©  wallpaperaccess.com

Drie asielzoekers (19, 25, 29) trokken vrijdag door het Zwitserse kanton Kreuzlingen. Ze vielen vrouwen lastig, sloegen een vader in elkaar en bedreigden voorbijgangers. De politie moest zelfs een waarschuwingsschot afvuren.

Zes dagen geleden wilde een vader zijn dochter helpen die werd lastiggevallen en geïntimideerd door twee Albanezen en een Algerijn. Toen hij zijn dochter hielp, werd hij geslagen en bedreigd door de drie afgewezen asielzoekers, schrijft het Zwitserse dagblad Blick.

De aanval gebeurde afgelopen vrijdag, kort voor acht uur. Sandra M.* (15) gaat na school met twee 16-jarige vrienden naar het Lago winkelcentrum in het nabijgelegen Konstanz (Duitse stad aan de Zwitserse grens). Daarna wachten ze in Kreuzlingen op de Bärenplatz op de bus. Het duurt niet lang voordat de meisjes door drie asielzoekers worden benaderd. Ze zijn atletisch, hebben kort zwart haar, een volle baard en spreken gebroken Engels en Italiaans.

“Ze duwden ons in een hoek, grepen naar mijn kont. Eerst dacht ik dat ze iets zochten en hulp nodig hadden. Toen een vriendin van mij wegliep, ging een man achter haar aan. Ik schreeuwde hardop: Stop! Stop het! Het kon ze niet schelen”, zegt de 15-jarige.

Sandra belt haar vader om haar op te halen.

“Op weg naar huis zijn we het station gepasseerd. Daar herkende mijn dochter de jongens en we zijn gestopt”. Hij stapt uit de auto en praat met de mannen. “Ze werden meteen agressief en vielen me aan”, zegt de man uit Kreuzlingen.

Een van hen duwt Peter M. tegen de auto. Een tweede schopt hem in de maag, gevolgd door een harde klap op zijn hoofd. “Toen drukte iemand een pistool tegen mijn kin”, zegt hij. De dochter moest alles aanzien. “Ik was bang voor mijn vader. Ik heb de politie gebeld. Toen zag ik het pistool. Ik schreeuwde in de telefoon. Hij heeft een pistool, hij heeft een pistool! Toen ging de lijn dood”.

Moslimvader snijdt de keel van zijn homoseksuele zoon door

Politieagent moest een waarschuwingsschot afvuren

Vader en dochter zijn in shock na de aanval. “Ik ga alleen naar buiten als het moet”, zegt Sandra M. De vader heeft ook last van de aanval. “Ik krijg het beeld van het pistool niet uit mijn hoofd”.

Waanzin: Zelfs als de politie aankomt en het trio wil arresteren, trekt een van de drie mannen zijn pistool weer. De politie moet een waarschuwingsschot afvuren. Marco Breu, perswoordvoerder van het Openbaar Ministerie in Thurgau: “De 25-jarige Albanees bedreigde de politieagent van dichtbij met een pistool. In deze acute bedreigingssituatie schoot de politieman in de richting van de man. De man is in voorarrest. De 29-jarige Albanees heeft een arrestatiebevel gekregen en is nu in bewaring gesteld. De 19-jarige Algerijn werd beschuldigd van overtreding van de vreemdelingenwet en is terug in het asielcentrum”.

* Namen veranderd

Zwitserland: asielzoekers en migranten die een uitkering gehad hebben kunnen geen staatsburgerschap aanvragen

6 REACTIES

  1. De vader had beter niet kunnen stoppen want “mannen” van die soort zijn niet voor rede vatbaar; het enige wat je kunt doen, is de politie erop af sturen. Aanranders uit veilige landen komen alleen om te profiteren van andermans geld en om rotzooi te trappen dus: grenzen sluiten, dat crapuul niet binnen laten. Bij crimineel gedrag, opsluiten en met het eerstvolgende vliegtuig geboeid terug brengen en overhandigen aan de politie in hun land van herkomst…die weten wel raad met dat schorem. Mensen, stem PVV…

  2. En wat nu? Niets, niets, niets. Of is zwitserland anders. Als im zo iets zie ga ik er met een stalen staaf op af. Gevangenis voor mij kan mij niet bommen. Ik slasg ze desnoods dood.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.