Het aantal mensen in Italië waarvan bevestigd is dat ze besmet zijn met het Coronavirus is nu gestegen tot 1.694, zo hebben de autoriteiten op zondagavond aangekondigd. Van de besmette personen zijn er tot nu toe 34 gestorven.

De verspreiding van Covid-19 blijft escaleren. In de loop van de zaterdagavond is het aantal besmette personen gestegen van 820 tot 1.128, maar nu is het cijfer gestegen tot een totaal van 1.694, meer dan een verdubbeling.

Dit werd bevestigd door Angelo Borrelli, hoofd van de Italiaanse Burgerbescherming, op zondagavond, schrijft de Huffington Post.

Nog eens vijf van de geïnfecteerden zijn in de afgelopen 24 uur gestorven. Het totale aantal doden is nu opgelopen tot 34 en het aantal herstelde personen is 83.

De meerderheid van de geïnfecteerden bevindt zich in de regio Lombardije (984), gevolgd door Emilia-Romagna (285) en Veneto (263), schrijft de Huffington Post. Volgens Angelo Borrelli wordt 51 procent van de getroffenen geïsoleerd gehouden in huis. De rest wordt in het ziekenhuis verzorgd voor de symptomen. Ongeveer 9 procent van de gevallen krijgt intensieve zorg.

2 REACTIES

  1. ”Volgens Angelo Borrelli wordt 51 procent van de getroffenen geïsoleerd gehouden in huis”.

    Met andere woorden. Net als in China mag je lekker thuis sterven, met je gezinsleden erbij als je zelf niet beter wordt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.