Boris Johnson - Foto: Number 10 - https://www.flickr.com/photos/number10gov/27816845974 - (CC BY-NC 2.0)

“Re-emerging after years of hibernation” (“Heropkomst na jaren van winterslaap”) is de uitdrukking die Boris Johnson gebruikt voor de nieuwe wind die door het Verenigd Koninkrijk waait. De formulering is niet zomaar een politieke uitdrukking die iets uitdrukt wat niemand ooit heeft gezien. Het is de realiteit.

We hebben al eerder geschreven dat in Wales, in onze directe en indirecte omgeving en op basis van wat we horen van de rest van het Verenigd Koninkrijk, we het gevoel hebben dat er een golf van optimisme door het land trekt. Mensen die in het verleden weinig initiatief hebben getoond, doen opeens iets. Ideeën en nieuwe technologieën worden verspreid. Er heerst een soort van optimisme, waardoor men veel verwacht.

Vanaf vandaag hebben we de bevestiging dat we niet inductief, op basis van een paar observatiegegevens, een valse conclusie trekken, noch het slachtoffer zijn geworden van selectieve waarneming. Het volgende cijfer is heet van de naald en is afkomstig uit een onderzoek van Ipsos Mori, een van de Britse onderzoeksinstituten.

Reeds nu, relatief kort na de verkiezingen van 12 december, is er al een stijging van 14% te zien onder degenen die geloven dat de richting waarin het land zich ontwikkelt de juiste is. Het aandeel van degenen die denken dat de richting de verkeerde is, is dienovereenkomstig gedaald. Dit is een verbazingwekkend resultaat.

De twee pieken in 2016 en 2017 zijn gerelateerd aan de Brexet. In 2016 werd in juni het referendum over Brexet gehouden. Het hier getoonde optimisme lijkt hier het gevolg van te zijn. In maart 2017 is de European Union Withdrawal Act (terugtrekkingswet) in werking getreden: de datum van terugtrekking is vastgesteld op 29 maart 2019. Met elke dag dat Theresa May in functie was, lijkt het optimisme in het land te zijn afgenomen. Met Boris Johnson is dit veranderd. Zoals je kunt zien, gaat het allemaal bergopwaarts.

Johnson heeft een soortgelijke erfenis geërfd als Margaret Thatcher, die op 4 mei 1979 het stokje overnam van James Callaghan als premier en zo een einde maakte aan de verlamming van vijf jaar Labourregering, twee jaar onder Harold Wilson en drie jaar James Callaghan. De uitgangswaarde voor Margaret Thatcher op de vraag hoe tevreden de respondenten zijn met de manier waarop het land wordt bestuurd was 34% tevreden respondenten, de uitgangswaarde voor Johnson, die het van May heeft overgenomen, was 28%. Binnen enkele maanden is 40% tevreden.

Der Boris-Jump: Neuer Optimismus im Vereinigten Königreich

De Brit: Mijn geboorteplaats Bradford is nu islamitisch grondgebied…

5 REACTIES

  1. @anargie: ik vrees dat je gelijk hebt. Mensen leven – zolang dit systeem nog niet is weggevaagd – tussen vrees en hoop.

  2. Rechtse leiders zijn meestal “zionisten” of joods wilders ook, als ze dat niet zijn zijn ze racistische uberneo godzilla nazi’s die vervolgt een opgejaagd worden. al die buitenlanders zien de bevolking achter zionist wilders staan die schreeuwt dat ze er allemaal uit gaan etc etc.Het is niets meer om ons zwart te maken en om mensen ons te laten haten.

    https://www.bitchute.com/video/I5WUqZmkZOc/

    Die link is wel een eye opener en een schat aan informatie als je verder zoekt op hem.
    Bisschop richard nelson williamson

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.