© UncleWithoutGuts

Philip Manshaus wordt beschuldigd van moord en terrorisme nadat hij vorig jaar een gewapende aanslag heeft gepleegd op een moskee in Bærum buiten Oslo. De 22-jarige bracht de Hitlergroet tijdens de hoorzitting in november.

Het was in augustus vorig jaar dat Philip Manshaus eerst zijn 17-jarige stiefzuster vermoordde en vervolgens, uitgerust met wapens, probeerde de al-Noor Islamic Center moskee in Bærum buiten Oslo binnen te komen.

Hij begon te schieten met een zelfgefabriceerd hagelgeweer, maar werd overmeesterd door mensen in de moskee en slaagde er niet in iemand te verwonden.

De 22-jarige probeerde de aanval live uit te zenden via het internet, maar dat mislukte ook.

Tijdens politieverhoren zei hij dat hij zoveel mogelijk mensen wilde doden. Hij erkent de daad, maar ontkent misdaad. Hij beweert dat hij handelde in “noodweerexces” als onderdeel van een “verzetsstrijd”, schrijft Aftonbladet.

Kijk: Koran verbrandende leider van anti-islam beweging aangevallen door moslims

Net als Anders Behring Breivik bracht ook Manshaus, ook een Noor, de “Hitlergroet” in de rechtbank tijdens de hoorzitting in november, precies waarom is onduidelijk. De begroeting wordt ook wel Romeinse begroeting genoemd, hoewel deze waarschijnlijk nooit in het Romeinse Rijk is gebruikt, maar is ontstaan tijdens het neoclassicisme in de 18e eeuw.

Philip Manshaus is een van een aantal verdachte terroristen die zich de laatste jaren als tegenstanders van het multiculturalisme en de islam hebben vertoond. Dit weekend werden twaalf Duitsers gearresteerd voor terroristische misdrijven, volgens de officier van justitie waren ze van plan een burgeroorlog uit te lokken en de regering van het land omver te werpen.

De hoofdzitting tegen Manshaus begint op 7 mei en duurt drie weken.

Noorse regering: Wij verlaten het internationaal volkenrecht als Zweden ineenstort

1 REACTIE

  1. Hoe kan je een terrorist zijn als je voor je EIGEN vrijheden opkomt in je EIGEN land? Volgens mij werden zulke mensen vroeger “vrijheidsstrijders” genoemd…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.