorwegen pas op 15 maart heeft gesloten. Zo’n geduld van Moskou met zijn “ingetogen buurman” is zelfs verrassend.

“Rusland is uiterst vriendelijk tegen de Noren. Rusland houdt van Noorwegen, dus als de crisis achter ons ligt, moeten we wederkerigheid tonen”, zegt Kim Nur.

Noorse regering: Wij verlaten het internationaal volkenrecht als Zweden ineenstort

6 REACTIES

 1. De EU politici hebben weer eens laten zien dat ze liever volvreten en winkelen dan iets presteren. We hebben ze niet nodig, ze zijn overbodig en zelfs schadelijk. Dus wat is het dringendste na Corona?

  Juist, boomdecoratie.

 2. Een citaat uit de tekst : “West-Europese functionarissen werden getroffen door een ideologische verlamming….” (=einde citaat). Het gaat hier niet om een verlamming maar om een regelrechte sabotage en verraad. Het Coudenhove Kalergi plan moet en zal uitgevoerd worden. De autochtonen worden op alle mogelijke manieren geterroriseerd, maar de sluizen moeten echter open blijven voor de vreemdelingen invasies . De verraders zitten dan ook aan de top van EUSSR en van de landen van de EUSSR (met enkele uitzonderingen in Centraal Europa). Door dit alles loopt alles een rode draad, de kanker van de vrijmetselarij, de operationele arm van het “Uitverkoren volk” . En het overgrote deel van de bevolking slaapt !!!

 3. Zoals voordien door mij opgemdrkt. Al heb îop twitter vrrschllende negatieve opmerkingen hierover gekregen. In mijn ogen us de media manipulatie en de overheidsusleiding vandaag de dag veel erger in europa dan in Rusland.

 4. @Duchesne ik ben het eens met u.
  De EU is een grote vetpot waar een elite zich te goed aan doet op alle vlakken terwijl de hardwerkende belastingbetaler lijdzaam moet toekijken op die overbetaalde ambtenaren die alleen om hun eigen bankrekening bekommerd zijn. Zeg nu maar dat ik ook een populist ben want dat is men als men niet alles lijdzaam ondergaat in de EU en kritiek geeft op de wantoestanden.

 5. De extreem incompetente socialisten die zich in de top vande EU verzameld hebben, missen elke aansluting met het Continent Europa. Het wordt met de dag duidelijker dat deze parasitenclub een groot obstakel vormt voor de ontwikkleing en samenwerking van de landen in Europa.
  Opmerkelijk dat die socilaisten nooit toegeven dat de EEG een prima samenwerking was, waarschijnlijk omdat zij dan niet met hun klauwen aan jouw geld kunnen komen.
  Het is heel simpel: Europa is een geweldig continent dat met recht de eretitel bakrmat van de beschaving mag dragen. De EU is een giftige voortzetting van de Nazi droom van een het enige echte rijk avn Adolf’s Nationaal Soclialsten. EEG is de toeoms

  Wat wil jij?

  Stop de EU

  >Leve de diversiteir

 6. Na het kijken van alleen al deel 1 van Europa the last battle en hoezeer het belangrijk is om de media, maar ook de nieuwsdiensten in handen te hebben en of verkrijgen, zoals ze (iedereen die heeft gekeken weet wie ze zijn) Reuters in handen hebben gekregen. Ik heb al een keer hier eerder geplaatst wie het Nederlandse ANP heeft opgericht, Maar veel belangrijker dezer dagen is wie het ANP in handen heeft.

  Daar komt namelijk een heel groot deel van ons nieuws vandaan en kan sturing gegeven worden wat de Nederlandse burgers mogen weten/. En toen ik de naam zag wie het ANP voor de volle 100% bezit was ik niet eens verbaasd. Toen snapte ik het ‘gevecht’ om de TMG (Telegraaf Media Groep)

  John de Mol heeft voor zijn ANP al begin januari 2020 Miljoenen steun van de Nederlandse overheid gevraagd.

  https://www.mediacourant.nl/2020/01/anp-van-multimiljardair-john-de-mol-wil-overheidssteun/

  ***Een particulier persbureau dat overheids steun krijgt? Dat klinkt lekker onafhankelijk en betrouwbaar!

  Deze Coronacrisis is een goede test voor hem om zich te bewijzen aan de Nederlandse overheid met zijn Persbureau. En het is tot nu toe met verve gespeeld. Hij heeft er samen met zijn media collegas en politici van Corona een Killer Virus gemaakt die al ruim 500??? doden op zijn conto heeft in Nederland.

  Het gaat zelfs zo goed dat ‘waarheids’ kanalen achter zijn rug de polonaise mee aan het lopen zijn.

  Met John de Mol als aanvoeder van het ANP en zijn zoon die zich vol inzet voor meer vluchtelingen, zul je niet veel kritiek op de EU horen op zijn TV zenders.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste

Brutale vordering in de Corona-crisis: moslims eisen miljoenen aan hulp voor moskeeën

Moslims eisen van Duitse regering om hun moskeegemeenschappen met miljoenen te helpen. Naar verluidt wordt het bestaan van de...

Moslims en de “Corona-quarantaine”

In de islamitische cultuur zijn mannelijke vriendschappen een belangrijk onderdeel van het sociale leven. Men ontmoet elkaar, drinkt thee, praat en inhaleert gezamenlijk met...

Rusland: het westerse liberalisme heeft met de Corona-crisis zijn tijd gehad

Gezien het stijgende aantal Corona-infecties in Rusland waarschuwen pro-regeringsstemmen in Moskou demonstratief voor een scenario zoals dat in het Westen. In een televisietoespraak tot...

Zweden: illegale migranten mogen demonstreren – ondanks bijeenkomst-verbod

Op maandag hielden illegalen een demonstratie buiten het gebouw van de Migratiedienst in Gotenburg. Meer dan 80 illegale Palestijnen verzamelden zich voor het gebouw....

Pentagon laat belangrijk personeel de pandemie uitzitten in hermetisch afgesloten rotsbunkers

Het Pentagon plaatst belangrijke militairen in ondergrondse bunkers om zich te beschermen tegen de gevolgen van het Coronavirus. Het Pentagon kondigde vorige week aan dat...

812 doden in Italië vandaag – weer gestegen

Het aantal doden in Italië neemt toe met 812 nieuwe sterfgevallen. Het totale aantal mensen dat aan corona is overleden in het land is...

Duitse politie transformeert Afrikaanse aanrander in blanke man

Politieke correctheid is inmiddels ook in politiekringen zodanig geïnternaliseerd dat een zwarte misdadiger niet meer als zwart kan worden getoond. En zijn seksuele intimidatie...

Duitse politicus waarschuwt voor revolutie: “De mensen zullen het zich niet lang meer laten welgevallen”

In de Corona-crisis waarschuwt de liberale FDP-politicus Marco Buschmann voor een radicalisering van de Duitse middenklasse, als dit zo doorgaat, zou er binnenkort een...

Waanzin: Duitsland neemt een gezondheidskliniek in beslag voor de behandeling van Corona-besmette asielzoekers

Voor de met Corona-besmette asielzoekers wil de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen een chique kuurkliniek in Bad Salzuflen in beslag nemen. Tweederangs mensen in de BRD,...

Matteo Salvini is pissig op de EU: “Loop naar de…”

Matteo Salvini, geboren in Milaan in 1973, is een Italiaans politicus, leider van de politieke partij Lega Nord, en tussen juni 2018 en september...

Lees ook

Gerelateerd