Sebastian Kurz, screenshot YouTube

Tienduizenden moslims rammelen momenteel aan het Griekse grenshek om illegale toegang tot de EU te krijgen, bijna geen van hen Syriërs, maar de meerderheid van hen zouden Pakistanen, Afghanen, Iraniërs en Afrikanen zijn. Zullen de grenswachters aan de Griekse kant stand kunnen houden tegen de vaak gewelddadige hordes? Daar kan alleen maar over gespeculeerd worden, maar als de nachtmerrie zich voordoet en de Griekse grens valt, de moslim binnenvallen en naar het noorden marcheren, dan zullen de Balkanlanden, volgens de minister-president van Oostenrijk, ook hun bijdrage leveren, het leger en de politie zullen de grens beschermen.

“Als de Europese Unie deze mensen toelaat, zullen miljoenen mensen op weg gaan”, waarschuwt bondskanselier Sebastian Kurz in een interview met Katia Wagner op krone.tv, die waarschuwt voor het zwichten in de huidige crisis. Het belangrijkste is nu “Griekenland zo goed mogelijk te steunen en als EU een duidelijke boodschap te verspreiden”. Deze boodschap moet zijn dat we ons niet laten chanteren door de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, zei de leider van de ÖVP.

“De foto’s die ons bereiken vanaf de Grieks-Turkse grens zijn verschrikkelijk en moeilijk te bekijken”, zei Kurz, die ook zei dat het belangrijk was om de “achtergrond” hiervan te begrijpen. Voor de kanselier is de huidige situatie geen toeval: “Dit is een bewuste, georganiseerde aanval van Turkse zijde. Mensen krijgen valse hoop en in sommige gevallen worden ze met bussen naar de grens gebracht door de Turkse autoriteiten”.

“Hebben een gemeenschappelijke boodschap nodig in de EU”

Erdogan zou het lijden van deze mensen opzettelijk misbruiken om de EU onder druk te zetten. De Europese Unie moet daarom meer dan ooit blijk geven van eenheid en een gemeenschappelijk standpunt innemen: “Het moet duidelijk zijn dat niemand illegaal naar Midden-Europa kan vertrekken. De EU moet Griekenland daarom steunen en niet op de knieën gaan voor Erdogan”, riep Kurz de rest van de Unie op.

“De EU mag zich niet laten chanteren.”

Want de kanselier is er zeker van: “Als we de mensen opnemen die Erdogan naar de grens stuurt, zal het niet bij 13.000 blijven. Miljoenen mensen zullen op weg gaan”.

“Als de Griekse grens valt, nemen de Balkanlanden het over.”

Wat de grenzen van Oostenrijk betreft, is minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer (ÖVP) bereid om deze met behulp van de politie en het leger te beschermen in geval van een hernieuwde aanval, aldus Kurz. Deze procedure was echter slechts de derde in een driedelige veiligheidsketen. “Ten eerste steunen wij Griekenland bij de bescherming van zijn buitengrens. Als dit valt, zullen de Balkanlanden voorkomen dat de vluchtelingen hun reis voortzetten”.

6 REACTIES

  1. Euh…in plaats van afwachten en kijken of de Griekse grens “valt ” en dan vertrouwen op de “Balkan-landen” , is m.i. toch wel LAF !!! Zou het niet beter zijn , om A) de Grieken te steunen en aanbieden om militairen en politie te sturen , zodat er GEZAMELIJK samengwerkt wordt om iig die grens te bewaken en verdedigen .En B) , daarmee ook een signaal afgeven naar Erdowaanzinnige , dat het UIT en afgelopen is met dreigen en intimideren. Mensen (zgn vluchtelingen) kun je ook de ANDERE kant uit sturen…naar de grens met Syrie… !!! En in het uiterste geval…als die Erdowaanzinnige zo nodig op een gewapend conflict uit is met de NAVO-partners…. (met of zonder goedkeuring van USA) , dan maar die Erdowaanzinnige als NATO groep Europa , die idioot uit z’n lijden verlossen en afmaken , Turkije binnenvallen , en met de grond gelijk maken.. Dan heeft Erdowaanzinnige namelijk een joet van een probleem. Rusland is al niet blij met hem , Syrie NIET , en dan ook nog stennis lopen zoeken met Europa en NATO bondgenoten….. Niet je slimste zet , Erdowaanzinnige… !!! Je bent op deze wijze zo’n driekwart omsingeld … !!!

  2. Wat let ons naar Griekenland af te reizen en de Grieken en Bulgaren effectief fysieke en financiële steun te verlenen.
    Overigens, boycot turkse producten en koop Bulgaars en Grieks.

  3. Ik ken dit filmpje! Komt uit Europa, the last battle Ook op bitshute te zien!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.