De Triomf van de Dood is een schilderij van Pieter Bruegel de Oude, geschilderd rond 1562 en geïnspireerd op de golven van de Zwarte Dood die de 14e eeuw teisterden. © Museo del Prado / Wikimedia (Public Domain)

Harvard epidemiologie professor Marc Lipsitch zegt dat het Coronavirus niet beheersbaar zal zijn en dat 40-70 procent van de mensen wereldwijd zullen worden besmet.

In een artikel met de titel ‘You’re Likely to Get the Coronavirus’, legt de Atlantic uit waarom het Coronavirus bijzonder gevaarlijk is omdat het bij veel dragers van de infectie geen enkele symptoom zal veroorzaken.

Volgens professor Marc Lipsitch draagt dit bij aan zijn voorspelling dat het Coronavirus “uiteindelijk niet beheersbaar zal zijn”.

“Lipsitch voorspelt dat binnen het komende jaar zo’n 40 tot 70 procent van de mensen over de hele wereld zal worden besmet met het virus dat COVID-19 veroorzaakt”, meldt de Atlantic.

De professor verduidelijkt dat dit niet betekent dat al die slachtoffers ernstig ziek zullen worden en dat “velen een milde ziekte zullen hebben, of misschien asymptomatisch zullen zijn”.

Gezien de steeds strengere maatregelen die buiten China worden genomen om de verspreiding van het virus een halt toe te roepen, ook in Italië, waar mensen worden verhinderd de steden te verlaten, vraagt men zich echter af hoe ernstig de paniek zal zijn als er sprake is van een massale wereldwijde pandemie.

De winkelrekken in sommige delen van Italië beginnen al leeg te raken, met 165 gemelde gevallen.

Ondertussen zegt een adviseur van de Wereldgezondheidsorganisatie dat het Coronavirus de alom gevreesde ‘ziekte X‘ zou kunnen zijn waar deskundigen al jaren voor waarschuwen.

“Of het nu binnen de perken blijft of niet, deze uitbraak wordt snel de eerste echte pandemie-uitdaging die past in de categorie ‘Ziekte X’, die op de prioriteitenlijst van de WHO staat van ziekten waarvoor we ons in onze huidige geglobaliseerde samenleving op moeten voorbereiden”, schrijft Prof. Marion Koopmans.

5 REACTIES

 1. Ziet er goed uit voor de inkrimping van de wereldbevolking. Indien de effectiviteit van het percentage dodelijke slachtoffers tot dusver gelijke trend houdt, en wel 3,5% van de besmetten. 3,5% van tenminste 3,2 miljard besmettingen geeft ruim 100 miljoen extra doden.
  Ter vergelijking: jaarlijks sterven er wereldwijd 50 miljoen mensen.

 2. Aangezien de iEuropese overheden het verhaaltje van, de asielzoekers / oorlogsvlychtelingen komen voor onze ouderen zorgen niet meer kunnen volhouden, hebben ze maar besloten dat ze gewoonweg maar dood moeten gaan. Het liefst zoveel mogelijk. En het Corona virus is daar een prima oplossing voor. Het zijn alleen maar de ouderen die de pijp uit gaan.

  Een vierdubbele win win win win situatie voor de wereld leiders.

  1. De oudere generatie die voor Brexit of Trump stemt gaat dood.
  2. Hun AOW en pensioenen en andere toeslagen hoeven niet meer uitbetaald te worden.
  3. Zij vormen geen ‘aanslag’ meer op het gezondheidssysteem
  4/ Zij maken plaats voor de migrantenkaravan die uit Afrika gaat komen. (Laten een huis achter die hun kindren hoogstwaarschijnljk gaan verkopen of een huurhuis die de woningcoorperatie gelijk in de maag van een statushouder schenkt.

  De inkrimping van de wereldbevolking waar Jack het over heeft zal dus slechts een tijdelijke zijn.
  Eenmaal hier wordt hun door onze overheid niks in de weg gelegd om te neuken als konijnen en zich voort te planten als een bezetene in het huurhuis van de Corona dode.

  Dit is geen inkrimping van de wereldbevolking, slechts een vervanging van de oudere autochtone blankeEuropese en of oudere bevolking uit de wereld, die gewoon lastpakken zijn in de ogen van de elite.
  De oudjes kosten alleen maar geld en gaan niet met het programma mee en consumeren veels te weinig in de ogen van de elite.

 3. Een tijdje geleden gaf een of andere ‘warrior’ hier op Fenixx aan mensen het advies om voedsel op te gaan slaan en werd door velen weggehoond / uitgelachen met de woorden, dat ze dat niet / nooit zullen gaan doen.

  Ik vraag me af of die man die in de video een peer op zijn oog krijgt er ook zo over dacht.

 4. Ik ben altijd een echte ` prepper ` geweest, en ALTIJD uitgelachen
  NU de laatste weken ben ik alleen nog maar meeer gaan preppen, en inmiddels de laatste week een ` super prepper ` ….Zelfs vorige week nog : ik waarschuwde mijn zus aan de telefoon en ik kreeg te horen ` dat ze dat nog steeds overdreven vond ` – – want het was toch nog niet hier ???….` okee dan niet ` zei ik, Maar het zijn wel degene die NU hamsteren en als het fout gaat, kunnen de preppers de ` luilakken ` gaan verzorgen of voedsel uitdelen. EN daar heb ik dan wel een hekel aan, ben niet te beroerd om iemand te helpen, maar ik heb me zuster nou 100 x gewaarschuwd en ze wil niet luisteren,
  Ik kan me zo voorstellen, dat er meer mensen in dezelfde situatie zitten ? WAT doe je dan, als sommige familie zo eigenwijs blijven ?
  Laat het me weten a.u.b. ……kut-situatie vind ik

 5. Geen idee Krots. Ik weet dat ik altijd een ruime hoeveelheid voedsel op voorraad heb. Samen met water, filters om water te kunnen zuiveren, medicijnen, brandstof en wat ik zelf in mijn groentetuin verbouw kan ik het met mijn gezin minimaal een jaar uitzingen. Dat zouden meer mensen moeten doen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.