Kiezers associëren schoonheid met conservatieve waarden, aldus een onderzoek. Aantrekkelijke mensen worden beter behandeld, beschouwen de wereld als rechtvaardig en zijn daarom minder geneigd om te stemmen op linkse politici.

Een studie toont aan dat de kiezers in de Verenigde Staten, Europa en Australië denken dat rechtse politici aantrekkelijker zijn dan linkse politici. Vermeldt het artikel “The right look: Conservative politicians look better and voters reward it” in het tijdschrift Journal of Public Economics.

De studie werd uitgevoerd door een internationaal onderzoeksteam, onder leiding van de Zweed Niclas Berggren aan het Institute of Industrial Economics.

In de studie constateert men dat hoe beter je eruit ziet, het des te waarschijnlijker is dat je meer geld verdient, en rijkere mensen pleiten meestal voor een meer rechts beleid. Mensen met een gunstig uiterlijk worden ook beter behandeld waardoor ze meer geneigd zijn de wereld als rechtvaardig te zien.

De studie toont ook aan dat conservatieve kiezers meer om het uiterlijk geven, en als ze weinig informatie van een politicus hebben maar van mening zijn dat deze persoon aantrekkelijk is, meer geneigd zijn te denken dat deze politicus conservatief is, schrijven de onderzoekers.

“Ons onderzoekmodel die de concurrentie studeert binnen politieke partijen bewijst dat kiezers schoonheid gebruiken als een teken van conservatisme als ze niet veel over de politieke kandidaten weten”, schrijven de onderzoekers.

Eerdere studies hebben aangetoond dat hoe minder aantrekkelijk men is, des te meer men zich bekommert over de zogenaamde gelijkheid van alle mensen, een politiek beleidsdoel wat sterk geassocieerd is met de linkse ideologie.

10 REACTIES

  1. Wanneer ik naar vele links georiënteerde misbaksels in de wereld kijk, voorbeeld Pelosi met haar Botox fabriek , dan kan ik ook niets anders constateren.

  2. Zo is dat @Xoxoxoxox,
    Een mens zou zich haast gaan afvragen wat ze in een vorig leven hebben uitgespookt dat ze in dit leven gedegradeerd zijn.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.