Twitter gaat beginnen met het op een zwarte lijst zetten en zuiveren van zogeheten nepnieuws, kondigt het microblogging-bedrijf aan. Het bedrijf doet dit onder het voorwendsel dat het een “veilig internet” wil creëren.

Vanaf 5 maart zal Twitter beginnen met het zuiveren van zijn dienst van “nepnieuws”. Naar verluidt moet een speciaal team van het bedrijf beginnen met het zuiveren van berichten die “valse of verdraaide feiten verspreiden”.

De berichten zouden ook een speciaal label moeten krijgen.

“Vanaf 5 maart beginnen we met het labelen van Tweets als we denken dat de media die erin worden gedeeld significant en bedrieglijk zijn veranderd of gefabriceerd. Labels zullen linken naar een Twitter-moment om extra context van gerenommeerde bronnen over de inhoud in kwestie aan te bieden”, schrijft Twitter.

Twitter heeft eerder verklaard dat het:

“Een label aanbrengt op de Tweet; Een waarschuwing aan mensen laat zien voordat ze de Tweet retweeten of leuk vinden; De zichtbaarheid van de Tweet op Twitter verminderen en/of voorkomen dat deze wordt aanbevolen; en/of extra uitleg of verduidelijking geven, zoals bijvoorbeeld een landingspagina met meer context. In de meeste gevallen zullen we alle bovenstaande acties uitvoeren op Tweets die we labelen.”

Twitter beweert dat het op deze manier het internet “veilig” wil maken.

Twitter erkend dat het allemaal een uitdaging zal zijn en dat men onderweg zeker “fouten” zal maken.

7 REACTIES

  1. Weet Twitter dan zo zeker wat wel of niet waar is of verdraaid is?
    Of gaat het weer om de de regering en linkse kerk onwelgevallige opmerkingen, kritiek en bewezen ongelijk ed. De verkiezingen komen er natuurlijk aan en dan weten we wel wat als onwaar en verdraaid etc.bestempeld gaat worden

  2. Zuiveringen…..als ze echt eerlijk en objectief zijn kun je vanaf 6 maart geen politicus meer op twitter vinden, of journalist….

  3. Ehhh… Dus er komt een groep mensen die alle Tweets gaan bekijken en labelen en/of verwijderen… Is dat niet gewoon een vorm van cencuur? Naja, we gaan het wel beleven…

    “Twitter erkend dat het allemaal een uitdaging zal zijn en dat men onderweg zeker “fouten” zal maken.”

    Dat is jezelf al van te voren indekken, slim gedaan van ze…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.