Het Coronavirus leidt tot hamsteren in het hele land. Toiletpapier is bijzonder geliefd (zeer vergelijkbaar als in de rest van Europa). Sommige supermarkten klagen al over knelpunten in bezorging. In Mannheim liep het gevecht tussen klanten uit de hand en moest een persoon naar het ziekenhuis worden gebracht.

Mensen kopen wat ze kunnen dragen

De Duitse regering benadrukt voortdurend dat het hamsteren overbodig is (zeer vergelijkbaar met andere landen in de EU). Er zou van alles genoeg zijn. In feite hebben veel supermarkten te kampen met tekorten in het aanbod als gevolg van het buitensporige hamsteren. Vreemd genoeg wordt toiletpapier het ergst getroffen. Overal in het land worden klanten gezien die zoveel mogelijk toiletpapier-rollen kopen als ze kunnen dragen. Waarom juist dit product voor zoveel mensen van levensbelang lijkt te zijn voor het voortbestaan, blijft twijfelachtig.

Hamster-kopers worden gewelddadig

In Mannheim is de strijd om het “witte goud” volledig ontaard. Zoals het Kraichgau News meldt, wilden de medewerkers van een supermarkt een klant een gigantische hamster-aankoop van wc-papier beletten. In de geest van eerlijkheid ten opzichte van andere burgers beperken veel supermarkten de hoeveelheid populaire producten die nu schaars zijn. Dit leek de klant totaal niet te bevallen. De 47-jarige sloeg de werknemers met zijn vuisten. Een andere klant, die blijkbaar ook na een grote aankoop van toiletpapier de kant van de eerste klant koos, viel ook de werknemers aan en ramde, volgens het politierapport, zijn knie op het voorhoofd van een winkelier, schrijft Unzensuriert.

Waarom kopen mensen in paniek toiletpapier? Een Griekse wetenschapper heeft het antwoord

Krankzinnige incidenten zijn in opkomst

Uiteindelijk hebben de verkopers, na hevige gevechten, de overhand behouden. Toen de politie arriveerde, raakte een van de aanvallende klanten zo zwaar gewond dat hij in een ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Een van de winkelmedewerkers moest worden behandeld door een arts. Dit is niet de eerste melding van gewelddadige gevechten over gehamsterd toiletpapier. Op maandag publiceerde Der Westen een video waarin de klant van een drogisterij woedend is omdat de verkopers de enorme hoeveelheid toiletpapier voor één persoon niet wilden accepteren. Onder bedreiging van de politie verliet de klant uiteindelijk de winkel terwijl hij het personeel woest beledigde.

2 REACTIES

 1. Misschien wapens vrij geven in Nederland ?
  Moet je je straks namelijk niet kunnen verdedigen dan ?
  De politie, ook al heeft ze er de goede intenties voor, zal je niet meer kunnen beschermen !
  Je kunt je afvragen inmiddels, als je straks niet over een vuurwapen of meer beschikt ? Of je dan niet automatisch slachtoffers bent- of wordt ?
  We leren de mens weer kennen zoals ie qua natuur werkelijk is.
  Het hamsteren op zich, is misschien nog maar een onschuldig voorproefje van wat ons te wachten kan staan…

 2. Bij ons in de winkel gingen twee mannen op elkaar inslaan met zakken aardappelen .
  Misschien had ze iemand moeten vertellen dat je die ook kan koken om ze zacht te krijgen …..
  Het is gewoon te gek voor woorden !

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.