Chicago ghetto on the South Side. May 1974 © John H. White / Wikimedia (Public Domain)

Een rapport van 2016 van de stichting de Stichting New Century over ras en criminaliteitsstatistieken in de Verenigde Staten toont aan dat in het bijzonder zwarten, en ten tweede Hispanics, zeer oververtegenwoordigd zijn als daders van ernstige misdrijven. Als de Amerikaanse grote steden geheel blank zouden zijn, waren de misdaden zoals moord, verkrachting en roofoverval met ongeveer 90 procent gedaald.

Wat verklaart het hoge niveau van de gewelddadige criminaliteit in de Verenigde Staten? In de eerste plaats is het vooral het toenemende aantal mensen met een achtergrond uit de derde wereld, Afrika, volgens het rapport.

Uit het rapport, gebaseerd op de officiële statistieken van de overheid, blijkt dat er dramatische verschillen zijn in criminaliteit tussen de verschillende raciale groepen in de Verenigde Staten. Aziaten zijn degenen die zich het best gedragen, gevolgd door blanken en vervolgens Hispanics. Zwarten hebben een bijzonder hoge criminaliteit. Dit patroon geldt voor vrijwel alle categorieën van criminaliteit en voor alle leeftijdsgroepen.

In 2013 was een zwart persoon zes keer meer geneigd om een moord te plegen dan een niet-zwart persoon en 12 keer meer bereid iemand van een ander ras te doden, dan hijzelf door een ander ras wordt vermoord.

Van de circa 660 000 geweldsdelicten in dat jaar waar zwarten en blanken bij betrokken waren, waren de daders in 85 procent van de gevallen zwart. Dit betekent dat een zwart persoon 27 keer meer kans maakt om een blank persoon aan te vallen dan vice versa, aldus het rapport. Een Hispanic maakt acht keer meer kans om een blank persoon aan te vallen dan andersom.

New York wordt vaak enthousiast beschreven als een spannende culturele smeltkroes. Maar de diversiteit heeft echter ook een donkere kant.

In 2014 zijn zwarte mensen in de metropool 31 vaker gearresteerd voor moord als blanke mensen, en Latijns-Amerikanen 12,4 keer meer. Voor de misdaad “shooting” – gedefinieerd als het afvuren van een vuurwapen wat iemand met een kogel treft – zijn er 98,4 keer zoveel zwarten dan blanken gearresteerd, en een Hispanic 23,6 keer.

Als alle bewoners van New York blank zouden zijn, zou het aantal moorden met 91 procent dalen, diefstal met 81 procent, en schietpartijen, “shooting”, met 97 procent, volgens de studie.

In een compleet blank Chicago zouden de moorden met 90 procent verminderen, verkrachtingen met 81 procent, en berovingen met 90 procent.

In 2015 had een zwart persoon 2,45 keer meer hoger risico dan een blanke om te worden doodgeschoten door de politie. Een Latijns-Amerikaan 1,21 keer meer.

Dat de verschillen berusten op het “discrimineren” van minderheidsgroepen door justitiële autoriteiten wordt in het rapport volledig verworpen. Uit slachtoffer en getuigenverhoren blijkt dat de politie gewelddadige criminelen uit verschillende lagen van rassen arresteert, in nauwe proportie tot het percentage niveau van de rasgroepen die de misdaden plegen.

6 REACTIES

  1. Misschien naar gescheiden werelddelen toe. Gescheiden op kleur ?
    Getint, een eigen deel, en elke andere kleur en soort ook.
    Daarbij de ultieme straf voor wie dan zonder toestemmen op het andere gebied komt.

  2. Vroeger leefden de culturen en rassen ook veel apart en niet zo gemengd als nu! Dit is een onnatuurlijke volksverhuizig, wat tot de ondergang van alle rassen en culturen zal leiden, zonder ovewinnaar! Oh, ja toch, het uiverkoren volk, staat lachend aan de zijkant om de boel van alle verzwakte volkeren tot hun slaaf te maken! En ze zijn weer vet geworden van de wapenhandel, die er voor die oorlogen, die ze zelf gecreerd hebben,
    gevoerd zijn!

  3. Ik heb veel onzin gelezen in mijn leven,maar de meeste reageerders hier verdienen goud,wat onzin uitkramen betreft! Gefeliciteerd

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.