Eerst China en nu Rusland: Italië krijgt hulp van buiten wanneer de EU zijn taak verzaakt

4
1353

Eerst stuurde China medische middelen naar Italië en nu komt er ook hulp uit Rusland dat negen militaire transportvliegtuigen stuurt met zowel personeel als medische apparatuur. Tegelijkertijd wordt de EU bekritiseerd omdat zij Italië niet heeft geholpen in de Coronacrisis. “In een beschamend afzien van verantwoordelijkheid hebben de lidstaten van de Europese Unie nagelaten om medische hulp en materiaal aan Italië te leveren”, schrijft de Zweedse journaliste Elisabeth Braw in het tijdschrift Foreign Policy.

Zowel China als Rusland springen in nood bij wanneer de EU dit verzaakt. Niemand anders dan Italië kan dat getuigen, het Europese land dat het zwaarst getroffen is door de Corona-epidemie. Reeds op 12 maart is een vliegtuig in Rome geland met negen Chinese medische deskundigen en 31 ton medische apparatuur.

Dit hulpprogramma omvatte zowel beschermende uitrusting als intensive care-apparatuur en medicijnen. Toen al kreeg de EU te maken met kritiek van onder andere de Zweedse journaliste Elisabeth Braw, die de schuld gaf aan de overduidelijke verlamming binnen de EU.

“Tot nu toe heeft nog geen enkel EU-land de nodige hulpgoederen gestuurd”, merkte ze op 14 maart op in het tijdschrift Foreign Policy.

Rusland stuurt negen transportvliegtuigen met medische hulp

Nu komt er nog meer hulp van buiten Italië, maar ook deze keer is het niet de EU die levert. In plaats daarvan stuurt Rusland in totaal negen transportvliegtuigen met zowel personeel als medische apparatuur. Dit was na een telefoongesprek tussen de Russische president Vladimir Poetin en de Italiaanse premier Giuseppe Conte.

Het Russische persbureau Ruptly, een dochteronderneming van het statelijke Russia Today, meldde gisteren dat Rusland honderden epidemiologische deskundigen naar Italië stuurt. “De artsen die met het vliegtuig reizen hebben alle benodigde moderne medische apparatuur en medicijnen bij zich”, schrijft Ruptly.

Videobeelden van Ruply tonen Russische militaire trucks die gebruikt worden om medische apparatuur te vervoeren. De vrachtwagens hebben stickers met de boodschap: “From Russia with love”.

De handelingsverlamming van de EU wordt door Braw omschreven als “een beschamende verloochening van verantwoordelijkheid”. Op zondagavond 22 maart meldde Italië bijna 5.500 sterfgevallen als gevolg van de Covid-19 ziekte.

4 REACTIES

 1. Wat een afgang. Als er iets is wat de totale nutteloosheid van de EU aantoont is dit het wel.

 2. Wederom reden om die hele EU(SSR) op te doeken, men denkt in Brus-HELL namelijk alleen maar aan Brus-HELL… Europa is voor hen een project, meer niet!

 3. Poetin, de enige die een helpende hand heeft uitgestoken …..ondanks al de demonisering heeft hij als enige hulp geboden aan een land in nood!!!
  De geboden hulp is in grote dank aanvaard, als statement kan dit tellen !!
  De EU heeft gefaald, grotesk plat op zijn bek gegaan , veel grootspraak wat het allemaal moet zijn maar in een crisissituatie betekend de EU niks ,nul ,nada……..
  Als eyeopener kan dit tellen, ook voor hen die blijven slapen zijn, tevens heeft de situatie bewezen dat de lidstaten zijn teruggevallen op hun eigen landsgrenzen en weer was de EU hopeloos en hulpeloos.
  Er kan maar één conclusie getrokken worden de EU is een conglomeraat van nutteloze onbekwame zichzelf dik betalende bureaucraten die geen moer waard zijn als je ze nodig hebt…….
  Niet alle landen waren of zijn even efficiënt in hun optreden geweest maar alles is beter dan de EU…….
  Door de crisis telkens als land te gaan aanpakken en niet als lidstaat geeft meer dan duidelijk aan dat de EU geen reden van bestaan meer heeft.

  Echter niet te vergeten dat er nog een crisis aan de deur staat het is een crisis die onderbelicht aan het groeien is maar steeds sterker wordt door de C19 pandemie….
  Het is de monetaire crisis die in de maak is door alle economische activiteit wereldwijd af te zwakken naar een minimum .
  Door deze beweging gaat het systeem nog meer onder druk komen te staan als het nu al is.
  Het zou hoopvol denken zijn om de twee situaties na elkaar te laten gebeuren ,echter de kans dat de ene de andere overlapt op een cruciaal moment is heel realistisch, God bewaar ons als dit zou gebeuren de gevolgen zouden niet te overzien zijn.

  Ook de EU zou dan wel eens als een gretige en hongerige dictatuur uit de hoek komen om orde te scheppen in de heersende chaos…………..

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.