Het Coronavirus blijft mensenlevens eisen in Italië. Om 19.30 uur meldden de autoriteiten dat het totale aantal doden in de loop van donderdag met 189 is gestegen tot een totaal van 1.016 doden.

Tegelijkertijd is het aantal besmette personen sinds gisteren met 2.651 toegenomen, tot een totaal van 15.113 in heel Italië. Het tempo van de verspreiding van infecties vestigde dus ook vandaag een record.

Het aandeel van de geïnfecteerden die zijn overleden is tot nu toe gestegen tot 6,7 procent, tegenover 6,6 procent gisteren. Gemiddeld genomen vindt de dood echter pas plaats op de 14e ziektedag, waardoor het cijfer waarschijnlijk beduidend lager ligt dan het uiteindelijke sterftecijfer onder degenen die positief op het virus zijn getest.

De regering heeft onlangs strenge maatregelen genomen, zoals het sluiten van alle scholen en het in quarantaine houden van heel Italië, maar desondanks blijft de verspreiding van het virus toenemen. Het neemt echter langzamer toe dan de dagelijkse verdubbeling die in Italië plaatsvond voordat de maatregelen werden ingevoerd en die op dit moment nog steeds niet in Nederland plaatsvinden.

5 REACTIES

 1. Het lijkt wel of men in Italië op het influenzavirus test in plaats van het coronavirus.
  Want het influenzavirus is namelijk in Italië maandelijks goed voor dit aantal doden in de wintermaanden.

 2. Moet natuurlijk zijn ‘stierven er in Nederland 9444 mensen aan het coronavirus (influenza)’

 3. Voor wat het waard is, wil ik de Pandemie van het Convid-19 virus niet bagatelliseren in mijn opinie blijft het een uiterst gemeen virus.

  Net zoals Rommel eerder opmerkte in een ander topic (Je krijgt hier op Fenixx nieuws en informatie uit talrijke bronnen voorgeschoteld. Wat je als waarheid wil oppikken, is aan je zelf, en niet aan mij.) geldt natuurlijk ook voor ’t artikel hieronder.

  De virus leugens worden steeds groter en groter

  Het is niet de eerste keer dat de wereld in aan angststuip wordt gejaagd door een mysterieus virus dat wel zeker de halve wereld zal gaan besmetten. Het enige verschil met de vorige nepepidemieën is dat dit keer de leugens vele malen groter zijn en langer worden volgehouden waardoor draconische maatregelen mogelijk zijn.

  Lees verder >>> https://jdreport.com/de-virus-leugens-worden-steeds-groter-en-groter/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.