dinsdag, maart 31, 2020

Covid-19 verbrijzelt de façade van de Europese ‘Unie’

Populair

BEWIJS: Coronavirus dat de wereld infecteert is een MILITAIR BIO-WAPEN ontwikkeld door het Chinese leger

Lees dit, want het kan je enige "levensverzekering" zijn als de uitbraak uitbreekt! Hier zijn enkele goede tips over...

NASA geeft toe dat de klimaatverandering natuurlijk is en veroorzaakt wordt door de zon

Al meer dan 60 jaar weet de National Aeronautics and Space Administration (NASA) dat veranderingen in de weersomstandigheden op...

Griekenland: Migranten gooien hun maaltijden weg omdat ze waarschijnlijk niet goed smaken

Als u denkt dat het volgende menu van een luxe resort hotel is, vergist u zich ernstig. Dit is...

Pest 1720, Cholera-uitbraak 1820, Spaanse griep 1920, Chinees Coronavirus 2020

Om de honderd jaar lijkt er een grote pandemie te ontstaan, de pest van 1720, de uitbraak van cholera...

Een in Duitsland werkende vrouwelijke arts waarschuwt de wereld

Gisteren hebben we in het ziekenhuis in Duitsland waar ik werk vergaderd over de vraag hoe de instroom van...

Poetin heeft de oplossing: sluit de grenzen en laat de mensen vluchten naar Saoedi-Arabië

De Russische president Vladimir Poetin zegt dat moslimvluchtelingen en -migranten naar Saoedi-Arabië of Iran moeten gaan "waar hun radicale...

Dit zijn de asielhufters die de 97-jarige Elsa beroofden en mishandelden

Zweden – Het brein van de bende, die vooral uit zogenaamde “straatkinderen” bestond met wortels in Noord-Afrika en zich had...

“De natiestaat is de fundamentele en natuurlijke manier om samenlevingen te organiseren, en zodra er een crisis is, zien we dat iedereen teruggaat naar deze situatie, de laatste keer met de tsunami van de immigranten in 2015. Het is zeer waarschijnlijk dat de controles en beperkingen die vandaag zijn ingevoerd, ook grotendeels zullen blijven bestaan“, Vavra Suk, Zweedse journalist.

“Alleen een soevereine staat kan snel handelen en adequaat reageren op een crises, wat betekent dat bepaalde bevoegdheden in handen van de natiestaten moeten blijven en niet aan de EU mogen worden overgedragen”, de Duitse politicus Joachim Paul, AfD, voorziet bepaalde veranderingen in de regering in de nasleep van de pandemie, met name in staten met sterke eurosceptische partijen, bijvoorbeeld in Duitsland en Frankrijk.

“Het is duidelijk dat de EU en de eurocraten in een luchtbel leven. Op een moment dat ze echt iets voor de Europese burgers konden betekenen, aarzelden ze en deden ze niets. Als zodanig moeten de natiestaten zelf ingrijpen. Allemaal op een ander niveau met andere middelen en andere oplossingen. Het simpele feit dat verschillende landen volstrekt tegengestelde maatregelen nemen bij de bestrijding van de ziekte, zegt ook genoeg over een ‘verenigde’ EU”, Frank Creyelman, Belgisch parlementslid.

“De Europese Unie laat zien dat ze alleen op papier verenigd is. De enige voordelen voor de Europese burgers waren Erasmusprojecten, vrije roaming (voor telefoons), de mogelijkheid om vrij de grenzen te overschrijden en het vrije verkeer van goederen. Deze voordelen zijn betaald door het totale verlies van nationale soevereiniteit, door een meedogenloze bezuiniging en door het dreigen met inbreukprocedures in geval van schending van parameters”, Francesca Totolo, onafhankelijke Italiaanse media.

Totolo herinnert eraan dat de EU in het kader van de vluchtelingencrisis eerder haar toevlucht heeft genomen tot grensbeperkingen. Het blok heeft dit probleem echter opgelost ten koste van Italië, dat het land heeft omgevormd tot “het EU-vluchtelingenkamp”, benadrukt Totolo. Deze keer is het “Italiaanse volk opnieuw verraden door Europa”, dat niet bereid was om Italië de hoognodige hulp te bieden, schrijft Europe Reloaded.

Het nieuwe Coronavirus en de bijbehorende ziekte Covid-19 heeft de aardbol in zijn spoor gestopt. Overheden, markten en nieuwscycli zijn gedomineerd door de pandemie. Europa is nu het epicentrum van de ziekte, met naar verluidt meer dodelijke gevallen van besmetting dan China, waar het virus in december voor het eerst uitbrak, schrijft Strategic Culture.

Verschillende landen van de Europese Unie hebben zichzelf tot noodtoestand verklaard, waaronder België, Frankrijk, Portugal, Spanje en Italië. Het 27 leden tellende blok heeft de buitengrenzen afgesloten. Sommige landen, zoals Polen, zijn begonnen met het sluiten van de grenzen met andere EU-lidstaten. Brussel, het administratieve centrum van de EU, is verontrust omdat de veelgeprezen interne markt en zijn kernbeginselen van vrij verkeer van goederen en personen dreigen in te storten.

De Europese entiteit, die solidariteit en een supranationale status proclameert, keert terug naar een verzameling van natiestaten, die elk wanhopig strijden voor hun eigen overleven te midden van de Covid-19 pandemie. De leiders van de EU zijn bekritiseerd omdat zij een gebrek aan centraal leiderschap en solidariteit aan de dag leggen. Toen Italië enkele weken geleden voor het eerst melding maakte van een toename van het aantal infecties, reageerde de rest van Europa traag met de nodige urgente hulp. Nu is Italië in zo’n greep van de ziekte – met duizenden doden – dat in sommige delen van het land de normale begrafenisdiensten naar verluidt niet eens het aantal overledenen kunnen verwerken.

In zinderende opmerkingen deze week klaagde de Servische president Alexander Vucic dat er “geen Europese solidariteit” was. Servië is samen met een aantal andere Balkanlanden aspirant-lid van de EU, maar Vucic zei dat zijn land weinig hulp van de EU heeft ontvangen in verband met de dreiging van het Coronavirus. De Servische leider prees daarentegen de vrijgevigheid van China, dat grote ladingen materiaal heeft gestuurd om de ziekte te bestrijden. Peking heeft ook hulpgoederen en medische teams naar Italië en andere EU-leden gestuurd om hen te helpen het hoofd te bieden aan hun uitbraken.

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft de snelle en massale interventie van de Chinese autoriteiten geprezen om de verspreiding van de ziekte binnen hun grenzen te beteugelen. De laatste signalen lijken erop te wijzen dat China de verspreiding van de infectie een halt heeft toegeroepen.

De aarzelende reactie van de EU en haar late nationale reacties zouden wel eens een fatale politieke incompetentie kunnen blijken te zijn, met de gevolgen van een enorm dodental en een ruïneuze economische impact. De burgers van Europa zullen een dergelijke onnozelheid niet vergeven. Lachwekkend genoeg beweerde een EU-controlegroep deze week dat Rusland zich bezighoudt met het verspreiden van desinformatie over de gevolgen van het nieuwe Coronavirus, waardoor de Europese regeringen worden ondermijnd en er verdeeldheid onder de Europese burgers wordt “gezaaid”. Deze beschuldiging aan Rusland om tot zondebok te maken voor zijn eigen incompetentie is riskant.

Weken geleden, toen de wereld kon zien dat de uitbraak van het virus in China een ernstige ontwikkeling was, zaten de EU-bestuurders en nationale leiders op hun handen. Nu de ziekte in de hele EU een pandemie is geworden, heeft de Europese Centrale Bank plotseling aangekondigd dat zij 750 miljard euro oppompt om de financiële markten en instellingen te ondersteunen, terwijl landen moeite hebben om testkits te vinden om de ziekte op te sporen en beademingsapparatuur om de slachtoffers te behandelen. De gezondheidszorgstelsels zijn onderuit gehaald door jarenlange economische bezuinigingen onder het neoliberale kapitalisme, waarbij Brussel en de Europese regeringen zich aan het dictaat van het financiële kapitaal hebben overgeleverd.

Wat overduidelijk is, is dat de EU een financieel gedreven kartel is geworden, niet een federatie van naties waarin de mens centraal staat. Een organisatie die de gezondheid van haar burgers niet voldoende kan beschermen is geen organisatie die het waard is om te verdedigen.

De verklaringen van de EU over democratie en solidariteit worden gezien voor de façade die ze zijn. Die façade was altijd al wankel. Een microbe is genoeg om hem af te breken.

16 REACTIES

 1. Als de EU uit elkaar valt hebben we automatisch een Nexit. 🙂

  ( en een Bexit, Dexit, Frexit, Pexit etc etc )
  Wat is Oostenrijk? Öexit? 😛

 2. het resultaat vanvriendjespolitiek in Brussel, ja-knikkers als regeringsleiders en kabinetten en bovenal het volgen van het middeleeuwse “ridders van de ronde tafel” model waar de zwakste als leider werd gekozen, zodat deze door alle anderen eenvoudig gemanipuleerd konden worden. Ook Europa moet de eerste “president” en “kabinetsleider” nog ontdekken. allemaal geven ze elkaar de gouden duiten, die het europese volk mag ophoesten.
  En wat er tegenoverstaat?? Inderdaad! Géén enkel echt politiek sterk besluit is er in al die jaren “EU” van tafel gekomen.
  Alleen maar een fundament gelegd om heel europa onderuit te halen.
  Juist vele onbelangrijke zaken als ‘garantievoorwaarden’, ‘telefoontarieven’ en verdere onbenullige nationale zaken.
  Verder uitbinkers in het chanteren en afpersen van “deelstaatregeringen” die wel serieus voor hun volk opkomen.
  In deze 20 jaar EU-regering zijn er reeds honderden miljarden euro’s verbrand, die we ook evengoed in Afrika hadden kunnen pompen op gecontroleerde wijze, zonder daar de corrupte regeringsleiders van te laten genieten. Helaas, luchtkasteel van Zyklon B-gas.

 3. De EU(SSR) kan mij niet snel genoeg in elkaar pleuren, ik zal dansen op straat wanneer het zover is… De EU(SSR) is een poging van de Europese elite om zelfbestuur uit te bannen en een maatschappij zoals “1984” op te richten (voor zover we daar al niet beland zijn)… Big Brother die alles bepaalt vanuit Brus-HELL, de gedachten politie “handhaaft” met strenge hand (lees: ruimt alle zelfdenkenden op)…

  Nee, die EU(SSR) kan me wat…

  #NEXIT

 4. weg met de EU..is alleen maar uitgevonden om de normale burgers uit te zuigen en tot de afgrond te brengen..enne, de ranzige tweepotige kanker varkens ( want dat zijn ze : ook al hebben ze een maatpak aan die tig keer mn jaarsalaris kost : varkens blijven varkens : wat je ze ook aantrekt) die dit mogelijk maken en willens en wetens uitvoeren : ophangen

 5. Staat er mooi.
  Het enige goede aan deze crisis:

  Wat overduidelijk is, is dat de EU een financieel gedreven kartel is geworden, niet een federatie van naties waarin de mens centraal staat.

  De verklaringen van de EU over democratie en solidariteit worden gezien voor de façade die ze zijn. Die façade was altijd al wankel. Een microbe is genoeg om hem af te breken.

  Nu hopen dat ‘alternatief nieuws’ enorm gedeeld gaat worden terwijl mensen thuis opgesloten raken en zich misschien eens de tijd gunnen om wat verder te kijken.

  nb. Is het nog een idee om hier (gezamelijk) een bullet-type boodschap te maken met duidelijke voorbeelden van leugens van de gevestigde orde (zij het media, politiek, onderwijs of logica)?
  Kernpunten met links (naar fenixx artikelen en bepaalde twitter boodschappen enzo) voor verdieping: (on)bekende/bevestigde complotten, MH17-Koude Oorlog 2.0, 9/11-war on terror, voorbeelden media misleiding met rectificatie of stomweg zonder, massa immigratie-intergratie, corona spagaat-vorige uitbraken vs nu, allerlei marktwerking-nare gevolgen, bizarre feitjes groene energie, citaten van bestuurders/dwaze uitspraken-ronduit leugens, bepaalde statistieken over genoemde en andere onderwerpen. Etc

 6. Redactie
  Jullie zijn geweldig. Een verhaal dat gekroond zou moeten worden. Nu nog een manier zien te vinden dat alle Europese burgers jullie verhaal(en) op hun beeldscherm krijgen. E.e.a. zou misschien in samenwerking met andere alternatieve kranten bereikt kunnen worden.

  Nu of nooit moeten de burgers bewust gaan worden wat er speelt, zodat de diverse volkeren unaniem over deze desastreuze situatie hun standpunt op elkaar afstemmen en gaan handelen.

 7. Waarom denk je dat de EU het laat ‘afweten’ ?!
  Omdat alles naar Chinees model moet worden gevormd. Het is geen gebrek aan besluitvaardigheid maar een bewuste strategie. Sluw.

  Sukkels.

 8. Inderdaad. Zo is het precies. Het enige waar ze zich mee bezig kunnen en willen houden is geld wegsmijten. Ze hebben al aangekondigd dat Italië geholpen moet worden. Begrotingstekort dreigt te groot te worden. Alleen hebben ze de afgelopen jaren al veel te veel van alles gedaan om dit land financieel te redden. Rente voortdurend verlaagd en wat al niet. En vergeet Griekenland niet. Ze hebben volstrekt geen buffer meer om iets te doen. Het is een ongelooflijk incapabel zooitje in Brussel.

 9. Brussel zijn een hoopje niesnutten die in hun landen het verknoeid hebbên en niet meer verkozen werden ,maar hun rijkeluisleven en machtwellust niet willen verliezen. In hun villas leven goed betaald om niets te doen. Heel dit uiters links gepeupel ,hun enige doel is globalisme ,macht over de hele wereld en trachten de rechtse gedachten de crimminalizeren
  En lig je dwars zoals trump doet, dan wordt je tot op de grond afgebroken .en allerlei vallen opgezet.want zij zijn in volle zorg een wereldleider helpen de macht te grijpen ,en zij zullen er gedeeltelijk ln slagen deze antichrist op de troon te krijgen. En dan is zoiets als corrona of islam maar een kleinbier ,van lijden gesproken .?gelukkig na zeven jaar tirranie wordt die volledig verbreizeld door God Henzelf. Andere hoop is er niet meer dan God en chrisus zelf.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste

Van 12 gevallen tot 44.000: Hoe een christelijke bijeenkomst leidde tot een Coronavirus-explosie in Frankrijk

In een tijd waarin het Coronavirus zich als een wildvuur verspreidt in verschillende delen van de wereld, komen religieuze...

Het dodental in Italië stijgt opnieuw: 837 doden vandaag

Het dodental in Italië stijgt nu voor de tweede dag op rij. Maar er zijn ook lichtpuntjes in het land. Sinds vorige week is het...

De Griep versus Coronavirus

Er zijn verschillende websites in onze internetomgeving die nepnieuws en samenzweringstheorieën over het Coronavirus verspreiden om de conservatieven en nationalisten naar de mond te...
video

Rabbijn: “Coronavirus is voor de Gojim”

Deze rabbijn vertelt zijn rasgenoten dat ze moeten glimlachen en zich veilig moeten voelen, want het Coronavirus is alleen voor de niet-joden (gojim). Backup: https://fenixx.news/2020/01/31/assad-israel-was-de-jihadistische-luchtmacht/  

Brutale vordering in de Corona-crisis: moslims eisen miljoenen aan hulp voor moskeeën

Moslims eisen van Duitse regering om hun moskeegemeenschappen met miljoenen te helpen. Naar verluidt wordt het bestaan van de moskeeën bedreigd door de Corona-crisis. In...

Moslims en de “Corona-quarantaine”

In de islamitische cultuur zijn mannelijke vriendschappen een belangrijk onderdeel van het sociale leven. Men ontmoet elkaar, drinkt thee, praat en inhaleert gezamenlijk met...

Rusland: het westerse liberalisme heeft met de Corona-crisis zijn tijd gehad

Gezien het stijgende aantal Corona-infecties in Rusland waarschuwen pro-regeringsstemmen in Moskou demonstratief voor een scenario zoals dat in het Westen. In een televisietoespraak tot...

Zweden: illegale migranten mogen demonstreren – ondanks bijeenkomst-verbod

Op maandag hielden illegalen een demonstratie buiten het gebouw van de Migratiedienst in Gotenburg. Meer dan 80 illegale Palestijnen verzamelden zich voor het gebouw....

Pentagon laat belangrijk personeel de pandemie uitzitten in hermetisch afgesloten rotsbunkers

Het Pentagon plaatst belangrijke militairen in ondergrondse bunkers om zich te beschermen tegen de gevolgen van het Coronavirus. Het Pentagon kondigde vorige week aan dat...

812 doden in Italië vandaag – weer gestegen

Het aantal doden in Italië neemt toe met 812 nieuwe sterfgevallen. Het totale aantal mensen dat aan corona is overleden in het land is...

Lees ook

Gerelateerd