Deense politie in tactische uitrusting © Hans Jørgensen, nathue.dk / Wikimedia (CC BY 2.5)

Bij bepaalde immigrantengroepen en leeftijden heeft meer dan elke tweede persoon in zijn adolescentie een vonnis gekregen. Dit laat een nieuwe analyse zien die de denktank Unitos heeft gemaakt op basis van gegevens die de minister van Justitie aan het Deense parlement heeft verstrekt.

Zij hebben gekeken naar het aantal mannen die in 1985, 1986 of 1987 zijn geboren en die ten minste één veroordeling voor criminaliteit hebben gekregen in de leeftijd van 15 tot 30 jaar. Bijvoorbeeld boetes of gevangenisstraf voor diefstal, inbraak, geweld of beroving. Verkeersovertredingen zijn niet opgenomen in de gegevens, meldt Jyllands-Posten.

222 van de 357 mannen met oorsprong uit Somalië hadden een veroordeling gekregen. Dit komt overeen met 62 procent. Voor Libanon waren het er 322 van de 535, dat wil zeggen 60 procent. Voor Marokko was dat 54 procent, terwijl Irak, Iran en Joegoslavië meer dan 40 procent waren.

Nieuwe Deense partij wordt in parlement verwacht – wil alle moslims naar huis te sturen: “Ze hebben 51 landen, Denen hebben er één”

Sommige immigrantengroepen worden meer strafrechtelijk vervolgd

Mensen met een Vietnamese achtergrond kwamen uit op 22 procent en Denemarken op 18 procent. Het aandeel vrouwen is in het onderzoek niet berekend.

“Uit de cijfers blijkt dat een zeer groot deel van de jonge mannen uit enkele van de grote migratielanden is veroordeeld voor misdaden”, aldus Lasse Birk Olesen, medeoprichter van Unitos.

“Er zijn enkele landen van herkomst die grote problemen met de criminaliteit vertonen en andere, vooral in Europa en Zuidoost-Azië, die bijna op het niveau van de Denen liggen.”

Criminoloog David Sausdal zegt dat de groep niet wordt gecontroleerd op “sociaal-economische factoren” en moedigt meer onderzoek aan naar de oververtegenwoordiging van immigranten in de criminaliteit, schrijft Samhällsnytt.

Deense politie: criminele bendes bestaan ​​voor 98% uit immigranten

4 REACTIES

 1. “Uit de cijfers blijkt dat een zeer groot deel van de jonge mannen uit enkele van de grote migratielanden is veroordeeld voor misdaden”…

  Ik vraag me af waarom deze cijfers nou nooit uit Brus-HELL komen? O wacht ff, dat betekent dat de EU haar falen moet toegeven! Maar! We sluiten de oogjes in Brus-HELL en we trekken nog een blik asielparasieten open die de Europese landen als een kankergezwel infecteren…

 2. Somaliërs:
  62% crimineel
  70% in de bijstand
  68 = gemiddeld IQ
  Islamitisch dus NUL kans op integratie.

  WAT EEN AANWINST VOOR ONS LAND

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.