Robert Lee Noye © VS politie

Een blanke vrouw werd ontvoerd en onder doodsbedreiging gedwongen om negen uur lang naar de “Roots”-serie te kijken.

Robert Lee Noye, een zwarte man uit Iowa, is door de politie gearresteerd en wacht nu op een proces wegens onwettige bedreigingen en vrijheidsberoving. De reden is dat hij een blanke vrouw ontvoerde en dreigde haar neer te steken.

De vergeten slaven: Blanken in slavernij in vroeg Amerika en industrieel Brittannië

Volgens de politie had Noye de vrouw in een huis opgesloten en dwong hij haar naar de Amerikaanse dramaserie ‘Roots’ te kijken om “haar racisme beter te begrijpen”. Toen de vrouw probeerde weg te komen, moet Noye gedreigd hebben “haar te doden en haar lichaamsdelen over Interstate 380 tot aan Chicago te verspreiden”.

‘Roots’ is een Amerikaanse dramaserie uit 1977 die oorspronkelijk werd uitgezonden op ABC en gaat over de Amerikaanse slavernij. Een remake van de serie ging in 2016 in première.

De eerste legale slaveneigenaar in Amerika was een zwarte man

3 REACTIES

 1. De schrijver van ”Roots, The saga of an American Family” Alexander Palmer Haley heeft ook The Autobiography of Malcom X geschreven, wordt op wikipedia weggezet als held.

  Voor Playboy Magazine maakte hij het eerste interview ooit in dat blad in september 1962, met jazzlegende Miles Davis. Davis sprak in dit interview over zijn ervaringen met en gedachten over racisme. Haley interviewde later Dr. Martin Luther King voor hetzelfde blad, het langste interview dat dominee King ooit afgaf. Haley werd verantwoordelijk voor diverse opzienbarende andere interviews voor Playboy Magazine, waaronder dat met de leider van de American Nazi Party George Lincoln Rockwell. Rockwell wilde Haley pas spreken nadat deze hem in een telefoongesprek had verzekerd niet joods te zijn. Tijdens het gesprek had Rockwell een geladen pistool op tafel voor zich liggen, welk feit door Haley met professionaliteit en kalmte werd genegeerd. In het interview met Muhammad Ali meldde Ali voor het eerst zijn naam Cassius Clay te zullen veranderen.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Alex_Haley

  Ik wil die serie niet eens kijken, maar ik denk niet dat de eerste officiele Zwarte Slavenhandelaar Colonist Anthony Johnson erin voorkomt.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Anthony_Johnson_(colonist)

  ————————————————————————————————————————
  Zo het eerste interview in de Playboy in 1962 is dus door een Zwarte geschreven.
  (Waar was het blanke voorrecht gebleven?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.