Februari 1931, werkloze mannen in de rij voor een soep-gaarkeuken die tijdens de depressie in Chicago werd geopend door Al Capone © Auteur onbekend / Wikimedia / Colection National Archives at College Park 

De Coronacrisis heeft er al voor gezorgd dat veel mensen over de hele wereld hun baan zijn kwijtgeraakt. In Noorwegen is de werkloosheid nu op een niveau dat sinds de Grote Depressie in de jaren dertig van de vorige eeuw niet meer is voorgekomen.

Volgens de Noorse autoriteit Nav is de werkloosheid in het land gestegen tot 10,9 procent – van iets meer dan 2 procent een maand geleden, meldt SvD.

“De ontwikkeling van de afgelopen twee weken is ongeëvenaard”, zegt Nav-chef Sigrun Vågeng.

Als olieproducent wordt Noorwegen bijzonder hard getroffen door de crisis, die heeft geleid tot een prijzenslag op de oliemarkt. De beurs van Oslo is in een maand tijd met 30 procent gekelderd en de Noorse kroon keldert ten opzichte van de euro.

De Noorse regering heeft reeds aanzienlijk krachtiger dan de Nederlandse opgetreden om de verspreiding van de infectie te voorkomen, bijvoorbeeld door de grenzen en zowel scholen als kleuterscholen te sluiten.

Zweedse klassenfoto zorgt voor paniek in Noorwegen

2 REACTIES

  1. Ja, in het staatfonds van Noorwegen zitten honderden miljarden.
    Rijkste land van Europa.
    Die 30% werkeloze Noren kunnen Vikinkie gaan spelen en Zweden gaan bevrijden van de 3e wereldpest.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.