donderdag, april 2, 2020

Covid-19 verbrijzelt de façade van de Europese ‘Unie’

Populair

BEWIJS: Coronavirus dat de wereld infecteert is een MILITAIR BIO-WAPEN ontwikkeld door het Chinese leger

Lees dit, want het kan je enige "levensverzekering" zijn als de uitbraak uitbreekt! Hier zijn enkele goede tips over...

NASA geeft toe dat de klimaatverandering natuurlijk is en veroorzaakt wordt door de zon

Al meer dan 60 jaar weet de National Aeronautics and Space Administration (NASA) dat veranderingen in de weersomstandigheden op...

Griekenland: Migranten gooien hun maaltijden weg omdat ze waarschijnlijk niet goed smaken

Als u denkt dat het volgende menu van een luxe resort hotel is, vergist u zich ernstig. Dit is...

Pest 1720, Cholera-uitbraak 1820, Spaanse griep 1920, Chinees Coronavirus 2020

Om de honderd jaar lijkt er een grote pandemie te ontstaan, de pest van 1720, de uitbraak van cholera...

Quarantaine-chaos in Italië: migranten plunderen, negeren avondklok en vallen de politie aan

In heel Europa negeren migranten, asielzoekers en 'vluchtelingen' consequent de op Corona gegronde beschermingsmaatregelen en restricties. Vooral in het...

Een in Duitsland werkende vrouwelijke arts waarschuwt de wereld

Gisteren hebben we in het ziekenhuis in Duitsland waar ik werk vergaderd over de vraag hoe de instroom van...

Poetin heeft de oplossing: sluit de grenzen en laat de mensen vluchten naar Saoedi-Arabië

De Russische president Vladimir Poetin zegt dat moslimvluchtelingen en -migranten naar Saoedi-Arabië of Iran moeten gaan "waar hun radicale...

“De natiestaat is de fundamentele en natuurlijke manier om samenlevingen te organiseren, en zodra er een crisis is, zien we dat iedereen teruggaat naar deze situatie, de laatste keer met de tsunami van de immigranten in 2015. Het is zeer waarschijnlijk dat de controles en beperkingen die vandaag zijn ingevoerd, ook grotendeels zullen blijven bestaan“, Vavra Suk, Zweedse journalist.

“Alleen een soevereine staat kan snel handelen en adequaat reageren op een crises, wat betekent dat bepaalde bevoegdheden in handen van de natiestaten moeten blijven en niet aan de EU mogen worden overgedragen”, de Duitse politicus Joachim Paul, AfD, voorziet bepaalde veranderingen in de regering in de nasleep van de pandemie, met name in staten met sterke eurosceptische partijen, bijvoorbeeld in Duitsland en Frankrijk.

“Het is duidelijk dat de EU en de eurocraten in een luchtbel leven. Op een moment dat ze echt iets voor de Europese burgers konden betekenen, aarzelden ze en deden ze niets. Als zodanig moeten de natiestaten zelf ingrijpen. Allemaal op een ander niveau met andere middelen en andere oplossingen. Het simpele feit dat verschillende landen volstrekt tegengestelde maatregelen nemen bij de bestrijding van de ziekte, zegt ook genoeg over een ‘verenigde’ EU”, Frank Creyelman, Belgisch parlementslid.

“De Europese Unie laat zien dat ze alleen op papier verenigd is. De enige voordelen voor de Europese burgers waren Erasmusprojecten, vrije roaming (voor telefoons), de mogelijkheid om vrij de grenzen te overschrijden en het vrije verkeer van goederen. Deze voordelen zijn betaald door het totale verlies van nationale soevereiniteit, door een meedogenloze bezuiniging en door het dreigen met inbreukprocedures in geval van schending van parameters”, Francesca Totolo, onafhankelijke Italiaanse media.

Totolo herinnert eraan dat de EU in het kader van de vluchtelingencrisis eerder haar toevlucht heeft genomen tot grensbeperkingen. Het blok heeft dit probleem echter opgelost ten koste van Italië, dat het land heeft omgevormd tot “het EU-vluchtelingenkamp”, benadrukt Totolo. Deze keer is het “Italiaanse volk opnieuw verraden door Europa”, dat niet bereid was om Italië de hoognodige hulp te bieden, schrijft Europe Reloaded.

Het nieuwe Coronavirus en de bijbehorende ziekte Covid-19 heeft de aardbol in zijn spoor gestopt. Overheden, markten en nieuwscycli zijn gedomineerd door de pandemie. Europa is nu het epicentrum van de ziekte, met naar verluidt meer dodelijke gevallen van besmetting dan China, waar het virus in december voor het eerst uitbrak, schrijft Strategic Culture.

Verschillende landen van de Europese Unie hebben zichzelf tot noodtoestand verklaard, waaronder België, Frankrijk, Portugal, Spanje en Italië. Het 27 leden tellende blok heeft de buitengrenzen afgesloten. Sommige landen, zoals Polen, zijn begonnen met het sluiten van de grenzen met andere EU-lidstaten. Brussel, het administratieve centrum van de EU, is verontrust omdat de veelgeprezen interne markt en zijn kernbeginselen van vrij verkeer van goederen en personen dreigen in te storten.

De Europese entiteit, die solidariteit en een supranationale status proclameert, keert terug naar een verzameling van natiestaten, die elk wanhopig strijden voor hun eigen overleven te midden van de Covid-19 pandemie. De leiders van de EU zijn bekritiseerd omdat zij een gebrek aan centraal leiderschap en solidariteit aan de dag leggen. Toen Italië enkele weken geleden voor het eerst melding maakte van een toename van het aantal infecties, reageerde de rest van Europa traag met de nodige urgente hulp. Nu is Italië in zo’n greep van de ziekte – met duizenden doden – dat in sommige delen van het land de normale begrafenisdiensten naar verluidt niet eens het aantal overledenen kunnen verwerken.

In zinderende opmerkingen deze week klaagde de Servische president Alexander Vucic dat er “geen Europese solidariteit” was. Servië is samen met een aantal andere Balkanlanden aspirant-lid van de EU, maar Vucic zei dat zijn land weinig hulp van de EU heeft ontvangen in verband met de dreiging van het Coronavirus. De Servische leider prees daarentegen de vrijgevigheid van China, dat grote ladingen materiaal heeft gestuurd om de ziekte te bestrijden. Peking heeft ook hulpgoederen en medische teams naar Italië en andere EU-leden gestuurd om hen te helpen het hoofd te bieden aan hun uitbraken.

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft de snelle en massale interventie van de Chinese autoriteiten geprezen om de verspreiding van de ziekte binnen hun grenzen te beteugelen. De laatste signalen lijken erop te wijzen dat China de verspreiding van de infectie een halt heeft toegeroepen.

De aarzelende reactie van de EU en haar late nationale reacties zouden wel eens een fatale politieke incompetentie kunnen blijken te zijn, met de gevolgen van een enorm dodental en een ruïneuze economische impact. De burgers van Europa zullen een dergelijke onnozelheid niet vergeven. Lachwekkend genoeg beweerde een EU-controlegroep deze week dat Rusland zich bezighoudt met het verspreiden van desinformatie over de gevolgen van het nieuwe Coronavirus, waardoor de Europese regeringen worden ondermijnd en er verdeeldheid onder de Europese burgers wordt “gezaaid”. Deze beschuldiging aan Rusland om tot zondebok te maken voor zijn eigen incompetentie is riskant.

Weken geleden, toen de wereld kon zien dat de uitbraak van het virus in China een ernstige ontwikkeling was, zaten de EU-bestuurders en nationale leiders op hun handen. Nu de ziekte in de hele EU een pandemie is geworden, heeft de Europese Centrale Bank plotseling aangekondigd dat zij 750 miljard euro oppompt om de financiële markten en instellingen te ondersteunen, terwijl landen moeite hebben om testkits te vinden om de ziekte op te sporen en beademingsapparatuur om de slachtoffers te behandelen. De gezondheidszorgstelsels zijn onderuit gehaald door jarenlange economische bezuinigingen onder het neoliberale kapitalisme, waarbij Brussel en de Europese regeringen zich aan het dictaat van het financiële kapitaal hebben overgeleverd.

Wat overduidelijk is, is dat de EU een financieel gedreven kartel is geworden, niet een federatie van naties waarin de mens centraal staat. Een organisatie die de gezondheid van haar burgers niet voldoende kan beschermen is geen organisatie die het waard is om te verdedigen.

De verklaringen van de EU over democratie en solidariteit worden gezien voor de façade die ze zijn. Die façade was altijd al wankel. Een microbe is genoeg om hem af te breken.

17 REACTIES

 1. Als de EU uit elkaar valt hebben we automatisch een Nexit. 🙂

  ( en een Bexit, Dexit, Frexit, Pexit etc etc )
  Wat is Oostenrijk? Öexit? 😛

 2. het resultaat vanvriendjespolitiek in Brussel, ja-knikkers als regeringsleiders en kabinetten en bovenal het volgen van het middeleeuwse “ridders van de ronde tafel” model waar de zwakste als leider werd gekozen, zodat deze door alle anderen eenvoudig gemanipuleerd konden worden. Ook Europa moet de eerste “president” en “kabinetsleider” nog ontdekken. allemaal geven ze elkaar de gouden duiten, die het europese volk mag ophoesten.
  En wat er tegenoverstaat?? Inderdaad! Géén enkel echt politiek sterk besluit is er in al die jaren “EU” van tafel gekomen.
  Alleen maar een fundament gelegd om heel europa onderuit te halen.
  Juist vele onbelangrijke zaken als ‘garantievoorwaarden’, ‘telefoontarieven’ en verdere onbenullige nationale zaken.
  Verder uitbinkers in het chanteren en afpersen van “deelstaatregeringen” die wel serieus voor hun volk opkomen.
  In deze 20 jaar EU-regering zijn er reeds honderden miljarden euro’s verbrand, die we ook evengoed in Afrika hadden kunnen pompen op gecontroleerde wijze, zonder daar de corrupte regeringsleiders van te laten genieten. Helaas, luchtkasteel van Zyklon B-gas.

 3. De EU(SSR) kan mij niet snel genoeg in elkaar pleuren, ik zal dansen op straat wanneer het zover is… De EU(SSR) is een poging van de Europese elite om zelfbestuur uit te bannen en een maatschappij zoals “1984” op te richten (voor zover we daar al niet beland zijn)… Big Brother die alles bepaalt vanuit Brus-HELL, de gedachten politie “handhaaft” met strenge hand (lees: ruimt alle zelfdenkenden op)…

  Nee, die EU(SSR) kan me wat…

  #NEXIT

 4. weg met de EU..is alleen maar uitgevonden om de normale burgers uit te zuigen en tot de afgrond te brengen..enne, de ranzige tweepotige kanker varkens ( want dat zijn ze : ook al hebben ze een maatpak aan die tig keer mn jaarsalaris kost : varkens blijven varkens : wat je ze ook aantrekt) die dit mogelijk maken en willens en wetens uitvoeren : ophangen

 5. Staat er mooi.
  Het enige goede aan deze crisis:

  Wat overduidelijk is, is dat de EU een financieel gedreven kartel is geworden, niet een federatie van naties waarin de mens centraal staat.

  De verklaringen van de EU over democratie en solidariteit worden gezien voor de façade die ze zijn. Die façade was altijd al wankel. Een microbe is genoeg om hem af te breken.

  Nu hopen dat ‘alternatief nieuws’ enorm gedeeld gaat worden terwijl mensen thuis opgesloten raken en zich misschien eens de tijd gunnen om wat verder te kijken.

  nb. Is het nog een idee om hier (gezamelijk) een bullet-type boodschap te maken met duidelijke voorbeelden van leugens van de gevestigde orde (zij het media, politiek, onderwijs of logica)?
  Kernpunten met links (naar fenixx artikelen en bepaalde twitter boodschappen enzo) voor verdieping: (on)bekende/bevestigde complotten, MH17-Koude Oorlog 2.0, 9/11-war on terror, voorbeelden media misleiding met rectificatie of stomweg zonder, massa immigratie-intergratie, corona spagaat-vorige uitbraken vs nu, allerlei marktwerking-nare gevolgen, bizarre feitjes groene energie, citaten van bestuurders/dwaze uitspraken-ronduit leugens, bepaalde statistieken over genoemde en andere onderwerpen. Etc

 6. Redactie
  Jullie zijn geweldig. Een verhaal dat gekroond zou moeten worden. Nu nog een manier zien te vinden dat alle Europese burgers jullie verhaal(en) op hun beeldscherm krijgen. E.e.a. zou misschien in samenwerking met andere alternatieve kranten bereikt kunnen worden.

  Nu of nooit moeten de burgers bewust gaan worden wat er speelt, zodat de diverse volkeren unaniem over deze desastreuze situatie hun standpunt op elkaar afstemmen en gaan handelen.

 7. Waarom denk je dat de EU het laat ‘afweten’ ?!
  Omdat alles naar Chinees model moet worden gevormd. Het is geen gebrek aan besluitvaardigheid maar een bewuste strategie. Sluw.

  Sukkels.

 8. Inderdaad. Zo is het precies. Het enige waar ze zich mee bezig kunnen en willen houden is geld wegsmijten. Ze hebben al aangekondigd dat Italië geholpen moet worden. Begrotingstekort dreigt te groot te worden. Alleen hebben ze de afgelopen jaren al veel te veel van alles gedaan om dit land financieel te redden. Rente voortdurend verlaagd en wat al niet. En vergeet Griekenland niet. Ze hebben volstrekt geen buffer meer om iets te doen. Het is een ongelooflijk incapabel zooitje in Brussel.

 9. Brussel zijn een hoopje niesnutten die in hun landen het verknoeid hebbên en niet meer verkozen werden ,maar hun rijkeluisleven en machtwellust niet willen verliezen. In hun villas leven goed betaald om niets te doen. Heel dit uiters links gepeupel ,hun enige doel is globalisme ,macht over de hele wereld en trachten de rechtse gedachten de crimminalizeren
  En lig je dwars zoals trump doet, dan wordt je tot op de grond afgebroken .en allerlei vallen opgezet.want zij zijn in volle zorg een wereldleider helpen de macht te grijpen ,en zij zullen er gedeeltelijk ln slagen deze antichrist op de troon te krijgen. En dan is zoiets als corrona of islam maar een kleinbier ,van lijden gesproken .?gelukkig na zeven jaar tirranie wordt die volledig verbreizeld door God Henzelf. Andere hoop is er niet meer dan God en chrisus zelf.

 10. er zal wel achter onze rug om iets geregeld worden om dit te voorkomen en uiteindelijk zijn we nu de sjaak . niet te geloven dat zoiets kan

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste

Australië stopt de Chinese staat met het opkopen van door de crisis getroffen bedrijven

In Australië wordt opgemerkt hoe staatsbedrijven in China proberen bedrijven in Australië op te kopen die hard zijn getroffen...
video

Informatie: Het virus kwam waarschijnlijk uit een Chinees laboratorium

In een artikel op Fox News vertelt Tucker Carlson over een tot nu toe (bij de mainstream) onbekend Chinees rapport in februari waarin staat...

EU finito? Tal van steden en gemeenten verwijderen de Europese vlag

De Europese Unie maakt misschien wel haar donkerste uren mee. Want in het kielzog van de Coronavirus-pandemie heeft de centralistische bureaucratische organisatie bewezen wat...

Sociale distantiëring mislukt in Afrika: Afrikanen weigeren thuis te blijven en kunnen geen meter van elkaar in de wachtrij houden

In Zuid-Afrika hebben de autoriteiten moeite om Afrikanen ertoe te brengen de nieuwe richtlijnen voor avondklok en sociale afstand in acht te nemen wanneer...

Waanzinnig: EU geeft 450 miljoen euro aan Marokko voor de strijd tegen Corona

Terwijl verschillende EU-landen zwaar getroffen zijn door de voortdurende pandemie en moesten ondervinden dat de vermeende EU-solidariteit slechts loze woorden zijn, kondigt de Unie...

Britten verontwaardigd over de opkomende politiestaat in kielzog van Coronavirus

Veel Britten reageren verontrust op het optreden van de politie in het kader van het Coronavirus. Het Verenigd Koninkrijk koos er iets meer dan een...

Sportsector heeft er genoeg van – deelstaat verbiedt transvrouwen

Idaho verbiedt transvrouwen, d.w.z. mannen die hun geslachtsdelen hebben verwijderd, om te concurreren tegen vrouwen in de sport. Mannen die hun uitwendige geslachtsdelen hebben verwijderd...

Chinees voorstel voor een nieuw internetprotocol doet vrezen

Samen met Huawei hebben de Chinese autoriteiten een voorstel ingediend om het huidige internetprotocol, TCP/IP, te vervangen door wat men noemt New IP. Het...

VS: Twee miljoen zouden sterven zonder interventie

Zonder overheidsmaatregelen zou het dodental in de Corona-epidemie ongeveer tien keer zo hoog zijn. Zo luidt de voorspelling van de Corona-groep van het Witte...

Spaanse regering wordt aangeklaagd wegens het aanmoedigen van massale bijeenkomsten tijdens de Coronavirus-uitbraak

De Spaanse regering wordt aangeklaagd wegens grove nalatigheid omdat zij haar burgers had aangemoedigd om op 8 maart in het hele land reusachtige feministische...

Lees ook

Gerelateerd