dinsdag, maart 31, 2020

Is Erdogan eindelijk zijn balans kwijt?

Populair

BEWIJS: Coronavirus dat de wereld infecteert is een MILITAIR BIO-WAPEN ontwikkeld door het Chinese leger

Lees dit, want het kan je enige "levensverzekering" zijn als de uitbraak uitbreekt! Hier zijn enkele goede tips over...

NASA geeft toe dat de klimaatverandering natuurlijk is en veroorzaakt wordt door de zon

Al meer dan 60 jaar weet de National Aeronautics and Space Administration (NASA) dat veranderingen in de weersomstandigheden op...

Griekenland: Migranten gooien hun maaltijden weg omdat ze waarschijnlijk niet goed smaken

Als u denkt dat het volgende menu van een luxe resort hotel is, vergist u zich ernstig. Dit is...

Pest 1720, Cholera-uitbraak 1820, Spaanse griep 1920, Chinees Coronavirus 2020

Om de honderd jaar lijkt er een grote pandemie te ontstaan, de pest van 1720, de uitbraak van cholera...

Een in Duitsland werkende vrouwelijke arts waarschuwt de wereld

Gisteren hebben we in het ziekenhuis in Duitsland waar ik werk vergaderd over de vraag hoe de instroom van...

Poetin heeft de oplossing: sluit de grenzen en laat de mensen vluchten naar Saoedi-Arabië

De Russische president Vladimir Poetin zegt dat moslimvluchtelingen en -migranten naar Saoedi-Arabië of Iran moeten gaan "waar hun radicale...

Dit zijn de asielhufters die de 97-jarige Elsa beroofden en mishandelden

Zweden – Het brein van de bende, die vooral uit zogenaamde “straatkinderen” bestond met wortels in Noord-Afrika en zich had...

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zou de Duitse bondskanselier Angela Merkel binnenkort eens moeten bellen om aantekeningen te vergelijken over hoe het voelt om vast te zitten tussen de VS en Rusland.

Foto: Erdogan © Kremlin.ru / Wikimedia (CC BY 4.0)

Het politieke centrum van Duitsland stort in onder het gewicht van Merkel’s wanhopige pogingen om aan de macht te blijven terwijl haar regerende coalitie in de peilingen valt en haar regionale partijleiders haar verraden. De capriolen in Thüringen hebben binnen de Christen-Democratische Unie (CDU) een verbreding in gang gezet die bij de volgende Duitse nationale verkiezingen in 2021 waarschijnlijk in tranen zal eindigen, als de huidige coalitie met de sociaal-democraten zo lang duurt, schrijft Tom Luongo op Strategic Culture.

De CDU van Merkel heeft de ene na de andere verkiezingsuitslag-bestraffing in de staatsverkiezingen in Duitsland te verduren gekregen, wat voor een groot deel te wijten is aan haar onvermogen om op te komen tegen president Trump, waardoor ze het vertrouwen van de Russische president Vladimir Poetin moet blijven beschamen.

De economische en politieke toekomst van Duitsland op korte termijn is nu somber, omdat de Europese Unie aandringt op een fiscale integratie die de Duitsers niet willen. Tegelijkertijd blijft Merkel Trump irriteren in economische kwesties door Duitse bedrijven toe te staan om de EU-sancties tegen Rusland te omzeilen en trotseert Trump aangaande de Nordstream 2-pijplijn.

De Duitse export naar Rusland blijft zich uitbreiden nadat het werd lamgelegd toen Merkel in 2014 toegaf aan Obama’s druk om de handel af te breken in de nasleep van de hereniging met de Krim. Maar de situatie bereikt een kookpunt voor Merkel in Duitsland en het lijkt erop dat ze op dit punt geen oplossingen heeft voor een dalende euro, verslechterende banken, populistische uitdagingen voor de EU-dictaten en steeds meer opstandig gedrag van de Visegradlanden zoals Hongarije die Poetin het hof maakt en Polen die Trump het hof maakt op het gebied van energie en veiligheid.

Interessant genoeg bevindt Erdogan zich in een vergelijkbare positie. Hij heeft zichzelf in het midden van een oorlog in Syrië geplaatst waarin hij de taak op zich had genomen om Idlib, Aleppo en Homs te controleren om het westelijke deel van het land te splitsen. Dit zou ervoor zorgen dat alle strategische wegen en bevoorradingsroutes onder de controle van de NAVO-landen zouden blijven. Het was de intreding van Rusland die dat plan vernietigde.

Erdogan vond het prima om in de beginfase van deze oorlog deals met Poetin te sluiten zolang Rusland en Syrië Idlib niet aanraakten. Het terugnemen van Palmyra en het uitreiken naar het westen van de Eufraat was prima voor hem omdat het hem de kans gaf om te krijgen wat hij echt wilde, de noordelijke 30 kilometer van het land om Turkije uit te breiden en de Syrische Koerden te ontwrichten.

Hij speelde de VS en Rusland tegen elkaar uit om te krijgen wat hij in eerste instantie had geëist als onderdeel van zijn buit voor het vernietigen van Assad. En in de afgelopen weken dacht hij dat hij zijn neo-Ottomaanse dromen te kunnen voortzetten door een deal te sluiten met de regering in Libië, door Europese energiebedrijven voor de kust van Cyprus te verjagen en door eisen te stellen aan de oostelijke Middellandse Zee, waardbij de eisen van China in de Zuid-Chinese Zee terughoudend lijken te zijn.

Erdogan gelooft dat hij de toegang tot de Zwarte Zee kan benutten als onderdeel van het Verdrag van Montreaux van 1936, dat Turkije territoriale controle geeft over de Bosporus om concessies te krijgen van zowel de NAVO als Rusland. Het probleem voor hem is dat hij het geduld van zowel Trump als Poetin op de proef heeft gesteld. En als je iemand chanteert is het belangrijk om te onthouden dat er grenzen zijn aan hoe ver die druk reikt. Erdogan’s dromen om uit te breiden in het vacuüm dat wordt gecreëerd door een verzwakking van de Amerikaanse aanwezigheid in het Midden-Oosten zullen vastlopen tegen de onwil van Rusland om terroristen te tolereren die zich ten noorden van Damascus verschuilen om onenigheid in de regio te zaaien.

Hij heeft geen grote energiedeals met Turkije getekend om hem door Erdogan in de rug te laten steken om Idlib. Dit is de reden waarom Turkije’s versterkende militaire troepen Hayat-Tahrir al-Sham (HTS, actieve soennitische islamitische militante groep die betrokken zijn bij de Syrische burgeroorlog) in Idlib alleen maar zal leiden tot verdere Turkse militaire slachtoffers.

En de V.S. zullen graag toekijken hoe de mercurial Erdogan hier faalt, want het enige wat dat doet is hem thuis verzwakken, waar zijn politieke positie vervaagt, net zoals Angela Merkel dat doet dankzij de ellendige blootstelling van Turkije aan een stijgende V.S.-dollar. De enige reden waarom hij de Lira-crisis van 2018 overleefde, was vanwege interventies van Rusland, China en Qatar om de situatie te stabiliseren en Turkse bedrijven te helpen een deel van die blootstelling aan bedrijfsschulden te verminderen, te herstructureren en te redenomineren.

Dit was een punt dat ik toen maakte en het lijkt erop dat de goede wil van Erdogan vanaf dat moment ongeveer achttien maanden duurde.

Het probleem voor hem is nu dat de Amerikaanse dollar snel stijgt terwijl een wereldwijde angsthandel zich ontvouwt dankzij een combinatie van Duitse politieke instabiliteit, Trump die het impeachment-circus heeft verslagen en zowel Brexit als China’s economie in de ijskast worden gezet dankzij deze uitbraak van het Coronavirus.

Dit zet de Lira weer onder druk nu deze de piek van 2018 nadert, waardoor de inflatie hoog blijft. Vergeet niet dat zijn AKP-partij vorig jaar de verkiezingen in Istanboel heeft verloren. Erdogan heeft politieke overwinningen nodig die hij thuis kan verkopen.

Het wreken van de Turkse troepen die zijn gedood door Syrië tijdens een recente opmars lijkt te passen bij het soort PR-stunt dat thuis goed speelt, terwijl het eigenlijk alleen maar dekking biedt voor HTS om Idlib te verlaten en opnieuw te worden ingezet in Libië.

De recente escalaties kunnen echter zijn uitgelokt doordat Syrië de diplomatieke betrekkingen met Armenië heeft herbevestigd en Erdogan openlijk heeft berispt door de Armeense genocide te erkennen. Dit kan hem hebben uitgelokt tot deze publiekelijke extreme reactie.

Het brengt hem echter in een zeer slechte positie. De VS heeft zijn toneelstuk in Syrië niet gesteund. Artikel 5 van de NAVO heeft geen betrekking op een lid dat wordt aangevallen terwijl het een ander land binnenvalt. Het is van Syrië een defensief verdrag. Dus, terwijl Staatssecretaris Mike Pompeo blij is om te zien hoe Erdogan het werk in Idlib opknapt, is er geen kans dat de VS hem zal steunen tegen de Russische luchtmacht.

Uiteindelijk zou noch Rusland, noch de VS het jammer vinden om hem het politieke toneel te zien verlaten. En Erdogan’s laatste stappen hebben hem na jaren van sluwe manipulatie van de gebeurtenissen in zijn voordeel de das omgedaan.

Net als Angela Merkel’s uitbarsting na de verkiezing voor de premier in Thüringen, kan Erdogan’s uitbarsting hier voor iedereen het teken zijn dat zijn dagen geteld zijn.

Turkije grijpt naar Europees gas

5 REACTIES

 1. De verrijking met hoogstwaarschijnlijk het Coronavirus meenemend is wederom op weg naar Europa, nu Erdogan de grenshekken weer heeft opengezet.
  Wij hebben echter een leger dat liever tegen Rusland wilt vechten dan tegen indringers. binnendringers en barbaarse cultuurvernietigers.
  Er zal wel weer een Merkeltje 2.0 uitgehaald worden. Nog minimaa; 1 miljoen ‘vluchtelingen’ erbij voordat Merkel, het hazepad kiest en een ander land opzoekt. Ik denk Argentinie. Wir Schaffen Das Wieder, en van Putin zullen ze wel weer de zondebok maken.

  Wij hebben geen andere keus om deze ‘vluchtelingen’ in Europa op te nemen, want Rusland dit, blah blah blah.
  en Putin dat, Blah Blah, Vrouwen en kinderen, blah blah. Onze morele verplcihting, blah.

 2. Erdogan roept het Kremlin op om hem uit Syrië fiasco te redden, onbarmhartige Poetin staat vierkant achter zijn leger

  Erdogans invallen en oproepen voor Amerikaanse hulp hebben de pro-Turkse stroming in Moskou teruggedrongen, Rusland’s positie rond de militaire visie geconsolideerd

  De Russische en Syrische generale staf en hun mannen hebben de Turken aangedaan wat niemand sinds 1917 in het Midden-Oosten heeft bereikt.

  Dus de Sultan heeft de Tsaar gebeld – tot nu toe drie keer deze maand; in januari, eenmaal telefonisch, tweemaal in face-to-face vergaderingen; en tweemaal telefonisch in december. Elke keer dat de telefoon overgaat, is het, zoals het Kremlin-communiqué niet nalaat te vermelden, “op initiatief van de Turkse zijde.”

  Op de slagvelden van Noordwest-Syrië is het initiatief aan het begin van elke dag ook van Turkse zijde geweest. Maar aan het einde van de dag hebben de Russen hen een nederlaag toegebracht. In vijfhonderd jaar communicatie tussen het Ottomaanse rijk en het Kremlin, is de subliminale boodschap nog nooit zo duidelijk geweest. Er is nog een subliminale boodschap van het Kremlin. “Wij,” zei Dmitry Peskov, de Turks sprekende woordvoerder van de Russische president, woensdag. “Waren destijds tevreden over de afspraken die in Sochi meer dan een jaar geleden werden overeengekoment en deze tevredenheid was wederzijds. We zijn echter volledig ontevreden nu militanten en terroristen zijn begonnen op te rukken vanuit het Ottomaanse rijk naar Idlib en de Syrische troepen en Russische militaire installaties aan te vallen. ” Dit is een signaal van de lobby in Moskou voor de Turken dat ze zich moeten terugtrekken – volgens het Russische ministerie van Defensie en de generale staf.

  De strijdkaarten en operatiebeoordelingen gepubliceerd in de Arabische media, en toegevoegd door Moon of Alabama en South Front, tonen aan dat het door Turkije bezette gebied van Syrië (groen op de kaart) gestaag wordt samengeknepen door Syrische en Russische strijdkrachten (rood) noord en westwaarts naar de Syrisch-Turkse grens, waarbij eerst de nationale snelweg M5 naar het westen van Aleppo wordt opgeruimd en vervolgens de M4. Tegelijkertijd, verder naar het oosten als de M4 de Iraakse grens nadert, worden kleine Amerikaanse eenheden zonder waarschuwing of overeenkomst ingezet om de Russische en Syrische geallieerde opmars af te schrikken.

  Lees verder >>> https://russia-insider.com/en/erdogan-calls-kremlin-bail-him-out-syria-fiasco-pitiless-putin-lines-behind-his-military/ri28357

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste

Van 12 gevallen tot 44.000: Hoe een christelijke bijeenkomst leidde tot een Coronavirus-explosie in Frankrijk

In een tijd waarin het Coronavirus zich als een wildvuur verspreidt in verschillende delen van de wereld, komen religieuze...

Het dodental in Italië stijgt opnieuw: 837 doden vandaag

Het dodental in Italië stijgt nu voor de tweede dag op rij. Maar er zijn ook lichtpuntjes in het land. Sinds vorige week is het...

De Griep versus Coronavirus

Er zijn verschillende websites in onze internetomgeving die nepnieuws en samenzweringstheorieën over het Coronavirus verspreiden om de conservatieven en nationalisten naar de mond te...
video

Rabbijn: “Coronavirus is voor de Gojim”

Deze rabbijn vertelt zijn rasgenoten dat ze moeten glimlachen en zich veilig moeten voelen, want het Coronavirus is alleen voor de niet-joden (gojim). Backup: https://fenixx.news/2020/01/31/assad-israel-was-de-jihadistische-luchtmacht/  

Brutale vordering in de Corona-crisis: moslims eisen miljoenen aan hulp voor moskeeën

Moslims eisen van Duitse regering om hun moskeegemeenschappen met miljoenen te helpen. Naar verluidt wordt het bestaan van de moskeeën bedreigd door de Corona-crisis. In...

Moslims en de “Corona-quarantaine”

In de islamitische cultuur zijn mannelijke vriendschappen een belangrijk onderdeel van het sociale leven. Men ontmoet elkaar, drinkt thee, praat en inhaleert gezamenlijk met...

Rusland: het westerse liberalisme heeft met de Corona-crisis zijn tijd gehad

Gezien het stijgende aantal Corona-infecties in Rusland waarschuwen pro-regeringsstemmen in Moskou demonstratief voor een scenario zoals dat in het Westen. In een televisietoespraak tot...

Zweden: illegale migranten mogen demonstreren – ondanks bijeenkomst-verbod

Op maandag hielden illegalen een demonstratie buiten het gebouw van de Migratiedienst in Gotenburg. Meer dan 80 illegale Palestijnen verzamelden zich voor het gebouw....

Pentagon laat belangrijk personeel de pandemie uitzitten in hermetisch afgesloten rotsbunkers

Het Pentagon plaatst belangrijke militairen in ondergrondse bunkers om zich te beschermen tegen de gevolgen van het Coronavirus. Het Pentagon kondigde vorige week aan dat...

812 doden in Italië vandaag – weer gestegen

Het aantal doden in Italië neemt toe met 812 nieuwe sterfgevallen. Het totale aantal mensen dat aan corona is overleden in het land is...

Lees ook

Gerelateerd