Levende dieren sleutelhangers nog steeds verkocht in China

4
513

Chinese verkopers stoppen baby-zeedieren in kleine plastic zakjes die gevuld zijn met water, en beweren dat het de dieren geen pijn doet. Dierenrechtengroeperingen hebben echter betoogd dat de sleutelhangers met levende dieren de beestjes voor lange tijd leed veroorzaakt.

Vaak worden de sleutelhangers met levende dieren op treinstations verkocht voor de kosten van een hamburger. In grotere steden zoals Shanghai worden ze buiten de treinstations verkocht.

Zoals de logica wil, suggereert het gezond verstand dat veel van deze dieren sterven in hun minuscule kooien. Sommige leveranciers van de dieren-sleutelhangers zeggen dat het dier binnen 24 uur uit het verblijf moet worden geknipt om te kunnen overleven. Ongelooflijk genoeg zijn de meeste dieren die in de plastic zakjes worden gestopt amfibieën en reptielen, zoals babyzeeschildpadden en hagedissen, en hebben ze land nodig om te overleven.

Ondanks het feit dat dat China wordt getroffen door het Coronavirus, gaat het slachten van levende dieren en het eten van vleermuizen door, het leven gaat door en dat geldt ook voor de wreedheid jegens de dieren. Verschillende petities om een einde te maken aan de praktijk van de dieren-sleutelhangers hebben de martelrage nauwelijks ingeperkt.

Dr. Sam Walton van de Universiteit Malaysia Terengganu zegt dat de uitwerpselen in het water en de daaropvolgende ademhaling de dieren zullen doden. Hoewel er voldoende zuurstof kan zijn, produceert deze cyclus ammoniak, die bijzonder giftig is voor zeedieren. Temperatuurveranderingen van de gesloten plastic zakjes werken ook voor hen als een mini-serre. Andere zorgen zijn het schudden en schommelen van de dieren-sleutelhanger; uithongering en uiteindelijk verstikking.

Ondanks het feit dat China in 2009 een wetsvoorstel voor dierenbescherming heeft aangenomen, moet dit nog met volle kracht worden uitgevoerd. De dierenrechten zijn gestaag toegenomen, maar velen stellen dat het nauwelijks genoeg is.

Een verkoper zegt dat er een enkele voedselkorrel wordt gegeven en maakt de ontstellende onwetende bewering dat de dieren drie maanden kunnen leven zonder gevoederd te worden.

Live Animal Key Chains Still Sold in Chinese Train Stations

4 REACTIES

  1. Wat een verschrikkelijke mentaliteit. Ik zie de video nog steeds voor me, wanneer een jongeman het lichaampje van een levende kikker of hagedis met zijn tanden triumfantelijk voor de camera openscheurde en de organen ter plekke opat. Ik denk dat hun leed momenteel vervalt nog steeds in het niet niet ten opzichte van het dierenleed die, zij veroorzaken en overigens als vanzelfsprekend en normaal beschouwen.
    Het overtreft de hoogste niveau van barbariteit.

  2. Wie komt op het idee om zoiets te ontwerpen?? Ze kunnen toch wel op hun 10 vingers natellen dat zo’n dier dat niet lang zal overleven… 🙁

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.