Het Coronavirus blijft nieuwe slachtoffers eisen. Gisteren werd het hoogste aantal besmette mensen in één dag geregistreerd – bijna 15 duizend, dat is tien keer meer dan de dag ervoor toen de epidemiologen beweerden dat het aantal besmettingen licht was gedaald. Ook het aantal sterfgevallen is het hoogste ooit – 242 mensen zijn in één dag tijd gestorven als gevolg van het virus.

Tegelijkertijd blijkt dat het Coronavirus veel besmettelijker is dan eerder door de Chinese autoriteiten is aangegeven – althans te oordelen naar het aantal geïnfecteerden op het cruiseschip The Diamond Princess Cruise in Japan. Van de 3700 mensen aan boord zijn er nu 175 besmet met het virus, en er komen steeds nieuwe gevallen bij. Een van de laatste gevallen is een Japanse ambtenaar die tijdens de screening van de passagiers op het cruiseschip besmet is geraakt:

Volgens de Britse epidemiologie professor Neil Ferguson, zitten we “in het beginstadium van een wereldwijde pandemie”. Hij zegt dat slechts 5% van alle gevallen door de gezondheidsautoriteiten worden ontdekt.

De reden waarom zo weinig gevallen buiten China worden gemeld, is dat de autoriteiten zich te veel richten op reizigers en degenen die uit China terugkeren – terwijl het virus zich blijft verspreiden onder mensen zonder enige verbinding met de getroffen provincies in China:

Volgens een in The Lancet gepubliceerde studie duurt het slechts tien weken na de eerste gerapporteerde gevallen voordat het virus een epidemische verspreiding nadert.

Vanwege de verspreiding van het Coronavirus zal het grootste mobiele telefonie-evenement Mobile World Congress 2020 tussen 24 en 27 februari in Barcelona worden afgelast. Het congres zou meer dan 100 duizend bezoekers uit 200 landen hebben ontvangen.

Volgens de laatste officiële gegevens heeft het virus een sterftecijfer van 19%. Van de 7.398 afgeronde gevallen zijn er 1369 dood (19%), terwijl 6029 gezond zijn. In totaal is het aantal Coronavirus-infecties opgelopen tot meer dan 60.000 met meer dan 53.000 lopende gevallen. De statistieken zijn gebaseerd op cijfers van de Amerikaanse John Hopkins University.

Tegelijkertijd zouden de Chinese autoriteiten hardnekkige pogingen doen om de informatie over de situatie in de quarantainezone te stoppen voor verspreiding onder het publiek. Op social media zou een video circuleren waarin een populaire blogger melding maakt van het virus, maar die zelf ziek werd en vervolgens werd gedwongen zich te verontschuldigen onder bedreiging van teruggetrokken zorg. Kort na de publicatie van de video zou ze zijn overleden:

2 REACTIES

  1. Ben benieuwd wanneer dit virus of een andere ramp de elite in hun kastelen treft.
    Of het (Alleen voor dna joden racistische israel)
    Niemand ..ook zij niet, zijn immuun.

  2. Tuurlijk wel, er is allang een antivirus. Als er een virus wordt gemaakt, en die zijn door mensen gemaakt in laboratoria, dan wordt er altijd een antivirus gemaakt. Dus de elite met de verborgen agendas zorgen heel goed voor zichzelf.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.