Het Chinese staatsbedrijf Xinhua dreigde vorige week beperkingen op te leggen aan de medische export, zodat de Verenigde Staten “in de machtige zee van het Coronavirus zullen worden ondergedompeld”.

Het artikel, dat op 4 maart werd gepubliceerd onder de titel “Be Bold: The World Owes China a Thank You” (“Wees moedig: de wereld is China een dank je wel schuldig”) was vooral gericht op propaganda van de Chinese Communistische Partij over hoe de wereld dankbaar zou moeten zijn voor de reactie van China op de pandemie.

Het Chinese regime is nu vastbesloten om de eerste maanden van de uitbraak van het Coronavirus uit de geschiedenis te wissen. In het Xinhua-artikel werd benadrukt hoe China invloed heeft op de VS en Europa, omdat het de levering van vitale geneesmiddelen, waarvan de productie in de hoogtijdagen van het globalisme aan hen werden uitbesteed, kan beperken, schrijft News Punch.

De Chinese krant heeft expliciet gedreigd dit te doen als Amerikanen en Europeanen kritiek blijven leveren op zijn reactie op het Coronavirus, of te langzaam handelen om reisverboden en andere beperkingen op China op te heffen, maar vervolgd vervolgens de dreiging in de gebruikelijke creepy manier van de Communistische Partij door erop aan te dringen dat China gevuld is met zoveel “liefde” voor de wereld dat het nooit de mensen van andere landen zou schaden, of zelfs zou “beledigen” zoals China werd “beledigd” tijdens de Coronavirus-epidemie.

Een van de beledigingen die Xinhua aanduidde was Walter Russell Mead’s opinie-artikel op 3 februari jl. voor de Wall Street Journal getiteld “China Is the Real Sick Man of Asia” (“China is de echte zieke man van Azië”) een stuk dat Peking ertoe aanzette om Wall Street Journal verslaggevers te verdrijven en onophoudelijk te klagen dat Mead’s stuk beledigend en racistisch was. Volgens Xinhua’s artikel van 4 maart, zijn Mead, zijn column en de hele Wall Street Journal publicatie “boosaardig”.

Hoewel de meeste commentaren zich hebben gericht op de “in de machtige zee van het Coronavirus” dreiging, is het Xinhua atikel ook interessant als een vroeg voorbeeld van de Chinese communistische propaganda-kruistocht om het Coronavirus af te beelden als zijnde afkomstig uit de Verenigde Staten en te beweren dat het naar Wuhan werd gebracht door het Amerikaanse leger. Xinhua mompelt over Amerikanen die “terugkeerden uit Wuhan, China” vlak voordat de uitbraak explodeerde en klaagt dat het daarom hypocriet en beledigend was van de VS om China een reisverbod op te leggen.

Het artikel werd opgemerkt en gedeeltelijk vertaald door Fox News op vrijdag in het licht van de aankondiging van het Food and Drug Administration dat ten minste één niet-gespecificeerde drug die nuttig is voor de behandeling van Coronavirus-patiënten momenteel in het gedrang komt omdat de componenten voor het geneesmiddel niet vlot genoeg uit China kunnen worden verkregen.

“Met andere woorden, ze dreigden ons te vermoorden, en we staan allemaal een beetje op de achtergrond als, “Ach, je weet dat het niets voorstelt… Het is een angstaanjagende situatie”, zei Tucker Carlson van Fox News op woensdag.

Senator Marco Rubio (Republikeinen – Florida) waarschuwde in een interview van Fox News op donderdag dat “ongeveer 80 procent van de actieve ingrediënten” in sommige essentiële geneesmiddelen uit het buitenland komen, “en de overweldigende meerderheid van die 80 procent worden vervaardigd in China”.

Jarenlang heeft China Amerikaanse multinationals verleid met toegang tot zijn markten in ruil voor verplaatsing van werkzaamheden en het delen van intellectuele eigendomsrechten. De Amerikanen keken toe hoe Peking kritische delen van de wereldwijde toeleveringsketens veroverde, onder andere op het gebied van farmaceutische geneesmiddelen en medische apparatuur. Vandaag de dag is tot 80 procent van de actieve farmaceutische ingrediënten in Amerikaanse geneesmiddelen afkomstig uit het buitenland.

Nu, in het licht van een pandemie, heeft de afwezigheid van binnenlandse capaciteit in kritieke medische sectoren zowel het Amerikaanse volksgezondheidssysteem als zijn economie ernstig in gevaar gebracht. Het onvermogen om de productie van belangrijke voorraden, zoals chirurgische maskers, medische jassen, beademingsapparatuur en farmaceutische geneesmiddelen, snel op te voeren, beperkt het Amerikaanse vermogen om de ergste gevolgen van de ziekte in deze opkomende crisis en in een eventuele toekomstige pandemie te verlichten.

Het is onaanvaardbaar dat China zoveel invloed heeft op de volksgezondheid en de economie van Amerika, beide essentiële onderdelen van zijn nationale veiligheid. Daarom stellen Rubio en Gingrich voor dat de VS actie ondernemen om zijn productiecapaciteit van overzee terug te brengen, vooral uit vijandig gezinde gebieden zoals China, terwijl de mondiale toeleveringsketens in beweging zijn en de wereldeconomie aan de rand van de recessie staat; om te profiteren van de huidige chaos op de wereldmarkten om maatregelen uit te voeren die in kalmere tijden onaanvaardbaar riskant of pijnlijk zouden kunnen lijken.

“Amerika moet van de wederopbouw van onze binnenlandse toeleveringsketen een prioriteit maken”, schrijven ze, terwijl ze hun aanbevelingen vergeleken met de weloverwogen strategie van Peking om de biomedische industrie te veroveren, schrijft Breitbart.

10 REACTIES

 1. De aarsvijand van Trump, Newt Gingrich, eist nu ineens de terugkeer van Amerikaanse industrie……precies wat Het beleid van Trump is…….die word herkozen, daar kan niemand meer omheen.

  Ik denk dat dit inslaat als een bom in de VS….een groter compliment kan Trump niet krijgen…

  Het geeft ook gelijk aan dat de wereldeconomie zoals deze is niet deugd. Een land moet zelfstandig zijn in de noodzakelijke zaken des levens, en niet denken dat alles te koop is….de Chinezen laten nu duidelijk zien wat de Arabieren ook regelmatig doen, chantage in export.
  Wat hier mist is de wil om terug te chanteren, bijvoorbeeld met nationalisatie van alles dat Arabieren hier bezitten…..krijg je geen chantage of terreur meer….

  En wil je vervuiling en vergrijzing tegen gaan, dan moet je niet tweevoeters importeren maar het fabriceren van eigen tweevoeters niet frustreren….kwestie van een denkwijze in belang van eigen volk tegenover eigenbelang.

 2. Smeer lappen die Chinezen, eerst veroorzaken ze de Coronavirus-epidemie en dan dreigen de export van geneesmiddelen af te snijden:
  Toch een biologisch wapen ????

 3. Zo dom is de westerse wereld. De gewone burgers waarschuwden hier al voor. Maak ons afhankelijk van China en we zullen de gevolgen zien. En zie hier. En ja zij waren de veroorzakers. Amerika staat nog één ding te doen en dat is China van de kaart vegen. Maar we hebben een troef. Het geneesmiddel wordt in het westen ontwikkeld en ik zou zeggen tegen de Chinezen steek het maar in je reet. Wel zorgen dat we eerst alle Aziaten uit de westerse wereld bannen, anders bespioneren ze ons en maken ze het na. Die hebben lak aan octrooien.

 4. Jezus, Stef, lees ff wat je schrijft….op veelgebieden waren de Chinezen ons 2000 jaar voor….o, de eerste Chinezen waren blank trouwens, kun je nog bij veel terug zien….later kwamen uit het zuiden de gele mensen…..

  https://owlcation.com/humanities/The-White-Tribes-of-Ancient-China

  Zeer waarschijnlijk is het blanke ras het oudste op deze wereld…..iets wat door veel “ wetenschappers” nooit zal worden erkend omdat dan hun boterham opdroogt….

 5. Tja het vinger wijzen is ook op Fenixx begonnen, het komt geen seconde op in sommige breinen dat het Convid-19 virus in zijn huidige hoedanigheid niet in de natuur voorkomt, het wordt steeds duidelijker dat het een Bio wapen is.

  Big pharma was al helemaal in grote vreugde dat hun vruchten van onderzoek naar nieuwe medicijnen heel goedkoop in China en India worden vervaardigd, nou ik wens u allemaal prettige 3 weken verplichte rust toe, O ja lees bijv. Voor de verandering een goed boek.

 6. Ze zeggen van alles maar als ze nou gewoon extreem veel vitamine C nemen breekt de ziekte af dus tegen midel is er al en laten ze die trump en Rutte lekker in de gaskamers stoppen zal beter zijn voor de mensen

 7. Wat mankeert er nou weer aan Trump, het is de beste president ever.
  Zo’n kerel moesten we hier hebben : Nederlanders 1

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.