Tussen drie en 15 jaar gevangenisstraf bedreigt nu iedereen die de Coronavirus-regels negeert of anderen met het Coronavirus besmet, schrijft het Oostenrijkse dagblad oe24.

In Roemenië zal iedereen die niet voldoet aan de eisen voor de bestrijding van het Coronavirus voortaan gevangenisstraf krijgen. Volgens een decreet dat de regering op donderdag heeft gepubliceerd, wordt er met een gevangenisstraf van maximaal drie jaar gedreigd als de verordeningen worden genegeerd. Als iemand hierdoor besmet raakt met het virus, kan de straf oplopen tot vijf jaar gevangenisstraf.

Overtredingen van de anti-Corona-maatregelen die tot de dood van een persoon leiden, kunnen worden gestraft met maximaal 15 jaar gevangenisstraf. “We kunnen niet tolereren dat onverantwoordelijke mensen gewoon vrij rondlopen en anderen ziek maken”, waarschuwde regeringsleider Ludovic Orban.

Gezien de steeds drastischer wordende beperkingen in andere Europese landen heeft de regering ook haar ongeveer vier miljoen in het buitenland wonende landgenoten opgeroepen om tijdens de paasperiode niet naar huis terug te keren. Roemenië heeft tot nu toe bijna 230 bevestigde gevallen van besmetting. Ongeveer 3.800 mensen staan ook onder quarantaine.

In Turkije is het aantal patiënten dat aan het Coronavirus is overleden inmiddels opgelopen tot vier. In totaal zijn nu 359 mensen besmet met het virus, kondigde het ministerie van Volksgezondheid in Ankara aan. De dag gisteren waren dat er nog 191.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.