In verschillende steden in Italië gaan burgemeesters tekeer tegen bewoners die de quarantaine overtreden. In een video zijn een een aantal van deze uitbranders van de burgemeesters verzameld, waar ze onder andere hard tekeergaan tegen kappers die huisbezoeken afleggen, mensen die elkaars honden lenen voor wandelingen en mensen die buiten tafeltennis spelen.

Italië is het land dat tot nu toe het hardst getroffen is door het Coronavirus, met meer dan 6.000 doden. Het hele land is sinds 9 maart aan strenge beperkingen onderworpen om de verspreiding van de infectie te voorkomen.

Toch hebben veel Italianen ervoor gekozen om de restricties te overtreden – waardoor hun burgemeesters het geduld verloren en hun bewoners uitvoeteren.

Euronews heeft enkele schrobberingen van de Italiaanse burgemeesters in een film verzameld.

“Wat doe je in godsnaam?”, vraagt Gualdo Tadino’s burgemeester Massimilliano Presciutti en somt voorbeelden op van hoe de bewoners de sociale afstand negeren.

“Wat doe je met deze honden die ontstoken prostaat moeten hebben? Je moet thuis blijven!”, Presciutti zegt onder andere dat men honden aan elkaar uitleent om de quarantaine te doorbreken, aangezien een uitzondering toestaat voor hondeneigenaren om hun honden uit te laten.

Baris’ burgemeester Antonio Decaro ziet twee mensen buiten tafeltennis spelen.

“Kom op, ga naar huis en speel op de Playstation, je kunt hier niet zijn”, zegt Decaro.

Messina’s burgemeester Cateno de Luca is absoluut woedend op de bewoners.

“Ik zeg je duidelijk: Ik arresteer je morgen. Niet over een paar jaar, morgen!”, dreigt Luca.

Delia’s burgemeester Gianfillipo Bancheri is gefrustreerd over de excuses die hij krijgt om de quarantaine te breken.

“Iemand belt me en zegt “Burgemeester, mijn hond eet alleen de kroketten die ze in Caltanisetta verkopen”. Meen je dat nou? Thuisblijven betekent thuisblijven bij je familie! Niet bij de buren!”

De burgemeester van Lucera, Antonio Tutolo, is razend op de kappers die tijdens de crisis huisbezoeken afleggen.

“Deze verdomde kappers die naar huis gaan om het haar van vrouwen te knippen! Wat heeft dat voor zin? Begrijpen ze niet dat die kist gesloten blijft? Wie ziet jullie in die kist met je kapsel?”, blaft Tutolo.

Asielzoekers ontvangen meer geld per dag dan gehandicapte Italianen

4 REACTIES

 1. Zo… Valt me mee dat ze hem geen grote bek geven… Hulde aan die burgemeester die ZELF de straat op gaat om te handhaven…

 2. Sharia word met Corona als excuus al ingevoerd in Frankrijk. Een moslim bestuurder heeft een alcohol verbod ingevoerd…..https://www.rt.com/news/483997-france-alcohol-coronavirus-ban/

  In naam van orde en andere belangen komt er nog een boel onze kant op, en internet restricties zullen enorm worden. Na de dood van Fortuyn waren politici in een afwachtende angstige houding omdat ze de reactie van de bevolking vreesden…. na twee referenda uitslagen als wc papier te gebruiken wist men het: de burger wacht immer af en komt niet in beweging…..dus pak ze tien dingen af, beloof ze er drie terug en geef er een….en er zal niets gebeuren.

  Terwijl u sliep zijn er een heleboel vrijheden verdwenen en nieuwe verboden bijgekomen, en niet enkel op het gebied van Corona bestrijding…..

  Aankomende zomer zal de reisbranche vrijwel kapot zijn, zal toerisme industrie vrijwel kapot zijn en zullen veel landen niet toegankelijk zijn. Zodra de vorst uit de grond is komen onze gasten buiten, om als goede gieren te zoeken naar alles glimmend en tastbaar. Volgens kranten is de criminaliteit gedaald, wat een stuk fakenieuws is van de eerste orde.

  Omdat je iets niet hoort of ziet, wil dat zeggen dat het er niet is? Ja, politici in hel Europa vinden dat , als je de kut burger niet iet, ruikt , hoort of met zijn of haar handen rond je nek voelt is deze er niet.
  En dat klopt!
  Zelfde met misdaad, als je geen aangiften opneemt als PV is het geen aangifte maar een melding. En die telt niemand…..

  We worden harder genaaid dan een kangaroe op een Mislam verjaardags feestje…

  Er is ook goed nieuws: de son scheint, de lug is blauw, jij in je bet, eruit nou !

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.