Polen het volgende land dat de EU verlaat (Poxit?)

4
1460
Warschau, Polen

De Europese Commissie en het Europees Parlement kijken heel serieus naar de ontwikkelingen in Polen, waar de regering een nieuwe wet heeft aangenomen die volgens hen de onafhankelijkheid van de rechtbanken ondermijnt.

Het is niet verrassend dat de EU lijkt te denken dat het door middel van een dictaat mogelijk zou moeten zijn om Polen naar de EU-pijpen te laten dansen, maar dat is niet erg waarschijnlijk.

De EU lijkt te worden gedreven door de overtuiging dat Polen zo afhankelijk is van de nettobijdragen van andere lidstaten dat zij zich gedwongen voelen om het dictaat van het EU-regime te volgen. De toondoofheid van de EU-leiding is monumentaal en gebrek aan geschiedeniskennis zeer diepgaand. Polen werd decennialang gedomineerd door verschillende dominante dictaturen: Nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie waren slechts twee van de onderdrukkers.

Het ontbreekt de EU aan alle strategische vermogens als zij Polen nu verder in de richting van concessies probeert te duwen. Wat de EU doet, is Polen uit de EU verdrijven en men gaat volledig voorbij aan de bijzondere positie van Polen bij de Trump-regering.

Trump werd vooral geprezen toen hij als een van de eerste landen naar Polen ging om te bezoeken. Hij werd ontvangen als een held en men kan stellen dat de VS onder zijn leiding daar met open armen wordt ontvangen.

Als Polen de EU verlaat, zal Trump de kans krijgen om uitgebreide handels- en veiligheidsovereenkomsten met Polen te ondertekenen, en Trump zal daarmee ook de interne Amerikaanse kritiek elimineren dat hij niet hard genoeg optreedt tegen Rusland.

Een ander scenario, hoewel minder waarschijnlijk, is dat Polen terugkeert naar Rusland. Ongeacht de uitkomst is Polen niet zo slecht als de EU hen probeert af te schilderen, om in bedwang te houden in kwesties die duidelijk Poolse binnenlandse aangelegenheden zijn.

Het paradoxale feit is dat de nieuwe Poolse wetten op dit gebied die nu worden bepleit, bijna identiek zijn aan wat ze in Zweden hebben. Waar de regering de hogere vertegenwoordigers van de rechterlijke macht benoemt en ontslaat, dus wat is het verschil?

EU: de weigering van Tsjechië, Hongarije en Polen om asielzoekers te ontvangen, is in strijd met de EU-wetgeving

4 REACTIES

  1. Wat mij betreft knikkert de hele EU in elkaar, en zo snel mogelijk, echter zie ik een netto ONTVANGER niet zo snel vertrekken… Maar goed, het moet ergens beginnen natuurlijk 😉

  2. Polen kan al heel goed op eigen benen staan. Er is meer werkgelegenheid en ook de lonen zijn hoger geworden. Dat hebben ze aan ons netto betalers te danken. Maar van mij mogen ze gaan en hopelijk volgen er meer.

  3. De gehele EU en Brussel is één grote Circus, iedereen wordt in de maling genomen.
    Het is alleen maar betalen en er komt weinig voor terug.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.