Foto: Politie Passau

Op donderdag, rond één uur ’s ochtends, merkten Beierse politieagenten een Audi op die ze voor controle naar de kant wuifden. Het voertuig reed op de A3 richting Oostenrijk. De twee passagiers, een Syriër en een Marokkaan, konden geen bevredigende informatie geven over de reden en de bestemming van hun reis. De chauffeur gaf de indruk dat hij onder invloed van drugs was. Een zoektocht wees uit dat er op tal van schuilplaatsen bundels geld werden meegenomen.

Het was eigenlijk maar een routinecontrole. Maar wat de agenten toen vonden, verbaasde hen. Nadat de 25-jarige chauffeur, een Syrische asielzoeker, de indruk had gewekt dat hij onder invloed was van illegale middelen, besloot de politie te onderzoeken. In bijna elke holte en elke denkbare schuilplaats waren bundels geld verstopt. Met behulp van een speurhond werd zo 1,1 miljoen euro gevonden. Er werd een bloedtest bevolen voor de Syriër.

Politieonderzoek, asielzoekers op vrije voeten

Noch de chauffeur, noch zijn Marokkaanse bijrijder kon of wilde een samenhangende of zinvolle verklaring afleggen over hun plaats van herkomst, de reden van hun reis en hun bestemming. Ook de herkomst van het geld en wat er mee gedaan had moeten worden, is op dit moment niet bekend. De afdeling strafrechtelijk onderzoek van Passau voert het onderzoek uit – momenteel op verdenking van het witwassen van geld. Het voertuig werd in beslag genomen. De twee asielzoekers mochten van het Openbaar Ministerie van Passau hun reis voortzetten en zijn nu weer op vrije voeten.

Ist es Drogengeld? Migranten mit 1,1 Mio Euro bei Einreise gestoppt

11 REACTIES

 1. “Het voertuig werd in beslag genomen.” Da’s een goede start, maar het geld dan?

  “De twee asielzoekers mochten van het Openbaar Ministerie van Passau hun reis voortzetten en zijn nu weer op vrije voeten.” Tuurlijk… Moet ik eens doen, met 1,1 miljoen Euro aangehouden worden (niet dat ik het überhaupt heb, maar het gaat om het idee), kijken of ik dan ook zo 1-2-3 naar huis mag…

 2. Ik zal het eens plaatsen op facebook kijken wat ze dan doen,hoeven wij autochtonen niet te proberen zit je net zolang vast tot ze weten waar het vandaan komt

 3. ‘Nederland staat op nummer vijf van de lijst van grootste wapenexporteurs ter wereld. België staat op nummer twintig. Niet alleen lokaal, maar ook internationaal is wapenhandel een enorme business: er is tussen de 35 en de 55 miljard euro omzet per jaar mee gemoeid. Veertig procent van de wereldwijde corruptie hangt met de wapenhandel samen. Ondanks deze grote omvang is de wapenhandel een ondoorzichtige economie waarin wereldleiders, financiers, tussenpersonen, agenten en criminelen een rol spelen. Daarover gaat Handelaren des doods. Andrew Feinstein weet waarover hij praat: hij nam ontslag als parlementslid voor het ANC toen president Mbeki hem verbood een miljardendeal te onderzoeken waarbij ANC-bonzen smeergeld van wapenfabrikanten hadden aangenomen. Sindsdien doet hij onderzoek naar internationale wapenhandel en hij heeft een groot netwerk blootgelegd van personen en partijen die er een belangrijke rol in spelen. Dit boek is het ontluisterende verslag van dat onderzoek.’

  Veel info voor een paar kwartjes.

  https://www.bol.com/nl/p/handelaren-des-doods/1001004011555101/?suggestionType=featured_product&suggestedFor=handela&originalSearchContext=media_all&originalSection=main

 4. De uitleg was onsamenhangend….. anders gezegd die twee zijn op hun nest gepakt, zonder voorafgaande afstemming van verhaal bestaat er geen cohesie en spreekt de ene de andere tegen.
  De conclusie is hier dan ook dat ze betrokken zijn in smokkel, ten gevolge van drugs of wapenhandel zou het onderzoek moeten uitwijzen…dit zal echter dode letter blijven…..zoals altijd met die gasten….

 5. Dat geld kunnen ze mooi gebruiken om hun eigen land weer op te bouwen…dan kunnen ze terug en zijn wij van ze af…

 6. Wat een raar land hebben we toch! In Amsterdam zit een mevrouw die miljoenen uitgeeft op een illegalen wijze aan Illegalen en niemand die haar tegen houd? Nou hebben we eindelijk eens een stelletje Illegalen die geld komen brengen in plaats van halen en dan mag dat ook weer niet. Ik vraag me af of dit wel mag allemaal. Ze hadden volgens mij eerst toestemming moeten vragen aan Femke Halsema. Het zou mij niets verbazen als later blijkt dat dat geld voor haar bestemd was om haar Illegale praktijken te kunnen blijven voortzetten. Nu zitten dadelijk al die illegalen in Amsterdam zonder yogalessen en zwemlessen kunnen dan ook niet meer door gaan! Is dat nou wat we moeten willen? dat die arme illegaaltjes van verveling dadelijk het land weer gaan verlaten?? 😉

 7. Oeii, dat zal ons Femke niet plezieren.
  Fem is veel te druk met het ombouwen van de leegstaande panden van Hudson Bay aan het Rokin tot aantrekkelijke Eros Centra.
  De prostitutie op de Walletjes kan dan ook worden verboden en de leegstaande pandjes kunnen voor een prikje door haar partijgenoten en overblijfselen van de pvda-maffia worden overgenomen.
  De Eroscentra aan het Rokin zijn veel beter geschikt voor het overdragen van de nieuwe virussen uit verwante sozialistieze landen, dan die kleine peeskamertjes op de OZA en omliggende stegen.

 8. Geld voor terreur aanslagen…..hebben ze daar al eens aan gedacht? Dan kun je de beide heren vasthouden gedurende lange tijd en komt de aap wel uit de aap….

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.