Volgens de laatste update van de autoriteiten zijn in 24 uur op maandag nog eens 18 met de Coronavirus  besmette mensen in Italië dood aangetroffen.

Het aantal geïnfecteerden blijft snel toenemen tijdens de aanhoudende uitbraak van Covid-19 in Italië. Op maandag is het aantal bevestigde gevallen gestegen tot 2.036, tegenover 1.694 op zondagavond.

Op dezelfde dag zijn nog eens 18 besmette personen overleden. Dit betekent dat het totale aantal bevestigde sterfgevallen in het land nu 52 personen bedraagt, volgens het Italiaanse bureau voor Burgerbescherming, schrijft RTE.

Het lijkt erop dat het Coronavirus zich nu op grote schaal buiten China begint te verspreiden, waar de besmetting voor het eerst werd aangetroffen. In de afgelopen 24 uur zijn er bijna negen keer meer mensen buiten China besmet dan binnen China, volgens WHO-voorzitter Tedros Adhanom Ghebreyesus, die zegt dat het risico van “verspreiding op globaal niveau zeer hoog is”.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.