Harald Vilimsky © Franz Johann Morgenbesser / Wikimedia (CC BY-SA 2.0)

“Het kan zo niet doorgaan”, Europees afgevaardigde Harald Vilimsky (FPÖ) wil een verandering in de uitgaven van Brussel zien: “In plaats van meer geld in Turkije te pompen, moet Italië worden geholpen”.

De EU-Commissie en het EU-Parlement moeten een “volledige verandering in het uitgavenbeleid” doorvoeren, zegt EU-Parlementslid Harald Vilimsky (FPÖ) in een interview met oe24.at:

“Er worden nog steeds miljarden naar Turkije gestuurd, ook al steunt dit land duidelijk degenen die nu alles aan het grenshek met Griekenland proberen om onze EU met geweld te veroveren.”

In plaats daarvan moeten de miljarden van de EU “zo snel mogelijk” worden omgeleid, eist Vilimsky.

“De Europese Unie moet Italië eindelijk helpen, waar ze toch al veel te lang niets heeft gedaan. Rusland, China en zelfs Cuba sturen hulp naar Rome – en wat doet het EU-leiderschap? En ik sta niet alleen met deze eis dat het geld voortaan niet meer naar Turkije gaat, maar naar onze vrienden in Italië: duizenden andere Oostenrijkers en Duitsers zullen het zeker op dezelfde manier zien als ik”, zegt Vilimsky.

Europa zonder grenzen binnenkort geschiedenis? Kurz waarschuwt voor het gevolg van het falen van de EU-buitengrensbescherming

Vilimsky rekent ook hard af met de prestaties van het EU-leiderschap tot nu toe in de Coronavirus-crisis.

“Een totale mislukking. Dit brengt een extreme crisis van formaat met zich mee voor de EU. En we moeten ons serieus afvragen: wat kan deze EU eigenlijk nog doen? Als het allemaal voorbij is, moeten we een groot hervormingsproces beginnen”, aldus Vilimsky.

6 REACTIES

 1. Het wordt de hoogste tijd dat we de grote leiders in Brussel ter verantwoording gaan roepen. Zij hebben Europa kapot gemaakt en kunnen niet straffeloos weglopen/

 2. Hervorming. Sorry afbraak. Denk je nu echt dat Erdogan Macron en Merkel gazn stoppen. Laat mij niey lachen. Het is een grote pot nat die drie. Nogmaals de europese burger bestaat. Maar de pôtiekers niet. Erdogan en de migranten zijn hun prioriteit. Dank zij Deze Merkel dictator die deze derde wereldoorlig is gestart. EUROPEESE BURGERS ZIJN TOTAAL NIET VAN TEL. ITALIE, SPANJE ZIJ KUNNEN VOLGENS HEN ALLEN VERREKEN. ALS ERDOGAN MAAR TEVREDEN IS. ipv een duidelijk teken te stellen en een samenstelling van europese sodaten aan de grens te zetten. “Merkel” die geen afgevaardigde is in europa. Heeft hem EUROPEES geld gegeven. Het miet gedaan zijn.

 3. Ik mis Gay Verhofstadt, met zijn achterlijk optreden toen hij de middelvinger van Engeland kreeg.
  Wat zei de idioot.
  Dat Engeland zal smeken om weer bij de EU te mogen aansluiten.
  Dacht de idioot niet in werkelijkheid dat zijn leiderschap gemist werd!

  Welk leiderschap?
  Waar zijn Verhofstadt en Timmermans tijdens de Corona-Crisis?

  Schoften zijn het.
  Idioten die met de Europese bevolking spelen!

  Overal lopen ze met mondkapjes, maar niet is Nederland.
  Nee, wij hebben een buitengewone president.

  In de zorg moet bezuinigd worden, niet even, al 30 jaar.
  En wat zeggen de idioten; laat de hele bevolking ziek worden!

  Wat een stelletje dwazen, volksverraders!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.