In de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 probeerde Bernie Sanders zijn joodsheid te minimaliseren. Tegenwoordig benadrukt hij zijn joodsheid nu hij zich weer kandidaat stelt voor het presidentschap.

De Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders heeft een nieuwe campagnefilm uitgebracht waarin hij zegt dat hij “zeer trots is om joods te zijn” en dat hij “ernaar uitziet om de eerste joodse president in de geschiedenis van het land te worden”.

In de 2,40 minuten durende campagnefilm neemt Sanders een slachtofferpositie in vanwege “het groeiende antisemitisme” in het land, en beschuldigd Donald Trump daarvoor.

Maar antisemitisme is geen racisme, antisemiet is men wanneer men niet pro-joods is. Hetzelfde geldt trouwens voor islamofobie, ook een stopwoord om kritiek op de islam of bepaalde moslims onder te scharen. Racistisch zijn tegen blanken is volgens dezelfde campagnefilm oké. In de promotiefilm zegt een joodse vrouw onder andere dat het goed is voor Joden om de blanke te vervangen terwijl dezelfde campagnefilm vertelt hoe belangrijk het is om joods te zijn.

“In Charlottesville schreeuwde ze: ‘Joden mogen ons niet vervangen’. Het zou zo bevredigend zijn als een Jood hen letterlijk zou vervangen”, zegt ze.

1 REACTIE

  1. Ja in de sovjetunie was ook 80% van het politbureau joods, ze zeiden zelfs judaisme is communisme! De joden speelden de grootste rol in de revolutie in Rusland, het was geen Russische revolutie, maar een joodse! Het is het meest beestachtigste regime ooit vertoond te geworden! 66 miljoen onschuldige Russen verloren hun leven op beestachtige manier, lees de boeken van Alexander Solschenitsin maar eens! Alle commisarissen en Goelag kamp commandanten ware joden! Hoofden van de geheime diensten ook! Jegoda, Djerzonski en Beria bv! Hun hobby was tongen uitrukken, ogen uitsteken en zwangere vrouwen opensnijden en ledematen afhakken! Deze joden is hij dan trots, want hij is immers toch ook een communist!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.