De door de belastingbetaler gefinancierde nationale publieke omroep van Zweden, Sveriges Television (SVT), werd gevraagd om naar de hel te lopen toen ze een bezoek bracht aan het door de migrantencrisis getroffen Griekenland.

Het Griekse eiland Lesbos, samen met de vier naburige eilanden Samos, Chios, Kos en Leros, ontvingen 74.000 immigranten in 2019. Nadat de eerder bestaande migrantenkampen overvol waren, besloot de Griekse regering om meer kampen te bouwen op de eilanden.

Inwoners van Griekse eilanden worden meer migrantenkampen opgedrongen – reageren met rellen

Dit werd echter niet goed is ontvangen door de lokale bevolking, die er de afgelopen weken voor heeft gekozen om de oproerpolitie aan te vallen die werd gedeployeerd om de locaties van de toekomstige migrantenkampen te beschermen.

Tijdens botsingen vorige week – toen woedende demonstranten stenen naar de politie gooiden, die op hun beurt reageerden met traangas en rubberen kogels – raakten 10 demonstranten en 43 politieagenten gewond. Twee van de politieagenten hebben schotwonden.

Ook anti-blanken ‘vluchtelingen’-NGO-organisaties op de eilanden hebben nu te kampen met een ontredderde lokale bevolking. Anna Benedictsson, die zichzelf een mensenrechtenadvocaat noemt, vertelt SVT dat zij en andere migrantenknuffelaars zich niet vrij in de steden van het eiland kunnen bewegen omdat ze worden aangevallen door ‘rechtsextremisten’. Ze kunnen ook niet rondrijden in auto’s omdat deze ook worden aangevallen.

Ook SVT-correspondent Christoffer Wendick, die de afgelopen dagen de onbehagelijke stemming op het eiland heeft aanschouwd, heeft problemen gehad. In een populaire clip op Twitter vertelt Wendick dat hij en zijn team werden bedreigd en gevraagd om naar de hel te lopen.

“De Grieken zijn de vluchtelingknuffelende  journalisten beu – vragen SVT-verslaggever om naar de hel te lopen.”

Bijna 4 miljoen migranten die in Turkije verblijven zijn de afgelopen weken als chantagemiddel gebruikt door de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die hen naar de Griekse grens stuurde.

“Als Europese landen deze kwestie willen oplossen, moeten ze de politieke en humanitaire oplossingen van Turkije in Syrië steunen”, zei Erdogan.

Nieuwe informatie: Turkse militairen smokkelen migranten naar Griekenland en migranten schieten op grenspolitie

9 REACTIES

 1. Griekenland (althans de bevolking) blijft van zich afbijten… In één woord: GEWELDIG!

  Misschien zouden we een gedeelte van “ons” ontwikkelingshulpbuget á 4,5 miljard (lees: Nederlands belastinggeld) aan de Grieken worden gegeven, aangezien die ons WERKELIJK helpen…

 2. Direct landmijnen leggen met een verwittigingsbord “Betreden op eigen risicio”

 3. Turkije gebruikt vluchtelingen niet als chantage middel.
  Turkije heeft er genoeg van dat E.U niet zijn woord houd.
  Turkije heeft meer dan 40 miljard dollar uitgeven aan vluchtelingen in 9 jaar E.U. maar 3,6 miljard.
  Turkije heeft dit alleen gedaan om E.u.te helpen.
  Europese unie is ondankbaar.

 4. europeanen zijn ondankbare honden vieze facisten overblijfsels van nazi ze gaan allemaal op de knieen binnen kort als rond de 2 miljoen vluchtelingen europa breiken uit eindelijk worden alle europeanen vluchtelingen dan leggen we ook overal landmijnen betreden op je eigen risico

 5. Turkse profiteurs krijgen weer een grote bek.
  Volk van afpersers, drugshandelaren, terroristen en slavenhandelaren.

 6. Wat zouden wij doen als de invasie aan onze achterdeur staat? De Grieken zijn de wanhoop nabij… 🙁

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.