Als gevolg van de Coronapandemie is de censuur op de sociale media omhooggeschoten. De platforms vertrouwen de verantwoordelijkheid voor het bepalen van wat er gepubliceerd mag worden toe aan AI-systemen.

Veel bedrijven in de IT-industrie moedigen hun werknemers aan om thuis te werken in tijden van Coronavirus en Covid-19, en sociale media zoals Google, Facebook en YouTube vormen hierop geen uitzondering.

De sociale media hebben er daarom voor gekozen om kunstmatige intelligentie de delicate taak te geven om te controleren wat is toegestaan op de platforms nu werknemers niet meer normaal kunnen werken – iets wat heeft geleid tot strenge censuur op platforms als Facebook, Twitter en YouTube is zelfs nog strenger geworden.

De krant New York Post bericht over hoe een bug in het AI-systeem van Facebook ervoor zorgde dat alle berichten over het Coronavirus voor korte tijd als spam werden geclassificeerd, hoewel ze niet in strijd waren met de gebruiksvoorwaarden.

Google heeft het probleem met AI-systemen erkend en waarschuwt dat materiaal dat niet in strijd is met de gebruiksvoorwaarden kan worden verwijderd.

“We hebben zwaar geïnvesteerd in geautomatiseerde systemen voor inhoudsbeoordeling, maar ze zijn niet altijd even nauwkeurig of gevoelig in hun analyse van de inhoud als menselijke beoordelaars. Deze systemen zijn opzettelijk geconfigureerd om inhoud te identificeren die de gebruiksvoorwaarden kan schenden”, schrijft Google in een officiële blogpost.

De social media-gigant ziet echter geen enkele reden om de foutieve AI-moderatie te stoppen. In een gezamenlijke oproep vorige week beloofde een aantal van de grootste platforms om “onjuiste informatie” over het Coronavirus te bestrijden. De oproep werd gepubliceerd op de website van Facebook en ondertekend door Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit, Twitter en YouTube.

3 REACTIES

 1. Wat ik mij afvraag is het navolgende:

  hoeveel mensen geinfecteerd zijn MET het griepvirus alsook MET het CC-19 virus?

  Ik zie één groep die vol in de schijnwerpers staat want is besmet door het CC-19 virus en een groep die snotterend rondwaart doordat die geïnfecteerd is door het influenzavirus.

  Is CC-19 misschien vies van het Influenzavirus?

  Speelt er iets anders een rol?Waarom heb ik één artikel gelezen over het influenzavirus dat opweg is een griepepidemie te veroorzaken.?

  Is CC-19 de nieuwe Influenzavariant?

  Zou bij dit verhaal misschien de oplossing liggen, als bij verschillende CA(kanker) therapieën?
  In dit geval: door het lichaam te besmetten met influenza gaat het CC-19 virus aan ons neus voorbij?
  Zou zeker een tijdelijk alternatief kunnen zijn, indien dat blijkt.

  Anderzijds, volgens WHO, zouden er wereldwijd per jaar aan het influenzavirus sterven tussen de 800k en 1.000k. In het griepseizoen meer dan buiten het griepseizoen.
  Honderden miljoenen tot meer dan een miljard mensen worden geïnfecteerd door het Influenzavirus.
  Conclusie: circa 1 dode per 1.000 besmettingen door Influenza, indien ik dit goed bereken.

  Hoeveel besmettingen zijn er door het CC-19 virus?
  Niemand weet dat.
  Het enige dat we weten is dat circa 3% van alle op CC-19 geteste mensen hier ook aan sterven.

  Zovelen, evenals bij influenzabesmetting, hoorden pas na het testen op CC-19 dat ze positief waren, doch hadden geen (noemenswaardige) klachten.

  Het beeld van de slachtoffers is identiek aan influenza. Af en toe sterft er een gezonde aan het virus, meeste slachtoffers zijn bejaarden boven de 70 en een andere groep is de minder gezonden jonger dan 70. Circa 90% leefde reeds op medicijnen, circa 5% heeft onopgemerkte gezondheidsproblemen gekend en nog eens circa 5% ontviel dan wel pardoes.
  Alom is het bekend dat niet een gezondere levensstijl onze gemiddelde leeftijd opdrijft, maar juist de steeds betere en doeltreffender medicijnen hiervan de oorzaak zijn.
  Met als gevolg dat bij een uitbraak van een venijnig virus of pathogene bacterie direct bossen pillen slikkers overlijden.
  Ook in Noord-Italië ziet men dit. De gemiddelde leeftijd lag daar aanzienlijk boven het gemiddelde over geheel Italië gemeten. Nu inmiddels niet meer misschien.
  We kunnen van oude en zwakkere mensen niet verwachten dat zij dat overtaaie onstekingsexudaat dat door CC-19 infectie in de longen ontstaat, eventjes met een krachtige kuch en een ferme rochel in het toilet deponeren.

  Met vriendelijke groet
  Jack

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.