Foto ter illustratie, een gevangeniscel in de in 2017 gebouwde Storstrøm-gevangenis, Denemarken.

Alarmsignalen komen nu uit het Deense gevangeniswezen, waar migranten een meerderheid vormen en druk uitoefenen op hun medegevangenen. Vooral moslims leggen andere gedetineerden islamitische gewoontes en gebruiken op.

Uit de laatste evaluatie van november 2018 blijkt dat 50,5 procent van de gevangenen in de Deense gevangenissen buitenlanders of migranten van de eerste of tweede generatie zijn. In de hoofdstad Kopenhagen is dat aandeel nog groter, namelijk 66,3 procent.

Bovendien is een groot deel daarvan moslim, wat het dagelijks leven in de instellingen sterk heeft beïnvloed.

Met hun numerieke superioriteit nemen ze de controle over wat voor soort voedsel andere gevangenen mogen eten, die ook gedwongen worden om deel te nemen aan het moslimgebed. Er zijn ook berichten dat er kokende olie over etnische Deense gevangenen is gegoten.

Volgens Bo Yde Sørensen, hoofd van het Deense gevangeniswezen, is de situatie alarmerend, en sinds hij in 2007 op de functie werd geplaatst, zijn de problemen gestaag verergerd.

Het ergste is volgens hem de situatie met migranten van de tweede generatie uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Denemarken slaat alarm: “We hebben een groot probleem met criminele asielzoekers”

5 REACTIES

  1. Al dat schorem in een aparte gevangenis opsluiten en alleen water en brood te eten geven… 23 uur op cel en een uurtje (gescheiden van de rest) luchten… Kijken of ze dan nog zo’n grote muil hebben 😉

  2. Niet over zeuren, gewoon zorgen dat je niet in de lik komt. Daar hoeven geen mensenrechten te gelden.. Sluit pedofielen maar gewoon op tussen mohammedanen. Al moordt de hele inhoud van de nor elkaar uit, mij een biet.
    Oh ja, zorg wel dat er iedere dag uitsluitend varkensvlees kan worden gegeten, dan worden deze luxe hotels vanzelf minder aantrekkelijk voor migranten.

  3. Genoeg eilanden rond Denemarken.
    Trouwens, ik dacht dat ze al op een eiland vervelende asielzoekers opsloten.

  4. Die migranten apart zetten en na het uitzitten van de straf het land uit schoppen…en er nooit meer in…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.