Péter Szijjártó © Agencia de Noticias ANDES / PÉTER SZÍJJARTÓ / Wikimedia (Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0)

Het zogeheten VN-Migratiepact van 2018 is een bedreiging voor de mensheid. Dit heeft de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó deze dinsdag tijdens een antiterreurconferentie in Wenen verklaard, schrijft Hungary Today.

In december 2018 werd het VN-Migratiepact (Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration, GCM) van de VN ondertekend door een aantal landen, waaronder Nederland.

Verschillende EU-landen weigerden echter de overeenkomst te ondertekenen en waarschuwden dat de VN probeerde alle immigratie wereldwijd te legaliseren.

Nu richt Hongarije opnieuw kritiek op het pact en noemt het een globale veiligheidsdreiging.

Wat de VN doet en waar zij haar geld in steekt, is volgens de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó het bevorderen van immigratie in plaats van terrorisme te bestrijden. Antiterrorisme maakt geen deel uit van de VN-begroting, zegt hij.

Szijjártó is van mening dat het globale migratiepact van de Verenigde Naties mensen aanmoedigt om hun eigen land te verlaten en bijvoorbeeld naar Europa te reizen. Dit bedreigt hele regio’s en landen met massale immigratie, legt hij uit.

“Na 2015, toen de massale illegale immigratie toenam, werden we gedwongen om 30 ernstige terroristische aanslagen in Europa te verduren, uitgevoerd door mensen met een migrantenachtergrond”, zei hij op de conferentie.

Het bevorderen van immigratie, en het afbeelden ervan als iets positiefs, vormt zelfs “een zeer ernstige bedreiging voor de hele mensheid”, voegde hij eraan toe.

Hongarije eist daarom dat de VN zijn begroting wijzigt en investeert in antiterrorismebestrijding in plaats van mensen uit de derde wereld aan te moedigen om naar westerse landen te verhuizen, schrijft het Hongaarse Hirado. Tegelijkertijd moet Europa de veiligheid herstellen en het continent beschermen tegen het wereldwijde terrorisme. Dit gebeurt in vier stappen: islamitische terreurgroepen definitief verslaan, de grenzen verdedigen, de thuislanden waaruit de mensen vluchten ondersteunen zodat ze daar kunnen terugkeren en de strijd tegen het terrorisme tot een centrale taak van de VN maken.

1 REACTIE

  1. “Het bevorderen van immigratie, en het afbeelden ervan als iets positiefs, vormt zelfs “een zeer ernstige bedreiging voor de hele mensheid”.”

    Niets meer aan toe te voegen, zéér heldere analyse…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.