Jonathan Watson © California Department of Corrections and Rehabilitation

Een man die opgesloten zit in een gevangenis in Californië voor moord heeft publiekelijk bekend dat hij twee medegevangenen heeft vermoord die veroordeeld zijn voor kinderverkrachting. Jonathan Watson schreef aan het San Jose Mercury News dat hij “dacht dat ik iedereen een plezier zou doen.”

De moorden op de gevangenen, die allebei levenslang voor seksaanvallen op kinderen onder de 14 jaar moesten uitzitten, kwamen slechts een week later nadat de kindermisbruikers werden overgebracht.

Jonathan Watson schrijft dat hij door ‘Verkrachter 1′ werd geïrriteerd omdat hij andere gevangenen treiterden door de televisie naar kinderprogramma’s over te schakelen.

“Als levenslang gedetineerde zit ik in een unieke positie waar ik soms toegang heb tot deze mensen, en ik heb weinig te verliezen. Ik kon niet slapen omdat ik niet had gedaan wat elk instinct me vertelde dat ik toen en daar had moeten doen, dus ik pakte al mijn spullen in omdat ik wist dat de situatie de volgende dag op de een of andere manier zou worden opgelost”, schrijft Watson.

“Toen Verkrachter 1 kwam en hij weer de tv op PBS Kids zette, zei iemand “Gaat deze man dit echt recht voor onze neus kijken?”, en ik zei: “Ik handel dit wel af. En en ging met een stok aan het werk met hem.”

Nadat hij zijn aanval had afgesloten, ging Watson op zoek naar een bewaker om zichzelf aan te geven en kwam hij bij de tweede man terecht.

“Toen ik op het lagere niveau kwam, zag ik Verkrachter 2, en ik dacht dat ik iedereen een plezier zou doen. Twee vliegen in een klap.”

Toen de tweede moord nog steeds geen gevangenispersoneel had aangetrokken, bleef Watson zoeken naar iemand om zich aan te geven en vond uiteindelijk een bewaker.

“Ik zei hem: “Ik heb behoorlijk slecht nieuws”, waarop hij ironisch genoeg antwoordde: “Je gaat me toch niet slaan met die stok?” Dus na een moment van schertsen, wetende dat dit misschien het laatste fatsoenlijke moment is dat ik heb voor een lange tijd, vertelde ik hem wat ik net had gedaan, wat hij niet geloofde totdat hij om de hoek keek en de rotzooi zag die ik had achtergelaten in de zaal”, aldus Watson.

Het California Department of Corrections and Rehabilitation had geen commentaar, onder verwijzing naar het lopend onderzoek.

10 REACTIES

  1. 2 pedofielen minder op de wereld? Ik denk dat hij inderdaad de wereld een plezier gedaan heeft… Ik vind zelfs dat hij strafvermindering moet krijgen…

  2. Zulke voorbeeld gevangenen moeten er meer zijn. Afhankelijk van zijn eigen verleden zou dit toch minimaal tot 50% strafvermindering dienen te leiden.

  3. Het is een zonnige dag vandaag maar mijn dag is nog mooier. Mij heeft hij in ieder geval héél véél plezier gedaan. 🎈🎈🎉🎉🎈🎈🍾🍾🍾

  4. Goed gedaan inderdaad. Ik ben hem dankbaar. Zoniet zouden zij nog meer kinderlevens en hun familie verknoeit hebben
    Pedofielen verknoeien het HELE LEVEN VAN HUN SLACHTIFFERS. Zij krijgen een kleine straf in vergelijking en worden nadien vrijgelaten, zonder castratie of gevolgen, terwijl de kinderen er hun hele leven met rondlopen. Idem voor vrouwen verkrachters. Al is het bij kinderen volgens mij veel erger. De slachtoffers krijgen in de grond een veroordeling VOOR HET LEVEN en hulp middellen zoals castratie in hun geval bestaat er niet voor de kinderen, je miet er voir altijd met leven, pkllen om ditcte verwerjen bestaan gewoon niet. HET IS “NIET” TE VERWERKEN.

  5. *je moet er voor altijd met leven, pillen om dit te verwerken bestaan gewoon niet. HET IS NIET TE VERWERKEN.

  6. Geef die man toch een lintje, een medaille, zijn vrijheid en een levenslange uitkering. Hij heeft alle kinderen een grote dienst bewezen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.