De Duitse sportkledingfabrikant Puma is onder deugvuur komen te liggen vanwege een product. Deugmensen menen een portret van Adolf Hitler in het patroon van een sportschoen te herkennen.

De sportschoenen zijn het “Storm Adrenaline” model uit de herfst/wintercollectie van 2019. Bij de snowflakes roepen de zwart-witte sportschoenen van bovenaf gezien associaties op met het kapsel en de snor van Hitler.

“Het schandaal op internationaal niveau werd veroorzaakt door Puma-sportschoenen (Storm Adrenaline-model), die gebruikers van sociale netwerken deden denken aan een portret van Adolf Hitler. Critici van het merk herinnerden zich onmiddellijk dat de oprichter van het bedrijf, de Duitse Rudolf Dassler, in de gelederen van de NSDAP zat.”

De sportkledingfabrikant wordt daarom momenteel geconfronteerd met beschuldigingen van heimelijke nazi-sympathieën.

Het sportmerk heeft nog geen commentaar geleverd op het incident.

16 REACTIES

 1. Ik vind het meer op Roger uit American dad lijken als hij weer een personage doet. Adolf haal ik er niet echt uit.

 2. Geweldig. Stel je voor dat je je leven doorbrengt met het opzoeken van allerlei “kwetsende” nonsens en die dan te bestrijden. 🤣

 3. The one and only Adolf droeg altijd schoentjes van heel licht soepel leer.
  Kon ie lekker mee voetballen zette ie die dikke Goring op goal en dan maar hard op die dikke zijn kop mikken als ie weer een vliegtuigie had zoek gemaakt.

 4. Typisch, de wereld is op het punt drastisch te veranderen en nog zijn er idioten die zich met een dergelijke onzin bezig te houden, diegene die dit heeft opgemerkt lijdt aan pareidolie en heeft dus veel te veel fantasie….
  Wat wel opmerkelijk is ligt in het feit dat het bijna altijd dezelfde persoon is die op de voorgrond treed door dergelijke observaties……meestal uitgebraakt door goedmenschen…

  ook de moslims durven een dergelijke schaats berijden als ze in eender welke vorm een citaat uit de arabische versie van hun geloofsboek zien, dit kan moeilijk pareidolie genoemd worden ,…eerder blind fanatisme…..

  Typisch de westerse opvatting, ook al vliegt de helft van Europa in brand…..het zal hen worst wezen

 5. heb die Puma altijd gehad, nu weer. prima sportschoen. Belachelijk dat verhaaltje, moeite niet waard.

  Aan die motherfokkers; ga eens werken. alles luie donders zijn dat die de ganse dag niks te doen hebben.
  en teren op de anderen

 6. Ik heb gisteren in het bos een eikel gevonden die sprekend lijkt op onze premier….. 😉

 7. Als die idioot de geschiedenis kent van de familie Dassler. (Adidas/puma) zou die onzin niet uit zijn bek komen. Groetjes van Jessie Owens..

 8. Prima op gevoetbald, Adidas was te breed voor mijn voet, ik leefde toen nog niet op grote voet.

 9. Leuk toch, ook nog door nazis ontworpen merk! Dan moeten die linkse paranoia figuren, ook niet meer bij de Aldi kopen, want die is door twee nationaal socialistische gebroeders opgericht, zodat de gewone Duitsers ook voordelig konden inkopen! Ook geen AOW ofwel oudedags voorziening accepteren, nee, die is niet door Drees bedacht, maar door AH! Drees heeft het alleen overgenomen! Hetzelfde met ziektekosten verzekering! Geen Fanta meer drinken, dat is ook in het derde rijk uitgevonden! Tsjonge wat zal links veel moeten missen, als ze consequent willen zijn!

 10. @ Heinrich : In 1942 was asbestose reeds als beroepsziekte erkend in Duitsland.
  Er zijn gevallen waar er minder problemen zijn :
  https://www.openpr.de/news/1079378/Umstrittener-russischer-Kommunistenfuehrer-darf-in-Gelsenkirchen-aufgestellt-werden.html
  met tekst :
  “Die linksextreme Splitterpartei MLPD will vor ihrer Parteizentrale in Gelsenkirchen eine Statue des russischen Revolutionsführers Lenin aufstellen. Der Versuch der Stadt, dies unter Verweis auf den Denkmalschutz zu verhindern, ist vorerst gescheitert.
  Die Partei reagiert voller Freude. „Wenige Wochen vor seinem 150. Geburtstag hat Wladimir Iljitsch Lenin noch einmal einen großartigen Sieg davongetragen“, hieß es in einer im Internet veröffentlichten Mitteilung des Zentralkomitees der Partei…. ” (=einde tekst).
  Bekijk hoe Lenin , een massamoordenaar, hier wordt omschreven !!
  Voor de rest gaat het bij de sportschoen om de klassieke Nazi Keule…!!! En nog een tekst :
  https://books.google.be/books/about/Rede_an_deutsche_Volk_Ehret_die_Arbeit_u.html?id=zg17GwAACAAJ&redir_esc=y
  met tekst :
  “Rede an deutsche Volk “Ehret die Arbeit und achtet den Arbeiter!”: Dateert van 1933 !!
  In de USSR in de Gulag was er toen iets minder eerbied voor de “arbeider”.

 11. Ik zag laatst een scheefgegroeide meloen en moest direkt aan André van duin denken…die boeren toch!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.