Benjamin Griveaux © Jacques Paquie / Wikimedia (CC BY 2.0)

Een van de kandidaten voor de burgemeestersverkiezingen in Parijs, Benjamin Griveaux, heeft zijn kandidatuur ingetrokken. Dit nadat een seksvideo met de Macron-loyale globalistische politicus op social media is verspreid.

De kandidaat voor de partij En Marche! van de Franse president Emmanuel Macron in de burgemeestersverkiezingen in Parijs heeft zijn kandidatuur ingetrokken. Dit nadat een seksvideo met Benjamin Griveaux, die voorheen woordvoerder was van Macron’s globalisten-regering, op social media is begonnen te circuleren.

“Mijn familie verdient dit niet. Ik ben niet meer bereid om mijn familie en mijzelf bloot te stellen terwijl deze aanvallen mogen gebeuren. Dit gaat te ver”, zegt Griveaux in een verklaring.

Griveaux gelooft dat de “aanval” – met andere woorden, de publicatie van de video – slechts het hoogtepunt is van een campagne van moddergooien tegen zijn familie met geringschattende opmerkingen, leugens en doodsbedreigingen.

“Alsof dat gisteren nog niet genoeg was, werd er een nieuw niveau bereikt”, zegt hij.

Velen in Frankrijk zijn in shock over de video, waarin de gehuwde familievader Benjamin Griveaux naakt en masturberend zou zijn afgebeeld, vooral omdat Frankrijk een traditie heeft om niet te snuffelen in de privacy van politici.

De video en een reeks seksberichten zouden eerst naar een jonge vrouw moeten zijn gestuurd voordat alles naar het publiek werd gelekt.

Krijg steun van de machtselite

De teruggetreden burgemeesterskandidaat wordt echter sterk gesteund door de politieke elite in Frankrijk.

Terwijl de zittende burgemeester Anne Hidalgo de wens heeft uitgesproken om de privacy van  mensen te respecteren, heeft de leider van de Socialistische Partij, Jean-Luc Mélenchon, de zogenaamde aanval op Griveaux “walgelijk” genoemd, zo meldt de BBC.

Marine Le Pen, de leider van de Nationale Assemblee (voorheen het Nationaal Front) heeft verklaard dat Griveaux “omwille van de democratie” bij de verkiezingen had moeten blijven.

Partijgenoot Christophe Castaner, de minister van Binnenlandse Zaken van de Rothschild bankier Macron-regering, lijkt echter van iedereen het meest van streek te zijn over de verspreiding van de masturbatievideo. In een officiële verklaring heeft hij iedereen die de video verspreidt, bedreigd met het feit dat het strafbaar is om dit te doen zonder toestemming van de filmmaker, met een boete of tot twee jaar gevangenisstraf als gevolg.

Oorspronkelijk werd de video gedeeld door een Rus met de naam Petr Pavlensky, die in 2017 in Frankrijk asiel aanvroeg nadat hij zijn geboorteland was ontvlucht toen hij werd beschuldigd van seksueel misbruik. Pavlensky wordt beschreven als een “aandachtskunstenaar” die voor het eerst in Rusland berucht werd toen hij zijn penis op het Rode Plein in Moskou vastspijkerde. Pavlensky werd ook in de Russische gevangenis vastgehouden nadat hij een kantoordeur van de Russische inlichtingendienst FSB in brand had gestoken.

Aan de Franse media heeft Pavlensky verklaard dat hij de hypocrisie en het “puritanisme” van de politici wil onthullen en dat Griveaux slechts de eerste is in een lijn van Franse heersers die het doelwit zijn.

Volgens de advocaat van Griveaux zal men tegen Pavlensky een aanklacht indienen voor de publicatie van de filmclip.

In de aanloop naar de burgemeestersverkiezingen zouden de zittende socialistische burgemeester Anne Hidalgo en Macron-kandidaat Griveaux, ongeacht het schandaal, waarschijnlijk geen enkele kans hebben gehad om te winnen.

2 REACTIES

  1. De bevolking mag toch weten wat voor rukpijpen er in de politiek zitten. Alles verborgen houden is fijn. Stel je voor dat je een aantal pedofielen in de regering heb.

  2. Wordt hoog tijd dat er eens leiders opstaan die wel ruggengraat hebben En niet zo’n debiele, slappe socialistische mafkezen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.