Screenshot Facebook

De regering heeft besloten om tot het einde van het jaar de kapitaal- en rentebetalingsverplichtingen van zowel particulieren als bedrijven in het kader van effectieve leningsovereenkomsten op te schorten, kondigt premier Viktor Orbán aan op zijn Facebook-pagina.

De regering heeft ook besloten om zakelijke leningen op korte termijn te verlengen tot 30 juni, en heeft de indicator ‘totale kosten van het lenen’, bekend onder het acroniem ‘THM’, gemaximaliseerd voor nieuwe retail kredieten tegen het basistarief van de nationale bank plus 5 procent, aldus Orbán.

Orbán zei dat bedrijven in de sectoren toerisme, catering, entertainment, sport en cultuur, evenals taxibedrijven, dit jaar geen loonbelasting zouden hoeven te betalen. De werknemersbijdragen in deze sectoren zullen “aanzienlijk worden verlaagd”, voegde hij eraan toe, waarbij hij verklaarde dat de pensioenbijdragen niet uit de looncheques zullen worden gehaald en dat de bijdrage voor de ziektekostenverzekering tot het wettelijk toegestane minimum zal worden verlaagd tot 30 juni.

In de sectoren die het zwaarst worden getroffen door de Coronavirus-epidemie kunnen huurcontracten voor onroerend goed niet worden opgezegd, noch kan de eigenaar de huur verhogen, zei Orbán, eraan toevoegend dat de regering eraan werkte de arbeidsregels flexibeler te maken.

Hij zei dat de bijdrage voor de ontwikkeling van het toerisme tot 30 juni zou worden opgeschort. Orban zei dat de maatregelen “slechts de eerste, meest dringende” waren, en voegde eraan toe dat er nog meer konden volgen.

De Nationale Bank van Hongarije heeft de banken zojuist opgeroepen om een opschorting in te voeren voor de terugbetaling van leningen van huishoudens, gezien de “buitengewone situatie” als gevolg van de Coronavirus-crisis, en om de betaling van de bedrijfsschulden tijdelijk op te schorten. Als de banken er niet in slagen om het surseance in te voeren, zou Orbán de regering vragen om de maatregel bij decreet uit te voeren.

Hongarije verbant als eerste Europees land de Rothschild-banken

6 REACTIES

  1. Als heel Europa zo bijdehand was als Hongarije hadden we geen asielzoekers en waarschijnlijk ook geen corona.

  2. En wat doen daar de linksliberale idioten? Tegenwerken, waar mogelijk is, de bewoners tegen de regering ophitsen en op alle mogelijke manier de vuile was, die zij zelf dagelijks fabricere buiten hangen. Hun doel is zelfs in deze moeilijke tijden niet anders,dan de regering en met name Orban onder de buitenlandse journalisten zwart te maken en te demoniseren. De coronavirus pandemie wordt overtroffen door de gemene, moordzuchtige en hersendode linksliberalisme.

  3. En dat is precies de bedoeling. Mensen nog meer schulden laten krijgen. Dit hele gedonder was niet nodig geweest. Europa is willens en wetens kapot gemaakt.

  4. En hem maar proberen onderuit te halen op alle gebied.via hun main stream media Indien europa en onze regeringen een tiende van zijn daadkracht en menselijkheid hadden gehad. Dan was europa een succes geweest. Nu is het een verplichting waar de meeste burgers zich verzetten en de meeste staten/landen ook het als een noodzakelijk kwaad zien.
    Ik wens Orban veel geluk. Ik heb besloten alles te verkopen en dit links Globalistisch bolwerkbte verlaten. Al weet ik nog niet echt waarheen. Liefst weg van dit Europa. Mischien moet ik landen als deze overwegen?. Deze getuigen nog van Burgerzin en weerstand tegen euro dictatuur en valse migratie. Mischien kan ik zo toch dichter bij mijn klein kinderen blijven.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.