Informatiestand Alternatief voor Duitsland (AfD) in Uelzen, Nedersaksen. © Oxfordian Kissuth / Wikimedia (CC-BY-SA-3.0)

Alternatief voor Duitsland voorzitter Tino Chrupalla heeft zich beklaagd over “een alarmerende verruwing van het politieke debat”. Op de partijconferentie van de Saksische AfD in Weinböhla op zaterdag zei hij: “Als dit zo doorgaat, zullen we hier in de komende jaren een burgeroorlog hebben”.

Na de bloedige aanslag in Hanau werd de AfD bestempeld als “handlangers van de racistische moorden”. De AfD werd niet alleen politiek uitgesloten, maar ook sociaal verbannen en geïsoleerd. In Saksen is de wereld dan nog misschien enigszins goed. “In het Westen is het engagement voor AfD echter al lang een existentiële vraag geworden”.

Chrupalla pleitte opnieuw voor zelfreflectie en verbale ontwapening. Men zou de situatie niet verzachten door zich in te laten met de methoden van de ophitsers. Er waren ook ontsporingen binnen de eigen gelederen, gaf Chrupalla toe. Hij verwees naar de kleurboekjes van de Nordrhein-Westfalense AfD-fractie getiteld “Nordrhein-Westfalen inkleuren”. Daarin werden volgens hem racistische stereotypen getoond, zoals gewapende mensen onder de Turkse vlag in een autocolonne.

Voor Chrupalla sprak de erevoorzitter van AfD, Alexander Gauland, op de conferentie van de partij. De euroscepticus verwierp een medeverantwoordelijkheid van zijn partij voor gewelddaden zoals de moorden in Hanau.

AfD-Chef warnt vor Bürgerkrieg in Deutschland

3 REACTIES

  1. De beste man heeft gelijk.. Er komt een punt dat de autochtone bevolking het niet meer pikt… En Hanau proberen te pinnen op de AfD is een typisch Links truukje…

  2. Hij heeft zeker gelijk. Hij noemt het verruwing van het politiek debat, al komt het naar mijn idee meer door het verkeerd benoemen van alles wat er gebeurt en het niet uitkomen voor de oorzaak van al het geweld. En al die partijen pikken dat. Sterker nog, ze zijn in staat de burgers de schuld te geven van alles.Een burgeroorlog zou me niets verbazen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.