"En het waarschijnlijke aantal sterfgevallen kan 10.000 zijn."

Er was een vreemde gemoedstoestand in de SVT-studio op maandag, toen de Finse correspondent Hasse Svens van het staatsbedrijf tijdens een live-uitzending eerlijk vertelde hoeveel mensen de Finse volksgezondheidsdienst verwacht in Finland te zullen sterven aan het Coronavirus.

In tegenstelling tot Zweden heeft Finland ervoor gekozen om de berekeningen van de autoriteiten te publiceren over hoeveel mensen naar verwachting zullen worden geïnfecteerd en sterven, schrijft Fria Tider. En het zijn er veel.

Tijdens een rapportage uit Finland legde SVT-correspondent Hasse Svens uit dat Finland de controle over alle besmettingsketens pas op zaterdag had, maar op zondag die controle had verloren.

“Desondanks wordt gezegd dat 30-35 procent van de Finse bevolking waarschijnlijk nog steeds besmet zal zijn tegen de zomer, en het waarschijnlijke sterftecijfer ligt rond de 10.000”, zei Hasse Svens in de live-uitzending van vandaag (zie vanaf ongeveer 07.00 uur) op maandag.

Dan wordt het plotseling stil in de SVT-studio.

Na ettele seconden begint de vrouwelijke gastvrouw van SVT zich vreemd te gedragen en zegt eindelijk dat ze nieuwe “instructies” heeft gekregen:

“Ehm, uhm, sorry ik kreeg ehh, beeetje, pardon, oh ehm, instructies hier in het oor, ehm, als we moeten samenvatten…”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.