© Kremlin.ru

“Miljoenen immigranten uit de derde wereld zullen binnenkort naar Europa trekken”. Dit kondigt de Turkse president Recep Erdogan aan, meldt BBC News.

Tienduizenden Noord-Afrikanen, Afghanen en andere moslims hebben de afgelopen dagen geprobeerd zich over de grens met Griekenland te forceren. Dit nadat Erdogan aankondigde dat hij opnieuw “de poorten opent” voor de illegale immigratie naar de EU.

Maar dat cijfer kan snel flink oplopen, waarschuwt de Turkse president.

“Honderdduizenden zijn al over [de Turkse grens] gegaan en binnenkort zullen het er miljoenen zijn”, zegt Recep Erdogan volgens de BBC.

De uitspraak kwam tijdens een televisietoespraak op maandag, waarin de president uitlegde waarom hij de beslissing nam om immigranten naar Europa te verplaatsen. Hij gaf de EU onder meer de schuld van het feit dat zij Turkije niet heeft geholpen bij het instellen van “veilige zones” in Syrië waar immigranten naartoe kunnen worden gestuurd.

In het weekend heeft Griekenland ten minste 10.000 illegale immigranten tegengehouden om de grens over te steken. Sinds zondagochtend hebben echter ongeveer 1.000 asielzoekers de eilanden in de Egeïsche Zee weten te bereiken, aldus Griekenland.

Naar schatting zijn er ongeveer 3,7 miljoen Syriërs in Turkije, samen met andere volkeren zoals Afghanen, die in veel gevallen het doel hebben om door te reizen naar elk EU-land met hoge sociale bijdragen.

6 REACTIES

  1. De turken zijn bekwaam die vluchtelingen te bewapenen,dan wordt het pas fataal en in Strasbourg zit de elite te zuipen of te slapen

  2. Aub maak deze hond af, deze creëert een oorlog in Europa, zie de gelijkenis met kop van hem met 1van zo een 80 jaar geleden en deze was ook zo extreem, beste Turkse mensen u heeft de macht u in u eigen land niet deze rand debiel en macht beluste idioot die eigenlijk totaal geen Turk is zoals u weet.

  3. @Arnoldicus, die Erdogan kan niet in de schaduw staan bij die man van 80 jaar geleden, die hield van zijn eigen volk! Erdogan is ons vijandig en de EU leiders willen eigen volkeren kapot maken, een flink verschil dacht ik . Over wordt hiAH bijgehaald, als het maar slecht is, terwijl de ware geschiedenis niet eens kent, alleen van de leugenpropaganda!

  4. Gewoon mitrailleursnesten neer zetten en een ieder die probeert de grens over te steken zonder pardon neer knallen. In een later stadium zullen zij dat anders bij jou of je geliefden doen.

  5. Moesten we hier in het Westen regeringen hebben die naam waardig, dan was het vlug opgelost. Stuur dan gewoon alle Turken terug naar Turkije, al of niet de nationaliteit hebbende van het land waar ze zich bevinden, en met achterlating van hun financiële middelen die geblokkeerd moeten worden bij de banken en ook zonder hun onroerend goed en handelszaken. die ze dan ook moeten achterlaten. Diegenen die weigeren , gewoon een “Rijn weide” behandeling doen ondergaan. En voor de nog pakbare jongedames, dient een Rode Leger behandeling voorzien te worden.
    Verbiedt ook toeristen bezoeken aan Turkije. Benieuwd hoe de kalief van Istanboell dan zou reageren ?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.