“Nu wordt het ernst voor Matteo Salvini”, verheugt de Frankfurter Rundschau zich. De Italiaanse Senaatskamer heeft vandaag besloten de parlementaire immuniteit van Salvini op te heffen. Hij wordt beschuldigd van vrijheidsberoving en ambtsmisbruik omdat hij afgelopen juli aan een zogenaamd vluchtelingenreddingsschip de toegang tot een Siciliaanse haven had geweigerd.

De ‘Gregoretti’ had op 25 juli 131 vluchtelingen van verschillende reddingsboten overgenomen en wilden hun beschermelingen van boord laten gaan in Augusta, Sicilië. Matteo Salvini, toenmalig minister van Binnenlandse Zaken, gaf de havenautoriteit opdracht om het schip niet te laten aanmeren. Salvini wilde dat de zogenaamde vluchtelingen onderdak zouden vinden in andere EU-landen. Het duurde zes dagen voordat de ‘gereddenen’ eindelijk op Europese bodem werden toegelaten – in de ogen van Salvini’s tegenstanders onaanvaardbaar. Volgens de FR leverde het aanlegverbod hem een aanklacht van 57 pagina’s op: De actie was onnodig, in strijd met het internationaal recht en was “om zuiver politieke redenen”, zo vond het Openbaar Ministerie.

De Vijfsterrenbeweging heeft vandaag voor het opheffen van de immuniteit van Matteo Salvini gestemd en daarmee de weg vrijgemaakt voor een eventuele rechtszaak, waarvan de extreem-linkse Frankfurter Rundschau met genoegen verslag heeft gedaan. Salvini “ensceneert” zichzelf in zijn “favoriete rol als martelaar” met het oog op het naderende proces, verwoordt FR-auteur Dominik Staub het walgelijk.

Eind februari verwacht Italië opnieuw hetzelfde scenario: dan zal de Senaat opnieuw de opheffing van de immuniteit van Salvini behandelen. Deze keer vanwege de “blokkade” van een zogenaamd reddingsschip van de NGO Open Arms: 161 vluchtelingen moesten bijna drie weken wachten voordat ze hun schip mochten verlaten vanwege het verzet van Salvini.

Asielzoekers ontvangen meer geld per dag dan gehandicapte Italianen

Ondertussen geeft Matteo Salvini zich ongewonnen: “Ik zou het elk moment opnieuw doen”, zegt de 46-jarige Lega-politicus. “Links wil me uit de circulatie halen door middel van een politiek showproces omdat ze me niet kunnen verslaan bij verkiezingen – maar miljoenen Italianen staan achter me”, schrijft hij. “Degenen die me vandaag wegstemden om mij voor het gerecht te brengen, zullen verslagen worden door de geschiedenis”, twitterde Matteo Salvini vandaag.

Dat bij een veroordeling hem een gevangenisstraf van 15 jaar dreigt, verheugt de propaganda-pers zich nu al op.

15 Jahre Knast für Salvini, weil er sich für die Italiener einsetzte?

Immigranten achter bijna de helft van de verkrachtingen in Italië

8 REACTIES

 1. Bij ons is er ook zo een show proces bezig. Ten koste van de belastingbetaler en tot vermaak van de linkse hufterige kliek.

 2. Men (de elite) heeft gezien in Nederland met het vermoorden van Pim Fortuyn, dat de angel helemaal uit zo’n partij gehaald kan worden in de hoop dat de stemmende mensen toch weer naar een van de traditionele partijen zoals de VVD terug gaat.
  Dreigt de bevolking dat niet te doen, dan zetten ze gecontroleerde oppositie in.
  In Nederland in de vorm van een geblondeerde jood die zich voordoet als Nationalist en die de slachtofferrol heeft geaccepteert. Want een aansprekend figuur zoals Fortuyn was, mag ze (de elite) nooit meer overkomen. Dat was hetzelfde charisma dat Kennedy in Amerika had.

  Of Salvini zich ook voordoet als Nationalist weet ik niet. Maar zijn keuze om een kabinet op te blazen dat toch aardig op weg was de illegale immigratie te stoppen was een voor mij opmerkelijke keuze. De keuze om alles op verkiezingen te laten komen, terwijl je rechtstreeks invloed hebt op het beleid en gaat gokkeen op verkiezingen, terwijl je weet dat er zoveel cordon sanitairs zijn in zoveel landen, vind ik een rare keuze. Beetje naief, maar meer gewoon een domme beslissing.
  Als Salvini wel echt is, hoe kan zo’n slimme man toch zo dom zijn? Hij weet dat alle echte oppositie tegen de EU keihard wordt neergeslagen. (Kijk maar naar de leiders van Catalonie, die een onafhankeijk Catalonie wilden uitroepen of hebben uitgeroepen) De leiders van de echt rechtse beweging in Griekenland zitten allemaal in de gevangens.

  Of Salvini is toch een jood, een psuedo jood, een jezuiet, een vrijmetselaar of iets anders die zich voordeed als Nationalist en daar zo succesvol in werd (goede toneelspeler) om de mensen hoop te geven. De beweging dreigde te groot te worden voor de elite en moest dus kapot.
  Voordat je weer een charasmatisch figuur als Salvini vind ben je weer jaren verder. Jaren waarin een EU vol op koers kan blijven. De havens is Spanje en wederom Italie staan weer wagenwijd open. En als dat nog niet snel genoeg gaat, krijg je plannetjes zoals die van D’66. die TIJDELIJK Afrikaanse personeel of Afrikaans verplegend personeel naar Nederland wil halen, maar na 4 jaar gaan ze echt terug hoor.
  Dat hun kinderen dan in Nederland worden geboren en dus banden met Nederland hebben in D’66 ogen wordt weer een uitgelezen kans voor weer een kinderpardon.

  Een partij zoals Wilders zo’n 20% van de bevolking kunnen ze (de elite) wel mee omgaan en uitsluiten en de morrende Nederlander heeft toch een rechts geluid, Wilders. Toen Wilders niet meer helemaal voldeed na zijn Marokkanen uitspraak, kwam Baudet op de proppen.
  De aanhangers van de PVV hebben een vrolijk rechts geluid gekregen WNL en een door de TV vergruisde Jensen die nu net zoals Alex Jones op internet doorgaat en elke dag vertelt dat Rechts toch echt aan de winnende hand is. Elke dag wijzend op Trump en de geslaagde Brexit.

  Maar is dat wel zo? Zijn wij ook echt aan de winnende hand?

 3. Krots: er zijn enkel verliezers, maar we kunnen proberen met onze gedachtengang en cultuur te overleven. Via de politiek word er enorm smerig gespeeld, en er is verdomd weinig aan te doen.
  Niet via de stembus in elk geval, Wilders is gecontroleerde oppositie en als hij ooit groot word splitst de partij zich weer. Er zit altijd een overheids mol tussen, ofwel openlijk of wel verborden. Gezien de openlijke weg is en weer bij de politie werkt zal het nu een verkapte mol zijn….voor het vaderland?

  En dan het andere stukje: Wilders is tegen Islam en pro Israel, maar Israel steunt en bewapend ISIS en de gele helmpjes die gewoon terroristen zijn…..

  Dus wat is het nu eigenlijk dat Wilders steunt…..en waar is hij nu eigenlijk tegen?

 4. Merkel en co ,zullen er alles aan doen om hem uit te schakelen,Salvini is namelijk het einde van de EU ,en dat willen die dieven kost wat kost verhinderen .

 5. “Degenen die me vandaag wegstemden om mij voor het gerecht te brengen, zullen verslagen worden door de geschiedenis”.

 6. Mensen die hun verstand gebruiken, worden altijd afgekraakt door die ordinaire linkse landverraders en omdat die verstandeloze linksen nu eenmaal in de meerderheid zijn, storten ze ons in de afgrond…wij willen dat niet maar onze helden worden vervolgd met een heksenjacht met de bedoeling hun monddood te maken…die linksen spelen een vuil spelletje in samenwerking met dat vuilnis dat ze importeren om ons kapot te maken; dat ze zelf ook kapot gemaakt worden, kan hun blijkbaar niet schelen…

 7. De EU zal alles, maar dan ook ALLES uit de kast halen om kritische leiders/landen de mond te snoeren! Echter stellen ze het onvermijdelijke uit en (ik denk) dat het – eventueel – veroordelen van Matteo Salvini het proces alleen maar versneld…

  Stop de EUSSR!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.