dinsdag, maart 31, 2020

Het einde van de linkse identiteitspolitiek is nabij

Populair

BEWIJS: Coronavirus dat de wereld infecteert is een MILITAIR BIO-WAPEN ontwikkeld door het Chinese leger

Lees dit, want het kan je enige "levensverzekering" zijn als de uitbraak uitbreekt! Hier zijn enkele goede tips over...

NASA geeft toe dat de klimaatverandering natuurlijk is en veroorzaakt wordt door de zon

Al meer dan 60 jaar weet de National Aeronautics and Space Administration (NASA) dat veranderingen in de weersomstandigheden op...

Griekenland: Migranten gooien hun maaltijden weg omdat ze waarschijnlijk niet goed smaken

Als u denkt dat het volgende menu van een luxe resort hotel is, vergist u zich ernstig. Dit is...

Pest 1720, Cholera-uitbraak 1820, Spaanse griep 1920, Chinees Coronavirus 2020

Om de honderd jaar lijkt er een grote pandemie te ontstaan, de pest van 1720, de uitbraak van cholera...

Een in Duitsland werkende vrouwelijke arts waarschuwt de wereld

Gisteren hebben we in het ziekenhuis in Duitsland waar ik werk vergaderd over de vraag hoe de instroom van...

Poetin heeft de oplossing: sluit de grenzen en laat de mensen vluchten naar Saoedi-Arabië

De Russische president Vladimir Poetin zegt dat moslimvluchtelingen en -migranten naar Saoedi-Arabië of Iran moeten gaan "waar hun radicale...

Dit zijn de asielhufters die de 97-jarige Elsa beroofden en mishandelden

Zweden – Het brein van de bende, die vooral uit zogenaamde “straatkinderen” bestond met wortels in Noord-Afrika en zich had...

Eindelijk! Ik heb lange tijd in de linkse media gezocht naar een verstandige analyse waarom het establishment wordt uitgedaagd en was nabij om het teleurgesteld op te geven, schrijft Dick Erixon op Samtiden.

De radicaal linkse New York Times heeft van de professor politieke wetenschappen Mark Lilla aan de Columbia University een artikel gepubliceerd onder de titel The End of liberalisme Identity. Mark Lilla geeft een briljante analyse van de hedendaagse golf van anti-establishment gevoelens. Hij heeft begrepen wat geen Zweedse mainstream medium of iemand van de parlementaire partijen die de identiteitspolitiek omhelzen (bijna allemaal) begrijpt. Het artikel gaat over de Amerikaanse presidentsverkiezingen, maar wat betreft het publieke debat en analyse zijn de verschillen met Europa en Zweden klein.

Mark Lilla richt zich tot zijn vrienden in het establishment en probeert hen duidelijk te maken dat de identiteitspolitiek hun ondergang wordt. De eerste met een identiteitspolitiek in de VS waren immers de Ku Klux Klan. “Links moet dat in gedachte houden”, zegt hij. “Degenen die de identiteitskaart spelen moet bereid zijn om het spel te verliezen”.

Het is me al vaker opgevallen dat de Linkspartij, Milieupartij, Sociaal-Democraten en zelfs liberale conservatieve vertegenwoordigers net zo racistisch praten als de Ku Klux Klan, met het verschil dat ze de donkere kleur hebben geruild voor een blanke. Ze haten blanke mannen, de boze witte man. Haat! Ze haten blanke mannen. Hier is een gelijkenis met de vulgaire en schandelijke gevoelens waar een wereldbeeld wordt opgebouwd waarin mensen op basis van hun identiteit worden verdeeld.

Mark Lilla legt uit dat de fundamentele dynamiek van de identiteitspolitiek bedoeld is om verschillende groepen te onderscheiden en daarna tegenover elkaar uit te spelen:

“Links is al een generatie lang van mening dat we meer bewust moeten worden van onze verschillen en deze naar voren moeten brengen. Wat een uitstekend pedagogisch principe is, maar rampzalig als basis voor de politiek in een democratie. Amerikaans links is vervallen in een soort morele paniek over ras, geslacht en seksuele identiteit, die de boodschap van links heeft vernietigd en belet dat links een verenigde kracht in de samenleving kan beheersen.”

Mark Lilla zegt wat niemand in het Zweedse debat durft te zeggen: Hillary Clinton verloor het overzicht en zonk in het retorisch moeras waar de identiteitsverschillen overheersen. Ze richtte zich tijdens haar verkiezingscampagne op Afro-Amerikanen, Latijns-Amerikanen, homo-, bi- transseksuelen en feministen. Het was een rampzalige strategische fout, schrijft Lilla. “Als je begint aan groepen in de Amerikaanse samenleving te benoemen, moet je ze allemaal opnoemen. Als je dat niet doet, merken degenen die worden weggelaten dat meteen op.”

De Democratische Partij is al lange tijd in de veronderstelling – ik hoorde dit voor het eerst van John Podesta zelf in zijn kantoor in Washington DC in 2009 – dat de demografie de Democraten voor altijd de macht zal geven wanneer minderheden als zwarten en Latijns-Amerikanen de blanken in aantal in de VS gaan domineren.

Maar de campagneleider van Clinton heeft na deze verkiezingen iets om over na te denken. Trump kreeg gigantisch veel steun van de minderheden. Lilla schrijft: “Het verbazingwekkend hoge aandeel van de Spaanssprekende kiezers die op Trump stemden herinnert ons eraan dat hoe langer een etnische groep zich in de Verenigde Staten kan grondvesten, des te meer politiek divers deze wordt.”

Mark Lilla is ongerust dat links het verlies wil wegredeneren met de verklaring dat Trump er is in geslaagd om extra veel blanke mannen voor hem te laten kiezen, “wat behaaglijk zou zijn, omdat het hun eigen morele superioriteit bevestigt en betekent dat links kan doorgaan met het negeren van de werkelijke reden, de oprechte bezorgdheid van de kiezers.”

“Als links hun schadelijke obsessie met identiteitspolitiek niet beseft, zal dit een nieuwe manier van denken naar voren brengen bij blanken, plattelandsbevolking en christenen die zich ook gaan zien als benadeelde groepen van wie de identiteit wordt bedreigd.”

Mark Lilla wil een eind zien aan de identiteitspolitiek voordat het land uit elkaar scheurt. “Een post-identiteitspolitiek links moet benadrukken dat een democratie niet alleen maar bestaat uit rechten maar ook plichten voor burgers.”

Hier zegt Mark Lilla een waar woord, maar dat links plotseling zal beginnen om eisen te stellen aan hun sympathisanten en stoppen met haten van blanken, is iets te hoog gegrepen en kunnen we onder dagdromen plaatsen. Haat voor blanken is de levensader van links. Wat de reden is waarom iedereen van Hillary Clinton tot de sociaal-democratische Zweedse premier Löfven met hun “Ze zijn nazi’s!” steeds dieper in het stinkende identiteitspolitiek-moeras zinken. Ze denken dat ze er iets mee kunnen winnen.

De aanvallen op de Zweden Democraten zijn gebaseerd op het feit dat deze partij het tegenovergestelde wil van een verdeeldheid zaaiend identiteitsbeleid, dat wil zeggen cohesie, verantwoordelijkheid en verplichtingen ten opzichte van het land. De Zweedse cultuur is een instrument voor het handhaven en versterken van de interpersoonlijke banden waarop een levensvatbare en veilige sociale gemeenschap is gebaseerd.

Alles wat de multicultureel-links haat. Er bestaat geen Zweedse cultuur! En blanke mannen moeten hun mond houden! Of in ieder geval afzien van hun stemrecht, zoals de sociaal-democratische minister van Sociale Zaken Strandhäll zo snel grapte.

Zolang links, en vanuit Zweeds perspectief, het sociaal-liberalisme hierin meespeelt, het land ijverig verscheurt door groepen tegen groepen op te zetten en haat en minachting voor Zweden aan te wakkeren, zal de enige partij die deze ontwikkeling in de weg staat, blijven groeien.

3 REACTIES

  1. Verdeel en heers; het eeuwenoude principe.
    Door Sorosachtig gefinancierd Links leent zich vaak bewust (berekend) tot deze hand en spandienst aan de cabal. Door de Zorgstaat verslaafde puolitiek correcte deugdoeners dragen daartoe meestal onbewust (onwetend) bij.

  2. Links gaat recht de afgrond in en maar goed ook😬 ken verschillende linkse politiek correcte alleswetertjes….. onbeschrijfelijk goed gevoel om daags na verkiezingen recht in hun ogen te kijken en te greinzen 😈😯😇😉😎

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Laatste

Van 12 gevallen tot 44.000: Hoe een christelijke bijeenkomst leidde tot een Coronavirus-explosie in Frankrijk

In een tijd waarin het Coronavirus zich als een wildvuur verspreidt in verschillende delen van de wereld, komen religieuze...

Het dodental in Italië stijgt opnieuw: 837 doden vandaag

Het dodental in Italië stijgt nu voor de tweede dag op rij. Maar er zijn ook lichtpuntjes in het land. Sinds vorige week is het...

De Griep versus Coronavirus

Er zijn verschillende websites in onze internetomgeving die nepnieuws en samenzweringstheorieën over het Coronavirus verspreiden om de conservatieven en nationalisten naar de mond te...
video

Rabbijn: “Coronavirus is voor de Gojim”

Deze rabbijn vertelt zijn rasgenoten dat ze moeten glimlachen en zich veilig moeten voelen, want het Coronavirus is alleen voor de niet-joden (gojim). Backup: https://fenixx.news/2020/01/31/assad-israel-was-de-jihadistische-luchtmacht/  

Brutale vordering in de Corona-crisis: moslims eisen miljoenen aan hulp voor moskeeën

Moslims eisen van Duitse regering om hun moskeegemeenschappen met miljoenen te helpen. Naar verluidt wordt het bestaan van de moskeeën bedreigd door de Corona-crisis. In...

Moslims en de “Corona-quarantaine”

In de islamitische cultuur zijn mannelijke vriendschappen een belangrijk onderdeel van het sociale leven. Men ontmoet elkaar, drinkt thee, praat en inhaleert gezamenlijk met...

Rusland: het westerse liberalisme heeft met de Corona-crisis zijn tijd gehad

Gezien het stijgende aantal Corona-infecties in Rusland waarschuwen pro-regeringsstemmen in Moskou demonstratief voor een scenario zoals dat in het Westen. In een televisietoespraak tot...

Zweden: illegale migranten mogen demonstreren – ondanks bijeenkomst-verbod

Op maandag hielden illegalen een demonstratie buiten het gebouw van de Migratiedienst in Gotenburg. Meer dan 80 illegale Palestijnen verzamelden zich voor het gebouw....

Pentagon laat belangrijk personeel de pandemie uitzitten in hermetisch afgesloten rotsbunkers

Het Pentagon plaatst belangrijke militairen in ondergrondse bunkers om zich te beschermen tegen de gevolgen van het Coronavirus. Het Pentagon kondigde vorige week aan dat...

812 doden in Italië vandaag – weer gestegen

Het aantal doden in Italië neemt toe met 812 nieuwe sterfgevallen. Het totale aantal mensen dat aan corona is overleden in het land is...

Lees ook

Gerelateerd