De Verenigde Staten stoppen alle reizen en import uit Europa

4
275

De Verenigde Staten stoppen nu alle reizen en alle importen uit Europa gedurende 30 dagen, in een laatste poging om het dodelijke Coronavirus te stoppen. Tegelijkertijd moeten zieke Amerikanen met volledige salarisbetaling thuis blijven van hun werk en moeten kleine bedrijven worden ondersteund om de gevolgen van het virus op te vangen. “Het is tijdelijk en iets dat we als natie zullen overwinnen”, zegt president Donald Trump.

“Dit is de meest aanvallende en wijdverspreide poging om het hoofd te bieden aan een buitenlands virus dat in de moderne tijd is gecreëerd”, zei de president van het land, Donald Trump, in een televisietoespraak voor de natie om 02:00 uur Nederlandse tijd.

Trump constateert dat Europa meer gevallen van covid-19 heeft dan de VS en dat de Europese autoriteiten er niet in geslaagd zijn het virus te bestrijden.

Maar nu zet de Verenigde Staten heel Europa een maand lang in quarantaine, met ingang van vrijdag.

“Om niet nog meer gevallen binnen te laten, zullen we de komende 30 dagen alle reizen stoppen van Europa naar de VS”, zegt Donald Trump.

Amerikanen die getroffen zijn door het virus zullen financiële hulp krijgen en de Verenigde Staten zullen er nu ook voor zorgen dat de zieken met behoud van salaris van hun werk thuis kunnen blijven.

“Dit is gericht op werknemers die ziek zijn, in quarantaine zitten of voor anderen zorgen vanwege het Coronavirus. Ik zal het Congres vragen om in actie te komen”, zegt de president die de uitbraak van het virus geen financiële crisis wil noemen.

Maar in de praktijk betekent het besluit echter dat de wereld, en met name Europa, een financiële crisis zal doormaken.

4 REACTIES

  1. In west Europa blijven we vrolijk inreizen hoor,, vooral vanuit het midden Oosten. Rutte heeft immers een briljante oplossing voor deze aandoening,, geen handen schudden. (Daarna pak je natuurlijk gewoon de deurknop beet). Hier heeft hij lang onderzoek naar gedaan hoor, met diep respect van alle medische wetenschappers.

  2. Australie staat op het punt om hetzelfde te doen, geen beide landen groot gelijk… Reden te meer om de Griekse grenzen ook DICHT te houden… Tijd dat wij in Europa ons ook eens gaan beschermen tegen dodelijke “virussen”…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.