Zweedse staatsepidemioloog Anders Tegnell

Binnen ongeveer een week zullen alle provincies in Zweden het voorbeeld van Stockholm volgen en stoppen met het controleren van patiënten die ervan verdacht worden besmet te zijn met covid-19. Dit wordt door de staatsepidemioloog Anders Tegnell aan Aftonbladet bevestigd.

Op woensdag kwam het onverwachte bericht dat provincie Stockholm volledig zou stoppen met het nemen van monsters voor het Coronavirus als de patiënt niet reeds in het ziekenhuis ligt.

Zweedse rood-groene regering gaat zijn Corona-doden verduisteren

“U die symptomen heeft die lijken op het Coronavirus wordt niet getest. Dit geldt ongeacht of u in de gebieden bent geweest die eerder zijn besmet of nauw contact hebt gehad met iemand waarvan u weet dat die ziek is en aan covid-19 lijdt”, kondigde de provincie Stockholm aan.

Nu kondigt de omstreden staatsepidemioloog Anders Tegnell van de Zweedse volksgezondheidsinstantie aan dat dezelfde regel binnen ongeveer een week in heel Zweden zal worden ingevoerd, schrijft Fria Tider.

“Nu is het niet langer belangrijk om precies te weten hoeveel mensen besmet zijn in Zweden”, vertelt Tegnell aan Aftonbladet.

De unieke Zweedse socialistische maatregel betekent dat het publiek zich niet meer kan informeren over de verspreiding van het virus en het aantal dodelijke slachtoffers van de infectie in de samenleving.

1 REACTIE

  1. Compleet van het pad af dat Zweedse rood-groene regime… Hoe kunnen Zweedse burgers (zijn die er überhaupt nog?) zich nu informeren of zich beschermen?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.