De Corona-epidemie in Spanje verspreidt zich met gewelddadige vaart. Nu zijn er meer mensen gestorven aan het virus in het land dan in China, waar de pandemie begon. De situatie is zo ernstig dat de Spaanse regering de NAVO om humanitaire hulp vraagt.

Alleen al in de afgelopen 24 uur zijn in Spanje nog eens 738 mensen gestorven aan Covid-19 en het totale aantal geregistreerde dodelijke slachtoffers bedraagt nu 3.647, meer dan in China.

Italië, waar het aantal doden per dag op een vergelijkbaar niveau ligt, heeft echter nog steeds de meeste doden ter wereld: 7.503.

In de getroffen gebieden van Spanje staat de gezondheidszorg onder grote druk. Van de meer dan 49.000 bevestigde besmettingen (26 april) is 14 procent werkzaam in de gezondheidszorg, schrijft The Guardian.

Een opmerkelijke video van een overbelast ziekenhuis in Madrid laat zien hoe hoestende patiënten op dekens op de vloer van de gangen liggen.

Spanje heeft nu humanitaire hulp gevraagd aan de militaire alliantie NAVO en smeekt om de hoognodige medische apparatuur. Het verzoek van het land betreft 450.000 beademingsapparaten, 500.000 sneltestkits, 500 ventilatoren en 1,5 miljoen operatiemaskers, schrijft AFP.

Tragedie in Spanje: Als je niet kunt zwemmen

3 REACTIES

 1. In La Linea de Conception werd een konvooi ambulances aangevallen door “jongeren”……een van de vele “incidenten” in Spanje waarbij geen woord origineel Spaans zit.
  Ook in andere landen met geïmporteerd tuig zijn grote problemen, en zogenaamde hulpdiensten kunnen dit geweld niet aan. Dus als de pers zwijgt is het voor het grote publiek nooit gebeurd.

  Het verval neemt duidelijkere en onmiskenbare vormen aan, en we gaan een massa in beweging zien vanuit zuidelijke landen naar ons toe. Dit jaar gaat het zuiden bij ons op….invasie, maar terug gaan ze niet meer. Landen die uit de EU stappen zullen leeg lopen van de leeglopers….en in het oosten zullen de deuren dicht zijn….

  Het gaat hier strontbruin en pikzwart worden.

 2. La Linea de Concepcion is het centrum van de drugshandel in Andalucia,
  Vrijwel geheel beheerst door Noord Afrikanen.

 3. Ik begrijp het niet wat een soort “noodhulp” van een oorlogszuchtig instituut kan verwachten. Miljarden belastinggeld naar hun moorwapens om Trump’s oorlogen uit te vechten dat wel.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.