© WiNG / Wikimedia (CC BY 3.0)

De internationale kledinggigant H&M trekt het vorige dividendvoorstel aan de aandeelhouders in. Tegelijkertijd past het Zweedse bedrijf zijn uitgebreide kledingproductie aan om beschermende kleding te produceren tegen het Coronavirus die aan de gezondheidszorg zal worden gedoneerd.

CEO Helena Helmersson nam contact op met de EU om de behoeften te begrijpen en de hulp van het bedrijf aan te bieden. Vervolgens werden er onmiddellijk voorbereidingen getroffen om persoonlijke beschermingsmiddelen voor zorgverleners te produceren, luidt een persbericht.

“Het Coronavirus heeft dramatische gevolgen voor ieder van ons en de H&M Group doet, net als vele andere organisaties, zijn best om te helpen in deze buitengewone situatie. We zien dat dit als een eerste stap is in onze inspanningen om op alle mogelijke manieren te helpen. We zitten allemaal in dezelfde situatie en moeten dit zo collectief mogelijk benaderen”, zegt CEO Helena Helmersson in een commentaar.

H&M heeft wereldwijd 3.441 van de in totaal 5.062 winkels tijdelijk gesloten. Dit betekent dat 68 procent van de winkels gesloten is.

Moslimvrouwen in Zweden krijgen gratis rijbewijs – bejaardentehuizen worden gesloten

1 REACTIE

  1. Ik wil ook beschermende kleding. Ik denk aan een soort burka-ontwerp / Faraday Cage om mezelf te beschermen tegen EMF’s. Wanneer iemand een bedrijfje hiervoor kan warm maken, verneem ik het graag.
    DANK.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.