Boris Johnson heeft een volledige lockdown van het Verenigd Koninkrijk aangekondigd, waarbij het mensen wordt verboden hun huis te verlaten of in groepen van meer dan twee personen bijeen te komen, terwijl de Britse regering alles uit de kast haalt om sociale maatregelen af te dwingen om de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.

In een openbare toespraak tot de natie gisteravond zei de premier dat het publiek hun huizen niet zal mogen verlaten, behalve om een paar specifieke redenen, en dat er een boete van 30 pond kan worden opgelegd voor een ontmoeting buiten in groepen van meer dan twee personen.

Alle niet-essentiële winkels zullen sluiten, net als de sportscholen, kiosken en gebedshuizen, met uitzondering van begrafenissen.

De ongekende maatregelen werden ingegeven door de bezorgdheid in de Britse regering dat de Coronavirus-bestrijdingsmaatregelen zijn genegeerd door het publiek, en een richtsnoer die suggereert dat ten minste driekwart van de mensen de maatregelen moeten volgen om het Engelse gezondheidsstelsel (NHS) op de been te houden.

Onder de nieuwe lockdown mag de bevolking hun huis niet verlaten, behalve voor:

  • Winkelen voor de primaire levensbehoeften, en zo weinig mogelijk.
  • Eén keer per dag buiten trainen, alleen of met leden van het huishouden
  • Medische behandeling ontvangen of zorg verlenen
  • Reizen van en naar het werk als het onmogelijk is om thuis te werken

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.