Järva-gebied, Rinkeby

Minstens 6 van de 15 dode Corona-doden in de regio Stockholm zijn Somaliërs.

Volgens de Zweeds-Somalische Medische Vereniging zijn ten minste 6 van de 15 Coronavirus-doden in de regio Stockholm Somaliërs.

“Toen het virus zich naar Zweden verspreidde, was er niet veel informatie in het Somalisch en velen leefden zoals gebruikelijk”, zegt Jihan Mohamed, bestuurslid van de vereniging, tegen SVT.

De meeste Somaliërs die zijn overleden zouden onderliggende ziekten hebben gehad. De meesten zouden ook in het Järva-gebied hebben gewoond, meer bepaald in de no-go zones Kista, Rinkeby, Spånga en Tensta.

“Ik weet niet waarom het Järva-gebied opvalt als het gaat om overleden mensen in de Corona-epedimie, maar velen wonen hier dicht op elkaar. Meerdere generaties kunnen in hetzelfde appartement wonen en dat kan een rol spelen. Tegelijkertijd weten we ook dat de volksgezondheid over het algemeen slechter is in kwetsbare gebieden als Järva”, zegt Jihan Mohamed.

Zij is ook van mening dat de Somalische cultuur zeer intiem is, wat wellicht verder heeft bijgedragen aan de verspreiding van het virus binnen de Somalische gemeente.

De Zweeds-Somalische Medische Vereniging heeft nu informatie over het Coronavirus in het Somalisch vrijgegeven om de verspreiding ervan tegen te gaan.

“We hebben onder andere geïnformeerd dat het belangrijk is om sociale afstand te bewaren, maar ook dat je bij symptomen thuis moet blijven. Het gaat om het veranderen van gedrag”, zegt Jihan Mohamed.

15 REACTIES

 1. Ruimt lekker op! Echter zal de “Zweedse” regering wel weer een nieuwe zwerm asielparasieten/gelukszoekers binnenhalen uiteraard…

 2. Tja waar blijft de reactie van de burgers, decennia lang, regering na regering in wat voor samenstelling dan ook heeft deze omvolking en etnocide van Nederland in het machtige groot Europa versikt met regeljes, wetten en aangifte punten tegen racisme.

  Het onophoudelijk gezeik van integratie en inburgering wat maar niet van de grond wil komen, burgers die volkomen verstokt zijn van intuïtie geven blijkbaar geen acte de présence dat ze het helemaal zat zijn dat positieve discriminatie van de allochtoon hen bijzonder hard in het krius trapt.

  Iedereen met een klein beetje boeren verstand ziet dit toch aankomen, bijv. was ik in 1972 getuige van de Afrikaanderbuurt-rellen waar Turkse huizenmelkers de Hollanders gewoon eruit flikkerden ten gunste van de laagbegaafde landgenoten van hen. Nou na de rellen beloofde de toenmalige burgemeester en zijn vermaledijde gemeenteraad een verspreidingsbeleid te gaan volgen.

  Nou iedereen die vroeger in zo’n arbeiderswijk heeft gewoond zijn ervaringsdeskundigen geworden zij weten dat dit beleid gewoon mislukt was, hoe dan ook. Ook Angela Merkel gaf in oktober 2010 dat de Duitse multiculturele maatschappij totaal was mislukt en de CDA’er Maxime Verhagen deed dat in 2011 dunnetjes over. We weten allemaal dat het een groot zooitje is geworden, eigenlijk beschouw ik het als een gecontroleerde chaos en de enige tegenspraak komt van 2 gecontroleerde oppositie partijen, waar af en toe nog wat zinnigs uit voortkomt Amen.

  Conclusie van een leek, zoals de Duitse minister Seehofer eens zei dat de migranten Goldstücken zijn, weten we bijna allemaal dat ze ondanks de vele goede intenties van Burgers, instellingen en organisaties bijna allemaal bijelkaar in de buurt wonen, en hun eigen sociale kring en cultuur hoog houden.

 3. Ik raad de Somaliërs aan terug te keren naar hun eigen land,Somalie is uniek in Afrika, 1 volk,1 taal,1godsdienst,1 cultuur. Nergens anders in Afrika komt dat voor. Ze moeten stoppen met hun zinloze stammenstrijd en hun land opbouwen,ipv hun ellende naar Europa exporteren!

 4. Somaliërs zijn nergens goed voor.
  Het is over het algemeen een volk van luie Qat kauwers.
  Niemand wil deze mensen in hun land hebben, behalve de idiote marxisten in Zweden en Nederland,

 5. Ik kreeg ooit eens twee Somalische kindertjes in tha house; meegebracht door een van mijn kinderen. Eentje wilde graag even van het toilet gebruik maken en toen het eraf kwam, vroeg het waar de emmer met water was (om zichzelf schoon te maken) .. het kwartje rolde bij mij destijds niet meteen door, maar dan toch en ik wees het op de rol toiletpapier. Kende het niet …. Dus ehrm tja … Wanneer men het advies de handen te wassen al heeft opgepakt, hoop ik dat ze dat niet in dezelfde emmer doen. Whahahahahahahahahahah.
  Sorry, … sorry dat ik erom lach.
  😉

 6. Het geluk dat ze in Zweden kwamen zoeken, heeft ze gevonden en ik hoop dat het een zeer gruwlijke en pijnlijke dood was. Het geluk heette in dit geval: Karma! Wie weet wat deze oproerkraaiers allemaal op hun kerfstok hadden.

 7. Somaliers is echt smerig volk, extreem gewelddadig corrupt en hoofdzakelijk moslim, dus pleittemet dat schuim….

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.