De verspreiding van het Coronavirus neemt zeer snel toe in Spanje, dat nu in dagelijkse aantallen vergelijkbaar is met Italië.

Het totale aantal bevestigde gevallen van besmetting met Corona in Spanje bedraagt volgens de laatste update van de autoriteiten op woensdag 13.716. Daarvan zijn er 558 overleden, schrijft Reuters.

Vergeleken met gisteren is er een stijging met 2.538 geïnfecteerden en 67 doden.

In Spanje heeft de besmetting zich zeer snel verspreid. Zo had het land op 1 maart 84 bevestigde gevallen van besmetting. Op 7 maart was dit aantal gestegen tot 430, op 10 maart was dit aantal gestegen tot 1.695 en op 13 maart werden in totaal 5.232 geïnfecteerden aangetroffen.

Dit weekend besloot de Spaanse regering het hele land in quarantaine te plaatsen, wat in de praktijk neerkomt op huisarrest. De regering kondigde ook een nationale noodtoestand aan voor 15 dagen.

4 REACTIES

  1. Goedbedoelde hypocrisie .. Het Beest (666) spreekt ..

    ‘De Raad van Kerken in Nederland neemt samen met christelijke organisaties het initiatief tot een Dag van Nationaal Gebed voor ons land in deze onzekere tijd van de coronacrisis. Ook worden kerken in het hele land opgeroepen de kerkklokken te luiden als teken van troost en hoop.’

    ‘… met een vierde afsluitend moment om 19 uur.’

    https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/woensdag-kerkklokken-van-troost-en-hoop-en-een-dag-van-nationaal-gebed/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.